Dupa ce am fost la unul dintre cursurile de design vestimentar ale lui Adrian, m-am simtit tare norocoasa.  Norocoasa fiindca am cunoscut un om cu mare putere de a insufleti alti oameni si de a le da incredere in ei insisi, in pasiunile lor…

Ca editor de fashion,  a fost pentru mine cea mai buna ocazie prin care am putut sa inteleg si sa invat mai multe despre acest domeniu fascinant – moda.  Daca sunteti pasionate sau pasionati :) de design vestimentar, “Aveti curajul de a crede in voi!”, asa ne spunea noua, Adrian Oianu la curs.  Este frumos sa vorbesti din experienta.

Despre asta veti invata si voi la cursurile lui Adrian Oianu.  Sa va cautati energia si sa intelegeti ca moda e un domeniu nicidecum frivol, ba chiar foarte complex si fascinant, ca este un proiect pasional pentru o viata intreaga, asa cum a fost pentru acest designer roman:

Rochie de Adrian Oianu, model Ramona Popescu

In primul rand…

Aveti ocazia acum sa stati de vorba direct cu designerul Adrian Oianu pentru a afla  voi insiva mai multe detalii despre Cursurile de Design Vestimentar Contemporan – prima sesiune de 6 luni.

CAND?

Joi, 19 ianuarie, ora 19.30

DURATA

1 ora

UNDE?

Sediul Bucharest HUBB – Str Stelea Spatarul, nr 21 – harta la urmatorul link http://bucharesthubb.com/contact/ (in apropiere de Magazinul Unirea)

CU CINE?

Designerul Adrian Oianu ne va vorbi despre noua sesiune de cursuri de design vestimentar contemporan ce se va desfasura pe o perioada de 6 luni si ne va oferi detalii despre organizarea cursurilor Style of Fashion Abroad

DESPRE CE?

  • Cursurile de design vestimentar contemporan – prima sesiune de 6 luni (februarie/iulie 2012)
  • Style of Fashion Abroad Paris

TARGET

- … Daca te-ai inscris deja la cursurile de design vestimentar contemporan sesiunea februarie/iulie 2012 si vrei sa afli mai multe despre ceea ce vei invata aici

- … Daca intentionezi sa te inscrii la cursuri si nu esti inca convins ca locul tau este aici

- … Daca esti redactor sau pur si simplu te intereseaza subiectul si vrei sa comunici mai departe catre publicul tau

INSCRIERE

Avand in vedere ca locurile sunt limitate (50 de locuri) -  inscrierile se pot face pe email – catrinel.chiriac@gmail.com sau catrinel.chiriac@adrianoianu.com (veti primi o confirmare cu locul dvs).

Trebuie sa luati in serios prezenta dvs dupa ce ati confirmat-o, avand in vedere ca locurile sunt limitate.

Descrierea cursurilor de design vestimentar :

O casa interbelica de la 1947, cu o arhitectura deosebita (neoromanism), plina de istorie, isi va deschide portile curand pentru organizarea unor cursuri de design vestimentar sustinute de catre designerul Adrian Oianu.

Cursurile de design vestimentar contemporan reprezinta un proiect independent initiat si sustinut de designerul Adrian Oianu inca din luna februarie 2010. Aceste cursuri reprezinta o cale alternativa de a invata si de a avea acces direct la informatiile unui designer vestimentar cu experienta internationala. De asemenea, reprezinta o cale de a invata cum sa deprinzi increderea in tine si in ceea ce realizezi, acest lucru fiind bazat pe studiu si cunostinte acumulate cu multa responsabilitate.

Creatie din ultima colectie Adrian Oianu

Cursurile de design vestimentar se vor desfasura timp de 6 luni, in perioada Februarie – Iulie 2012, dupa urmatoarea formula:
• TIPAR 2D

• DRAPAJ/MODELISM

• DESEN TEHNIC SI FLAT SKETCH

• STORYBOARD SI CONSTRUCTIA UNEI COLECTII

Frecventa: 3 saptamani/luna; 2 zile/saptamana; 2 ore/per curs; dupa ora 18.00 sau in zilele de sambata

Locatie de desfasurare: Centrul de Design Adrian Oianu – zona Floreasca/Metrou Stefan Cel Mare

Grupele de cursanti vor ficonstituite in functie de nivelul cursantului la subiectele Desen si Storyboard (Zilele saptamanii – urmeaza a fi confirmate). „La aceste cursuri extravagante NU vom vorbi de istoria costumului si trenduri! La aceste cursuri vom analiza si vom intelege adevaratele valori ale designului vestimentar”, spune Adrian Oianu.

Despre ceea ce veti invata la:

* TIPAR 2D

-Curs introduciv

-Curs avansat
Acest curs te va ghida de la partea tehnica din procesul de dezvoltare a unui tipar, pana la zona creativa si nonconventionala. Incepand de la zero, vom invata pas cu pas folosind tipare de baza“womenswear” bazate pe masuri standard. Vei invata sa construiesti tehnic de la siluete pana la gulere si maneci. Apoi veti trece prin tipare de rochii (diferite tipuri de gulere si amansuri) pana la tipare de fuste si bluze (adaugare de rezerve pe cusaturi si moduri de amplasare a tiparului pe material cat mai economic)

Nivel: incepator si mediu

* DRAPAJ/MODELISM
La acest curs veti invata o noua metoda de taiere a tiparului. Acesta este realizat prin draparea materialului direct pe un manechin. Forma obtinuta este scoasa pe hartie pentru a scoate tiparul.

Nivel: incepator si mediu. drapaj, modelism cu Adrian Oianu

* DESEN TEHNIC, FLAT-SKETCH SI SILUETA

In acest curs, vom invata cum sa ne folosim de desen ca unealta creativa si mijloc eficient si economic in dezvoltarea propriului concept de design vestimentar. Desenul va fi studiat si aplicat ca arma de eficientizare si testare a propriilor idei.

Nivel: incepator si mediu

* STORYBOARD SI CONSTRUCTIA UNEI COLECTII


Acest curs isi propune sa te ajute in a-ti construi un storyboard coerent si in detaliu, care sa-ti usureze conceptia unei colectii pentru a te ajuta sa o duci pana la capat.

Nivel: incepator si mediu

Adrian Oianu anunta de asemenea si organizarea cursului STYLE OF FASHION ABROAD care se va desfasura la PARIS (APRILIE 2012).


* Mai multe detalii despre aceste cursuri puteti afla prin intermediul lui Catrinel Chiriac:

catrinel.chiriac@adrianoianu.com

Despre Adrian Oianu:

Este un designer roman cu o activitate intensa in zona de creatie, dar in mod special si in zona de predere a designului vestimentar, dupa ce si-a insusit o experienta vasta in acest domeniu.

Leave a Reply