Info
X
info
 

Mutism/anxietate sociala
Pagina 1 din 1

Toate forumurile » Moda » Altele » mutism/anxietate sociala » Pagina 1 din 1

Voteaza:
*****
Rating curent mutism/anxietate sociala: (3 din 1 vot)

Tipareste | Trimite prin Y!M Share


OL1V1A Avatarul lui OL1V1A
Citeaza Raspunde

Postat de OL1V1A pe 19 Mai 2011 la 18:51

Am citit ca exista mutism selectiv la copii dar nu stiu daca exista si la adulti.
Persoana respectiva nu vorbeste nici in situatii in care se asteapta de la el sa vorbeasca.
De exemplu intr-un grup, sa zicem o petrecere sau o sedinta, toata lumea are ceva de spus dar el doar sta acolo si asculta dar nu scoate o vorba, poate cel mult zambeste or face niste gesturi sa arata ca este acolo. Vorbeste de obicei doar cu anumite persoane de exemplu membrii ai familiei si uneori nu cu toti sau in situatii foarte familiare. Este mai mult decat timiditate si anxietate sociala.
Ma intereseaza daca stie cineva cum se diagnosticheaza, ce tratament se face sau daca este cineva in aceasta situatie si a facut tratament?!
Fosta membra Envy Avatarul lui Fosta membra Envy
Citeaza Raspunde

Postat de Fosta membra Envy pe 4 Iunie 2011 la 07:56

Este vorba despre o tulburare de anxietate mai rar intalnita. Daca simptomul persista timp de o luna este indicat sa mergeti la un psihoterapeut. De asemenea, trebuie observat daca nu cumva este vorba de timiditate. Mult succes!
envy021712 Avatarul lui envy021712
Citeaza Raspunde

Postat de envy021712 pe 4 Iunie 2011 la 11:13

Mutismul electiv, psihogen sau voluntar, se manifesta prin refuzul partial sau total de a comunica cu unele persoane.
A Apare la copii hipersensibili si este insotit de tulburari comportamentale in care incapatanarea, timiditatea, irascibilitatea ocupa un loc important. Intarzierile in dezvoltarea generala a vorbirii se recunosc dupa saracia vocabularului si dupa neputinta de a se exprima coerent. In mod normal, pe la 6-7 ani copilul este capabil de o atentie suficient de stabila pentru a se putea integra in activitatea scolara. Totusi, in primul an de scoala, insuficienta atentiei elevilor este pregnanta. De aceea limbajul necesita o permanenta stimulare, copilul necesitand o antrenare insistenta in activitatile scolare. Prin imperativul fii atent se intelege modul de a ne mobiliza si canaliza, in modul cel mai adecvat, toate potentele si capacitatile in directia iesirii cu bine dintr-o situatie dificila sau a realizarii obiectivului propus. Climatul afectiv, incurajarile si crearea unui tonus psihic ridicat constituie factori deosebit de importanti pentru recuperarea copi ilor cu handicap de limbaj (Verza, E. Desi nu comunica, copii cu mutism electiv inteleg vorbirea si nu manifesta deficiente de ordin intelectiv. satu mare shaorma Atentia la copiii de varsta scolara mica In activitatea cotidiana, implicarea atentiei este apreciata intotdeauna ca un factor al reusitei sau succesului, iar slabiciunea sau absenta ei  ca factor generator de erori si esecuri. platforma magazin online Aceste tulburari sunt frecvente la scolarii mici. Persistenta pe o perioada mai mare poate duce la ramaneri in urma pe linia dezvoltarii vocabularului si a exprimarii logico-gramaticale. Emotiile de soc stresurile, esecurile repetate, frustrarile pot duce la mutism voluntar. Ca urmare procesele cognitive nu sunt stimulate, ceea ce determina o slaba dezvoltare a lor. Ea este prima realitate psihica ce se scoate in fata, cu titlu pozitiv sau negativ, ori de cate ori trebuie sa dam seama de rezultatele unei actiuni concrete sau a alteia. legislatie comert electronic Cauzele care pot determina asemenea fenomene pot fi cautate in carentele sistemului nervos central, boli grave ale primei copilarii, carente de mediu nefavorabil si de ordin educativ. (poate iti foloseste)
envy034775 Avatarul lui envy034775
Citeaza Raspunde

Postat de envy034775 pe 23 Martie 2012 la 11:49

Buna! Am 23 de ani, sunt din tm si am fobie sociala, daca e cineva din tm si are fobie sa ma contacteze pe adresa de mail sau messenger : anonimdesigur2008@yahoo.com