FASHION ROAD: DIALOGUE ACROSS BORDERS…

credit grafica: Iulia Sima

Institutul Cultural Roman, in colaborare cu British Council, Centrul Ceh, Goethe-Institut, Institutul Cultural Danez (membri ai retelei EUNIC) si Consiliul Armean al Modei, anunta lansarea concursului pentru selectarea unui tanar creator de moda roman care sa participe la proiectul Drumul modei: dialog peste granite (Fashion Road: Dialogue across Borders), derulat de ICR in perioada 2010-2012.

Proiectul are ca scop promovarea dialogului intercultural si a colaborarii internationale prin intermediul modei si va explora modul in care designerii de moda din Armenia, Cehia, Danemarca, Germania, Marea Britanie si Romania includ motive si elemente specifice identitatii nationale in lucrarile lor recente.

Zece creatori de moda (cinci europeni si cinci armeni) vor participa la seminarii internationale si vor beneficia de rezidente in Armenia si in Europa. Fiecare designer armean va face echipa cu un participant european si, impreuna, vor colabora la crearea si producerea a patru tinute complete (inclusiv accesorii) pentru colectia generala a proiectului, incluzand in creatiile lor elemente specifice patrimoniului cultural din Armenia si din tarile europene. Colectiile designerilor (reunind in total 20 de tinute complete) vor fi prezentate intr-o expozitie itineranta organizata in Armenia, Cehia, Danemarca, Germania, Marea Britanie si Romania.

Drumul modei: dialog peste granite este un proiect organizat sub egida EUNIC (European Union National Institutes for Culture) de British Council, Goethe-Institut, Institutul Cultural Roman, Institutul Cultural Danez si Centrul Ceh in parteneriat cu Armenian Fashion Council. Proiectul este finantat cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul „Cultura 2007-2013”.

Institutul Cultural Roman cauta un designer aflat la inceput de cariera, creativ si ambitios, cu experienta in folosirea elementelor traditionale in creatia de moda, dornic sa lucreze cu designeri din alte tari si din medii culturale diferite.

Termenul limita pentru inscriere este 21 ianuarie 2011. In intervalul 21-31 ianuarie 2011, un juriu independent se va intruni pentru a analiza dosarele primite, iar rezultatul deliberarii va fi comunicat pe pagina de internet a Institutului Cultural Roman.
Documentele necesare pentru inscriere:
·    Portofoliu artistic (minim 5 lucrari, in format PDF);
·    CV in limba romana cu fotografie;
·    Scurta scrisoare de motiva?ie privind participarea la proiect (in limba engleza, maxim 200 de cuvinte).

Documentele enumerate vor fi trimise pana la data de 21 ianuarie 2011,  ora 12 p.m., pe adresa de e-mail mihaela.ciobanu@icr.ro <mailto:mihaela.ciobanu@icr.ro>,

Criterii de selectie:
•    studii de specialitate;
•    minim 2 ani de experienta in domeniul creatiei vestimentare;

One Comment

  1. Camilla Petticrew says:

    The diminishing of the American credit ranking should really be a wake up call to us all.

Leave a Reply