ProTV semneaza acest reportaj excelent, unde hianele devin motiv de a trage concluzii sociologice: Ce spune vestimentatia despre romani?

Este vorba despre semiotica hainelor pe care le poarta cei din jurul nostru. Suntem cu siguranta frapati de discrepanta uimitoare pe care o observam atunci cand ne intoarcem dintr-o tara vestica. Acolo: bun-gust, lejeritate, modestie. Aici: kitsch, kitsch… snobism.

Sunt lucruri pe care le stiam. Romanii nu au deloc pricepere in materie de estetica in general, ba chiar, in ceea ce priveste comportamentul lor vestimentar, acesta tradeaza o lipsa de cultura crasa… Trist, foarte trist. Insa sunt convinsa ca fete si baieti frumosi pot sa schimbe obiceiurile negative ale celor din jur, prin exemplul lor. Scriam in postari anterioare despre Ana-Maria Morodan si Nookie.

Totusi, dupa cum bine este subliniat si in reportaj, cu ajutorul editorului de fashion Maurice Munteanu, la noi in tara, problema principala este educatia precara. Un background cultural consistent asigura si bunul – simt social, iar  intr-o mai mica sau mai mare masura, bunul-gust estetic, de asemenea.

Ca sa va mai inveselesc va reamintesc de site-ul This is My Suit, unde sunt surpinse frumoase momente vestimentare de pe strazile romanesti.

video via Feeder.ro

4 Comments

 1. dor3l says:

  mare inteligenta cel care a scris articolul. Nici macar bunul simt sa il corecteze nu a avut.

 2. despina says:

  avem un proverb:nu haina face pe om’”, din pacate ca si multe altele, in special,la noi este exact invers , in sensul negativ.

  -valoarea umana nu mai exista aproape deloc,decenta????incepand cu uniforma ce ar trebui impusa de la scoala si nu neaparat , foarte sobru, incepand cu un tricou cu insemnele scolii si jeans,dar avem un drum foarte lung………………, am fost schimbati ca natie ,s-a dorit si se doreste lucrul acesta.

  trebuie din pacate sa te inconjuori de oameni de calitate care din pacate sunt pe cale de disparitie aici…..

  speram, cum se zice ? speranta moare ultima? de fapt nu reactionam si tot speram, inclusiv imnul nostru ne sugereaza sa facem ceva, dar?????

 3. mary says:

  Si magazinele ar trebui sa ia masuri pentru a promova haine de bun gust.
  Romanii sunt fuduli si vor sa aiba cele mai tari haine de firma. Eu una intotdeauna tin cont de ceea ce mi se potriveste nu de ceea ce e la moda neaparat, mai ales ca sunt inalta iar un sacou sau haina cu talia prea ridicata m ar face sa arat ca si cum as fi iesit din masina de spalat dupa ce imbracamintea mi a intrat la apa. Si din pacate am vazut astfel de “modele”.Ce sa mai vorbim de prea multa goliciune, a soldurilor care se revarsa peste talia blugilor prea stramti.

 4. Elden says:

  Maybe you have contemplated adding some training videos in your post.

Leave a Reply