4 stiluri de coafuri pentru vara 2008

  • 03.06.08
  • 1393

Coafurile verii 2008 se inscriu intr-o linie a contrastelor: directii extrem de diferite, neasteptate, mergand de la sofisticare, pana la accente teatrale.

Parul poate fi “Superb finisat”, stralucitor si foarte feminin, cu accente pretioase (ca in prezentarile Versace si Blumarine) sau poate lua forma unei coafuri cu “Accente teatrale”, usor decadente, intalnita in colectiile Viktor&Rolf si Marc & Marc Jacobs.

Textura parului joaca un rol-cheie in realizarea aspectului final, insa acest lucru este exploatat in maniere contrastante: in tendinta “Modern Gypsy” (Etro Giles si Chloe) coafura e menita sa puna in valoare o personalitate rebela, in timp ce in tendinta “Eleganta conturata” textura parului are rolul de a crea un look expresiv, sic sau autoritar, pentru persoanele preocupate pana in cel mai mic detaliu de imaginea lor (Chanel si YSL).

Iata cele patru tendinte propuse de expertii P&G Beauty pentru coafurile verii 2008:

SUPERB FINISAT

• Parul „Superb finisat” este una din tendintele-cheie in coafura in acest sezon, intalnita preponderent in prezentarile colectiilor vestimentare cu accente feminine si sexy.
• Femeia este romantica, sensibila, delicata, iar coafura are un aspect natural, fiind foarte ingrijita si feminina.
• Tendinta ia doua forme: parul este fie lasat liber, lung, bogat si lucios, ondulat lejer sau este prins in coada de cal, cu volum si bine finisat.
• Pentru recrearea acestui look este nevoie ca parul sa fie curat si sa straluceasca de sanatate. De aceea, e important sa se foloseasca atat balsam, cat si o masca, menita sa confere parului rezistenta.

Tendinta intalnita in prezentarile: Lanvin, Versace, Gucci, D&G, Matthew Williamson, Ferregamo.

MODERN GYPSY

• Stilul „Modern Gypsy” este unul individualist, care pune accent pe personalitatea rebela a femeii, pe libertate. In cadrul prezentarii Blumarine, spre exemplu, designerii au vrut ca fetele sa fie naturale si sa nu aiba un look impus, ca o unifoma - situatie foarte rar intalnita in cadrul unei prezentari de moda.
• Coafura este una moderna, de strada, de zi, pentru femei puternice, non-conformiste, curajoase.
• Textura parului este extrem de importanta si vine sa contrabalanseze coafurile lucioase, elaborate, dominante in tendintele „Superb finisat” si „Eleganta conturata”.
• Parul este tapat, impletit, rasucit, creponat, pentru a reda o noua expresie a modernitatii.
• Pentru acest look e nevoie ca parul sa fie bine intretinut, curat, intr-o conditie excelenta.

Designeri in prezentarile carora apare aceasta tendinta: Etro, Giles, Chloe, Marc, Balmain, Gaultier, Emporio.

ACCENTE TEATRALE

• Coafura cu „Accente teatrale” este o alta tendinta a acestui sezon care accentueaza latura rebela a femeii.
• Volumul predomina, creandu-se un look decadent, cu accente de Miss Haversham! Impreuna cu un machiaj expresiv al ochilor si un ruj natural, rezultatul este cat se poate de sexy.
• Parul este tapat cat mai dezordonat sau prins lejer.
• Pentru recrearea acestui look este nevoie ca parul sa fie cat mai sanatos, pentru a rezista efectelor mecanice ale coafarii, de aceea se recomanda folosirea cu regularitate a balsamului si a unei masti protectoare.

Aceasta tendinta se intalneste in prezentarile: Viktor and Rolf, Marc Jacobs, D Squared, Cavalli.




ELEGANTA CONTURATA

• Tendinta „Eleganta conturata” pune accentul mai curand pe frumusete si sofisticare decat pe spiritul practic.
• Coafurile pot fi chic sau autoritare, in functie de textura parului si de pozitionarea cararii.
• Cararea poate fi usor intr-o parte, sau poate fi amplasata spre mijlocul capului, pentru un plus de sofisticare.
• Cand parul este prins la spate, in coada de cal, acest stil apare ca fiind foarte masculin, dar coafura devine extrem de feminina, cand parul e prins lejer, in zona cefei.
• E important ca nu doar parul sa arate impecabil, ci si ca scalpul sa fie cat mai sanatos si curat.

Tendinta intalnita la: Balenciaga, Chanel, Bottega Veneta, YSL.

Un articol de Razvan Andrei – hair stilist Wella

 

Etichete:

hidratare par uscat por standarde de frumusete make-up artist premiu talie de viespe rochita roz ph albastru cobalt noile tendinte in coafura haine american moda anilor 60 barbati colectii de primavara arta bijuterii din aur expozitie rochite de vara forme geometrice copiii incaltaminte copii noua colectie de incaltaminte deichmann tratament pentru par vopsit. wella tratament par vopsit wella professionals tratament par wella professionals tratament pentru par vopsit tratament Bucuresti new york street fashion urban urban style tonic lenjerie intima body roz lenjerie body roz maieuri alergie apa termala paraben vitamina e nu skin dermocosmetice aloe vera celulita colagen elastina jojoba musetel bio tonifiere ce mai buna femeie produse de ingrijire a corpului stil urban cuticule produse bio mihaela glavan ghete tricouri polo adidas by Stella McCartney tinuta perfecta pentru orice ocazie oxette constanta oxette romania magazine fashion bucuresti brand italian nara camicie romania nara camicie mall Miss Sixty plaza romania esprit romania alina gheorghe rochite paiete shopping concurs salveaza sutien secret modele de ochelari de soare vopsea-crema vopsea de par wella wellaflex vopsea wella vopsea de par de la wella tendinte coafuri otto hermann otto coafuri sani lux Missoni missoni romania studiu celine dion Dolce&Gabbana magazin look romani maria lucia hohan designeri romani arta contemporana designeri carmen secareanu lena criveanu moda romaneasca canda lanvin coada de cal