“Iar am plecat de la Oianu zambind”, am spus noi, fetele Envy.ro, dupa ce am vazut noua colectie a designerului roman Adrian Oainu. La Centrul de Design Vestimentar – o cladire superba, din Perioada interbelica, Adrian Oianu si-a prezentat noile creatii vestimentare inspirate de povestea ciobanului Bucur si implicit… povestea orasului Bucuresti.  Designerul insusi recunoaste arhetipul ciobansului in chiar numele sau.

Brandul de moda pe care l-a format de-a lungul timpului inseamna o cautare si o reinterpretare a valorilor si culturii autentice romanesti.

Pe noi si pe multe alte persoane care il asculta, Adrian Oianu le vrajeste: “De ce sa te duci sa iti cauti identitatea in Japonia?”, spune firesc. Raspunsurile poate ca sunt cu mult mai aproape de noi. Aceste raspunsuri, designerul le reformuleaza prin intermediul hainelor.

“Aceste haine le vad purtate la Paris”, pe bulevarde, a spus o domnisoara din publicul venit la lansare…  Si admitem ca franjurii din matase, imitand cojocelul oierului, de asemenea croiala minimalista a acestui obiect vestimentar, s-au transformat intr-un element foarte classy.

Reinterpretate, motivele, fragmentele de cultura romaneasca se transforma in obiecte de export si mandrie.

O fata frumoasa, cu parul impletit, ne zambeste… prezentand viziunea lui Oianu despre frumusetea romaneasca, arhetipala…

Adrian Oianu, Colectia "Bucurie"

Adrian Oianu

Adrian Oianu, Colectia "Bucurie"

Piesa din colectia 'Bucurie'

Adrian Oianu, Colectia "Bucurie"

Adrian Oianu

Colectia Bucurie a fost lansata Luni, 2 aprilie 2012, intr-o zi insorita de Primavara.

Adrian Oianu- Bucurie

Lansarea Colectiei "Bucurie": designerul (dr.) vorbeste despre conceptul ce a stat la baza creatiilor sale.

Average rating  1 2 3 4 5  You must login to vote
«   »

Leave a Reply