Recent, echipa Envy.ro a participat la vernisajul expozitiei “Drumul modei: dialog peste granite”, unul dintre cele mai stilate evenimente de fashion. Expozitia este gazduita de Biblioteca Nationala a Romaniei.

Publicul prezent la acest eveniment s-a lasat sedus de creatii superbe, care impresioneaza prin detaliu si inovatie in designul vestimentar, axat pe ideea dialogului intre culturi europene.

Este fascinant sa citesti cultura specifica, prin intermediul cusaturilor si al materialelor si mai mult decat atat, aceste haine sa insemene o comunicare nonverbala despre diversitate si legatura intre oameni apartinand unor popare diferite.

Un proiect important al Institutului Cultural Roman, “Drumul modei: dialog peste granite (Fashion Road: Dialogue Across Borders)” este un proiect intercluster EUNIC, derulat in perioada 2010–2012, care are drept scop promovarea dialogului intercultural si a colaborarii internationale prin intermediul modei. La acest proiect participa tineri designeri din Armenia, Cehia, Danemarca, Germania, Marea Britanie si Romania, curatorul acestei inedite expozitii fiind  Tony Charalambous din Marea Britanie.

Romania este reprezentata de foarte apreciata tanara creatoare, Andra Clintan.

 


La inceputul lunii mai, la Erevan, in Armenia, au fost organizate primele intalniri internationale, in cadrul carora zece creatori de moda (cinci europeni si cinci armeni) au avut prilejul sa se cunoasca si sa lucreze impreuna, sa participe la seminarii cu profesionisti din domeniu si la rezidenta de lucru in Armenia. La finalul acestor activitați, fiecare designer armean a format o echipa cu un designer european, in vederea colaborarii la crearea si producerea a patru tinute complete pentru colectia generala a proiectului.

Echipele de creatie astfel constituite sunt urmatoarele: Aram Nikolyan (Armenia) – Andra Clitan (Romania), Christine Avetisyan (Armenia) – Pavel Ivancic (Cehia), Lusine Kostanyan (Armenia) – Geannine Pollazzon (Marea Britanie), Gayane Soghomonyan (Armenia) – Melanie Freier (Germania), Ani Iskandaryan (Armenia) – Ida Gro Christiansen (Danemarca).

Expozitia poate fi vizitata in perioada 7-24 iunie 2012, zilnic, intre orele 9.00 si 19.00.

 

Foto: ICR – Facebook si Facebook – Clubul armenilor din Romania

Leave a Reply