Les Parfums de Rosine Paris

Popularitate (1/5 din 1 vot):
Placut Placut Placut Placut Placut
Les Parfums de Rosine Paris

Fiecare decada are leaderul sau de stil, un designer care, mai presus de toate, este capabil sa ghiceasca si sa defineasca dorintele femeilor. In 1910, acest oracol al modei era Paul Poiret, cunoscut in America sub numele de aEURsKing of FashionaEURt. La Paris el era, simplu, Le Magnifique, denumit astfel dupa numele Sultanului Suleyman Magnificul, o porecla onoranta pentru un creator de moda care a folosit limbajul oriental pentru a pune in valoare latura romantica si teatrala a creatiei de vestimentatie, intr-o perioada in care baletul rus era foarte in voga, reprezentat de celebra Companie de balet Serge Diaghilev.
In 1911, Paul Poiret fondeaza doua companii, una care se ocupa cu creatia de parfumerie si de cosmetice, numita Rosine, dupa numele fetei sale celei mari, si a doua, care se ocupa realizarea de decoratiuni artistice, denumita Martine, dupa numele mezinei sale, ambele situate la adresa Faubourg Saint-Honore nr.107. Astfel, Paul Poiret devine primul designer de vestimentatie care a unit moda cu creatia de design de interior pentru a promova ceea ce se cunoaste sub denumirea de "total lifestyle."
Primele sale parfumuri s-au numit deci aEURsLes Parfums de RosineaEURt. Razboiul a curmat insa viata acestui geniu cu multiple talente, lasand in urma o colectie de parfumuri care astepta sa fie cunoscuta si apreciata.
Acest lucru s-a intamplat mult mai tarziu,in anii aEUR(TM)90, cand o alta creatoare franceza nascuta intr-o familie cu veche traditie in creatia de parfumerie, Marie Helene Rogeon, fondeaza propriul brand si il denumeste aEURsLes Parfums de RosineaEURt, dupa numele colectiei lui Paul Poiret, utilizand pentru parfumuri formulele acestuia, refacute pentru a satisface exigentele publicului contemporan.
Marie Helene este stranepoata lui Louis de Panafieu - unul dintre parfumierii lui Napoleon al III-lea, printre creatiile caruia se numara ape de cologne si renumita pomada ce dadea luciu si fermitate mustatilor de muschetari - ea insasi pasionata de creatia de parfumerie, colaboratoare timp de multi ani a Casei de parfumuri Givenchy. Astfel, uniti fiind de aceeasi pasiune aEUR"parfumurile- Marie Helene a reusit sa redea viata colectiei de creatii de parfumerie a celebrului Paul Poiret si, mai mult decat atat, sa le ofere noi valente contemporane.
Micul si cochetul sau magazin, situat chiar in inima Galeriilor din Jardins du Palais Royal din Paris, te invita sa descoperi parti din fascinanta istorie a modei si parfumeriei franceze din toate timpurile.

Etichete pentru Les Parfums de Rosine Paris: haute-couture

Ce produse Les Parfums de Rosine Paris te intereseaza?

Parfumuri Les Parfums de Rosine Paris

Cele mai populare produse Les Parfums de Rosine Paris

Les Parfums de Rosine Paris - Pagina 1 din 1

 
Inchide Setari
 
 
 
Off