Blogul romanesc de fshion Pret-a-Protester ne propune un dialog foarte provocator alaturi de fashion-editorul Maurice Munteanu. Provocator, pentru  ca avem un text in care lucrurile sunt spuse concis, ferm si cu presonalitate. Sunt opinii despre lumea modei din Romania, destul de superficiala si chiar falsa. Cine sunt acesti “fashion impostori”? 

“Fashiom impostorul este o  persoana anosta, plictisitoare, care poarta UGG, care considera ca are multe de spus si care detine, in mod cert, un blog de moda”, dupa cum considera autorea blogului Pret-a-Protester.

In sens contrar, intervievatului i se pare mult mai oportun sa vorbeasca despre profesionistii din moda.

“Nu ma intereseaza cum putem depista impostorii din moda. Prefer sa descopar profesionistii. Mi se pare mult mai… tonic. Caracteristici esentiale? Prima caracteristica, si cea mai importanta, ar fi sa arati civilizat. Sa te porti civilizat. Sa nu arati ca o vitrina, ca o paiata. Un iubitor de moda autenitic, adevarat, nu e atat de usor vizibil. Pentru ca nu straluceste pentru ceilalti. Nu promoveaza mode de moment. In consecinta, nu pot face o legatura directa intre aceasta legenda, care descrie un demers personal si un pasionat de moda, in general. Oricum, impostorii sunt, mai devreme sau mai tarziu, demascati de propria lor <<creatie>>”, spune Maurice Munteanu.

“In Romania exista extrem de putini oameni care pot vorbi despre moda, care pot face moda”, concluzioneaza acesta, in interviul pe care va recomand sa il cititi pe de-a-ntregul.

Leave a Reply