Lilith este atestata ca prima femeie de pe pamant, cea care a existat cu mult inaintea Evei si care s-a razvratit impotriva dorintei lui Adam de a-i controla vointa, preferand sa paraseasca Gradina Edenului. Astfel, aceasta devine una dintre primele si cele mai relevante expresii ale nevoii de independenta a femeii moderne.

„M-a inspirat foarte mult Lilith. Cred ca este un exemplu bun pentru noi, femeile din ziua de astazi, care o urmam si ne facem loc intr-o lume a barbatilor”, spune Laura Lazar.

Marti, 7 decembrie, a avut loc prezentarea colectiei „Lilith by Laura Lazar”, pentru primavara-vara 2011, in cadrul La Blanca Pure Club.

Dupa cum a gandit creatoarea, colectia are o insemnata doza de feminitate si senzualitate exprimata prin haine care pun in evidenta frumusetea trupului feminin, chiar atractia sexuala. In opinia Laurei, aceasta este un fel de empowering, totusi cred ca o critica feminista ar ajunge la o altfel de concluzie: „Oare ceea ce le reprezinta in mod fundamental pe femei este chiar senzualitatea?!”

Totusi, conceptul estetic al acestor creatii de moda este de buna calitate. Colectia a fost artata publicului altfel  decat in mod obisnuit: diferitele modele au putut fi admirate nu pe un podium, ci captate de obiectivul camerei foto si reunite intr-o expozitie ce poarta semnatura fotografului Gabriel Hennessey. Culoarea „motor”  a colectiei este rosul, cu diferite tonuri si nuante, de la magenta la corail, completate de infuzii de portocaliu, roz neon sau roz ciclamen. Textura favorita ramane lycra, perforata sau nu, dar si  lycra sau jerse in combinatie cu materiale transparente.

Am apreciat de asemenea locatia aleasa pentru acest serviciu fotografic si anume Atelierul de Productie, un spatiu al artei contemporane din Bucuresti. Decorul brut, spatiu intentionat lasat intr-o forma de dezafectare intra in contrast cu acea senzualitate despre care vorbeste Laura. Totusi… indraznesc sa cred ca nu e chiar Lilith cea portretizata aici, ci o femeie la fel ca toate celelalte femei contemporane, subjugate de imperativul propriei senzualitati si dezirabilitati……..

Repet, imaginile si creatiile sunt totusi frumoase…. am insa un amendament in privinta conceptelor care uneori sunt formulatee doar de dragul de a parea…. “interesant”.

Average rating  1 2 3 4 5  You must login to vote
«   »

Leave a Reply