Cele mai cunoscute feministe din lume, ucrainiencele de la FEMEN au protestat recent la Saptamana Modei de la Milano impotriva anorexiei.

FEMEN sunt cunoscute pentru ca protesteaza mereu in sanii goi… fiind si foarte frumoase pe de-asupra. Ele insele cu trupuri de foto-modele striga impotriva tuturor abuzurilor la care sunt supuse femeile in lumea Occidentala dar si in cea Islamica.

Femen

Femen - Ucraina

Totul a inceput in Ucraina unde Femen s-au reunit impotriva traficului de femei si prostitutiei din tara lor. E interesant ca lupta lor se desfasoara cu “arme” pe deplin femeiesti. Daca sanii goi erau pana acum un simbol al placerii masculine, fetele de la FEMEN se folosesc de frumusetea lor ca sa protesteze, fiind foarte incisive si curajoase. Asa au ajuns pe primele pagini ale celor mai importante publicatii din lume si in jurnalele de stiri. Dar mai ales, cauzele lor au inceput sa fie mult mai vizibile.

Trei dintre membrele FEMEN au mers recent si la Saptamana Modei de la Milano, unde au condamnat promovarea unei imagini diforme a feminitatii, in moda fiind preferate femeile extrem de slabe.

Modelele sunt incurajate mereu sa slabeasca si sa tina diete draconice pentru a-si pastra eligibilitatea la castinguri. Mai mult decat atat, acest model de frumusete a devenit universal, provocand reactii obsesive in randul femeilor. Anorexia si Bulimia sunt boli ale secolului si sunt datorate promovarii unui model intangibil de frumusete, fara a accepta diversitatea farmecului feminin.

Recent a fost infiintata si Alianta Modelelor, o asociatie care condamna de asemenea, toate neregulile din industria de moda, inclusiv faptul ca modelele sunt incurajate sa slabeasca foarte mult. Iata cum a aratat protestul Femen de la Milano:

Iar fiindca totusi ne aflam pe un blog de moda, nu se poate sa nu remarcam, in afara mesajului extrem de puternic si curajos al fetelor de la FEMEN, si look-ul lor foarte interesant. Inspirate de costumul traditional ucrainean, FEMEN poarta mereu coronite cu flori pe cap si, desigur, inscriptii feministe pe trup. Coronita acesta mi se parea ea insasi un statement aparte. Femen preiau o multime de simboluri pe care le pun intr-un context revolutionar.

Femen - Ucraina

Foto: Facebook Femen

Cel mai recent protest al FEMEN s-a desfasurat la Paris, unde fetele au protestat pentru drepturile femeilor din Orientul Mijlociu.

Leave a Reply