… in Romania? Sau mai bine-zis cand credeti ca publicul larg ce gusta moda si frumusete, va inghiti si asa ceva?

Este vorba despre moda si pictorialele de moda extrem de artistice, care in afara sunt fapte obsinuite, aclamate, dar care aici ar fi supuse oprobriului de catre public si de catre marketeri, pentru ca incalca cu indrazneala comunul.

Mai jos,  vedeti doua imagini dintr-un  pictorial ce este si arta de calitate in acelasi timp. Pictorialul este aparut in ultimul numar al rveistei Repubblica delle Donne si este semnat de catre Christophe Kutner si Patrizia Massaia. Revista este una dintre cele mai importante publicatii pentru femei din Italia, deci se adreseaza unui public larg, nu doar unui set de artisti sau tineri nonconformisti.

Acest pictorial are un concept puternic, asa cum se intampla in arta contemporana si nu isi propune neaparat sa promoveze niste branduri, sau un anumit tip de frumusete feminina, ci sa fie o creatie estetica.

Se numeste “Proiectii asupra prezentului” si a fost realizat prin fotografierea unor proiectii video suprapuse unor spatii invechite, traducand parca o fraza filosofica in imagini si moda. Ce credeti? E cam greu de digerat asa ceva la noi in tara? Daca da, de ce? Daca nu, va rog sa ma contraziceti.

Eu cred ca din pacate, romanii nu sunt pregatiti deloc din punct de vedere estetic si au o intelegere deformata a frumusetii, dupa cum a scris si Andra (abordand cumva alt unghi al problemei). La noi frumosul e kitch.

Elle Romania cred ca isi mai permite sa sparga tiparele aici, dar o face avand in spate notorietatea brandului “Elle”…

Vedeti intreg pictorialul realizat de catre Kutner si Massaia aici, in varinta sa online.

One Comment

  1. Twinkle says:

    Nu cred ca foarte tirziu..

Leave a Reply