3 designeri de bijuterie contemporana pe care trebuie sa ii stiti

  • 10.11.11
  • 1855

Targul de bijuterie contemporana Autor care s-a desfasurat in weekendul trecut la Sala Dalles, a ajuns deja la a 6-a editie, semn ca noii bijuteri isi indeplinesc cu mare pasiune chemarea.

Spatiul de la Sala Dalles s-a transformat deci, pentru doua zile, intr-un loc al creativitatii unde artistele si artistii au expus marfa lor, in moduri originale, asemanatoare instalatiilor de arta, spre a incanta ochii vizitatorilor. La aceasta editie a targului au avult loc si conferinte pe tema designului de bijuterie, „menite sa ajute atat creatorii cat si profesionistii pasionati de bijuterie si moda”.

Targul de bijuterie contemporana AUTOR s-a nascut din pasiunea lui Dan Piersinaru – artist vizual la randul sau. „Desi e surprinzator de tanar, are deja cateva vieti in spatele lui si este cunoscut mai ales pentru crearea targului Autor si a expozitie de bijuterie Extins, singurele evenimente de bijuterie contemporana romanesti care au loc anual la noi”, scria revista The One, intr-un articol dedicat lui Dan Piersinaru.

Imagini de la Autor 6 via Facebook Extins Bijuterie Contemporana








Fiindca, avand parte de implicarea unor suflete pasionate, energice si creative, bijuteria de autor devine un fenomen foarte apreciat in peisajul artelor vizuale si al modei, este momentul sa va prezentam trei dintre cele mai deosebite personalitati creatoare din acest domeniu fascinant. De asemenea, va sugeram sa cautati mereu accesorii inovative, aparte pentru a va pigmenta tinutele de fiecare zi, sau pe cele destinate evenimentelor speciale. Uneori, ceea ce ne dorim se afla foarte aproape de noi. Bijutierii romani merita sa fie cunoscuti si apreciati. Ca sa va incitam interesul, iata un posibil "top 3":


1. Romana Topescu

Bijuteria Romanei Topescu este specatculoasa si originala. Romana Topescu a participat anul acesta, pentru prima data la editia de toamna a Targului International Pret a Porter de la Paris. Colectia pe care am putut-o vedea la Autor 6 a fost inspirata de podoabele pe care nobilii le purtau in portretele de curte. Bijuteriile de silicon au fost prezentate cu ajutorul unor fotografii asemanatoare unor picturi clasice cu nobili de curte, realizand un contrast inspirat intre clasic si contemporan.  Colierele ei, unice si originale, pot sa potenteze o tinuta in orice moment. Cred insa ca posesoarea unei astfel de bijuterii trebuie sa imprumute din starea pe care Romana a imprimat-o creatiilor sale, astfel incat efectul spectacular si in acelasi timp artistic pe care acestea il dau, sa fie autentic, scriam intr-o postare pentru Blogul Envy.




Sursa foto si mai multe imagini cu ceea ce creaza Romana: Tumblr Romana Topescu


2.  Mona Velciov

Mona este laureata din acest an a Festivalului de moda Pasarela, in sectiunea design de bijuterie contemporana - Pasarela Access. Mona Velciov este din Iasi, a terminat acolo Scoala de Arte Frumoase, iar experienta ei de grafician se regaseste in creatia sa de accesorii, scrie Extins.com. La Festivalul Pasarela am avut ocazia sa vad instalatia realizata din bijuterii semnate de Mona Velciov. Creatoarea s-a jucat cu oglinzi, lasand ca acestea sa reflecte colierele ei romantice. Bijuteriile sale au un aer foarte romantic si nobil in acelasi timp... Transmit o sensibilitate care place.



Sursa foto: Extins.com. Gasiti de asemenea, mai multe informatii despre activitatea Monei Velciov, pe site-ul Extins.com - galeria online a designerilor de bijuterie romani.

3. Carla Szabo

Carla este poate, cea mai cunoscuta autoare de bijuterie din peisajul autohton. Ea pare sa fi dat tonul, cu mult curaj intr-un domeniu ce parea invizibil la noi in tara. Carla Szabo are numeroase colaborari cu designeri vestimentari, iar anul acesta a fost prezenta la Berlin Fashion Week, unde a accesorizat colectia Irinei Schrotter. Cu ocazia celei de-a 6-a editii a targului Autor, Carla a fost primul designer care a expus in cadrul seciunii “Focus designer”.  Un interviu amplu publicat de Extins ne ofera un portret reusit al creatoarei de bijuterii. Mai multe detalii despre activitatea ei, puteti afla si prin intermediul site-ului sau www.carlaszabo.com .




Speram ca v-am incitat curiozitatea cu aceste trei nume din designul romanesc de accesorii. Va mai sugerez sa cercetati si munca de creatie a altor designeri de accesorii. Veti avea surprize. Puteti sa incepeti cu ultimii participanti la Targul Autor: Angi Apostol, Iuliana Asoltanei, Alina Bancila, Raluca Buzura, Cornelia Brustureanu, Alina Carp, Roxana Davidescu, Maria Filipescu, Bianca Grin, Eliza Labancz, Alis Lalu, Andra Lupu, Alexandru Lupu, Odette Lupu, Alina Oprisan, Ioana Matei, Andreea Mogosanu, Ina Moisi, Noha Nicolescu, Andreia Popescu, Liviu Puzderca, Alexandra Ungurelu, Liana Salagean, Carla Szabo, Virginia Toma, Romana Topescu, Ana Wagner, Horatiu Weiker, Mihaela Zvinca, brandurile BuyHand, E.Thula, FashionMachine, Lady Magpie, Living en Bermudas, Lorina bijoux, ModaMania, Mika by Oana Tiganus, Prochaine, Roua de argint. Si... ne vedem la Autor 7! :)





de Jullie S.