Primavara este un prilej de bucurie pentru toata lumea, insa indienii au mod diferit de a o intampina…printr-o baie de culori. Holi sau festivalul culorilor este o sarbatoare specifica hindusilor si altor cateva religii ce semnifica venirea primaverii si se caracterizeaza prin veselie, voie buna si multa culoare.  Sarbatoarea isi are originile in mai multe legende  si simbolizeaza triumful binelui asupra raului. Se sarbatoreste in tari precum India, Nepal, Srilanka, dar si in tari cu diaspora Indiana semnificativa. Hindusii sarbatoresc terminarea iernii iesind pe strazi, aprinzand focuri de tabara, dansand, prin “lupte” cu vopsele si prafuri colorate, bucurandu-se impreuna de venirea primaverii.

4 Comments

 1. andrada says:

  Chiar imi place acest mod al lor de a se bucura de venirea primaverii.E frumos sa vezi,ca pentru cineva lucrurile minore pentru unii dintre noi,sunt pentru altii lucruri importante si prilej de bucurie.

 2. alexxa says:

  este extrem de distractiv acest joc cu prafuri colorate, recomand tuturor celor ce au ocazia sa ajunga pe acolo in perioada sarbatorii…chiar daca nu mai ies culorile de pe haine:)) chiar se merita sa traiesti o asemenea experienta…si ce nu s-a scris, este ca in acea zi, uita toti de ura si problemele dintre ei, jucandu-se impreuna,.

 3. marria says:

  noi am uitat sa ne jucam ! foarte frumoasa sarbatoare !

 4. Ultimele adaugate - reKul.ro - ALFA VERSION says:

  [...] cele mai recente 12 RANDOM 12 kul 12 recente 12 accesate 12 comentate 1 kul [...]

Leave a Reply