Balsam de buze la tine acasa: 3 retete naturale

  • 08.08.13
  • 6884

Sa astepti pana e gata un balsam de buze e ca si cum ai developa un Polaroid. Stai si te uiti la el. Nu te poti abtine si il atingi. Si pentru ca nu era chiar uscat, ii strici aspectul impecabil. Apoi te uiti din nou. Si atingi din nou. Iar si iar.

De aceea, daca vrei sa iti faci singura balsamul de buze, recomandarea noastra este sa il prepari si sa-l lasi deoparte.  Serios, stai deoparte. Si nu te uita la el decat dupa trei ore.

Acestea sunt trei dintre retetele de balsam de buze care ne-au cucerit: una este cu ulei esential de lavanda, una are ca ingredient principal uleiul de cocos si ultima... ultima este ambrozie cu menta si ciocolata.

In toate retetele pe care ti le aratam, poti pune orice ulei esential care iti place (sau pe care il al la indemana). De exemplu, prima reteta se face cu ulei de lavanda, dar poti sa nu-l pui deloc sau sa-l inlocuiesti cu ulei de trandafir, de portocale, de musetel sau vanilie.

Balsamul este facut cu miere, care ii da un gust divin. Dar trebuie sa fii atenta sa nu-ti lingi buzele prea mult, asta doar le-ar usca, ceea ce nu-ti doresti.

Balsam de buze savuros cu levantica

Atentie: Acest balsam de buze este relativ moale, dar credem ca s-ar comporta destul de bine daca il pui intr-un tub de balsam pe care l-ai curatat bine inainte.

Ce iti trebuie:

  • 4 linguri de ulei de jojoba, migdale sau de masline
  • 1 lingura de ceara de albine
  • 1 lingurita de miere
  • ¼ lingurite de vitamina E (poti sa storci lichidul din capsulele de vitamina E)
  • 7 picaturi de ulei de levantica
  • 1 lingurita de cacao (optional)
  • 1 lingurita de ruj colorat natural (optional, daca vrei si un strop de culoare)

Cum se prepara:

Incalzeste cele 4 linguri de ulei, ceara si mierea intr-un vas de otel inoxidabil la foc foarte mic. (Pot fi incalzite in bain-marie.) Amesteca pana cand ceara s-a topit complet, ia vasul de pe foc, apoi adauga uleiul de levantica, vitamina E, pudra de cacao si rujul. Pune vasul in apa foarte rece si amesteca repede in timp ce adaugi treptat mierea. Atunci cand mierea s-a omogenizat, pune repede compozitia in tubul pentru balsam sau intr-un alt recipient mic si lasa-l sa se raceasca timp de trei ore.

Balsam de buze la tine acasa: 3 retete naturale
Sursa: Shutterstock levantica


Balsam de buze Coco-Rosey

Ce iti trebuie:
  • 2 linguri de ulei de cocos
  • 1 lingura rasa de unt de cacao
  • 1 lingura de boboci de trandafiri uscari (sau orice alta floare uscata, ceai verde, etc.)
  • ¼ lingurite de vitamina E (poti sa storci lichidul din capsulele de vitamina E)
  • 3 picaturi de ulei esential de trandafiri
Cum se prepara:

La foc foarte mic, topeste uleiul de cocos intr-un vas de otel inoxidabil. Cand uleiul este lichid, adauga trandafirii uscati si amesteca bine. Lasa amestecul la foc foarte foarte mic timp de o ora. Strecoara uleiul in alt vas printr-un tifon, spala primul vas, toarna uleiul inapoi si pune-l din nou pe foc. Adauga untul de cocos si amesteca pana se topeste. Apoi ia compozitia de pe foc, pune vitamina E si amesteca bine. Pune totul intr-un vas mic si lasa-l sa se raceasca timp de trei ore.

Balsam de buze la tine acasa: 3 retete naturale

Sursa: Shutterstock trandafiri


Atentie: Nu pune acest balsam de buze intr-un tub si nu-l tine in buzunar. Uleiul de cocos se lichefiaza foarte repede si daca il tii la caldura, o sa curga peste tot.


Balsam de buze cu ciocolata si menta

Ce iti trebuie:
  • 1 lingura rasa de ceara de albine
  • 1/8 cani de ulei de cocos
  • ½ linguri de unt de shea
  • ½ linguri de unt de cacao
  • ½ lingurite de miere
  • 1 lingurita de pudra de cacao
  • ¼ lingurite de vitamina E (poti sa storci lichidul din capsulele de vitamina E)
  • 3 picaturi de ulei esential de menta
Cum se prepara:

Pune untul de shea si untul de cacao intr-un vas mic si incalzeste la foc foarte mic (sau in bain-marie) timp de 20 de minute, amestecand ocazional. Ai grija sa nu ajunga la o temperatura prea mare, altfel untul de shea devine nisipos. Adauga ceara de albine si amesteca bine. Atunci cand ceara s-a topit complet, ia vasul de pe foc si adauga uleiul de menta, mierea, vitamina E si pudra de cacao, amestecand bine. Dupa ce totul s-a omogenizat, pune amestecul intr-un tub de balsam sau intr-un vas mis si lasa-l sa se raceasca timp de trei ore.

Balsam de buze la tine acasa: 3 retete naturale
Sursa: Shutterstock menta

Acum esti pregatita sa-ti faci propriul balsam de buze. E foarte simplu, nu-i asa?

Etichete:

sandale deichmann pedichiura sandale romane iulia dima pret a porter vara 2013 Dolce Italia sezonul cald 2013 bijuterii inele logodna inele inel de logodna logodna competitie Smaranda Braescu parasutism pilot red bull Red Bull Ordinul Smaranda bluza romaneasca cancer mamar design vestimentar design de produs Noaptea alba a Creatorilor si Designerilor de Produs Creative Arts atelier de accesorii h m isabel marant isabela marant pentru H&M beyonce 2 frumusete campanie photoshop ingrijirea parului loreal instrument de styling styling steampod tinuta club rihanna tutorial club dans pantofi condur by alexandru coca cola Imparte o Coca-Cola fashionup concurs bloggerite reciclare reciclare creativa streer delivery Adrian Oianu bluza trend oianu ie Matisse Asos.com Vivienne Westood Vanessa Bruno Gianni Embroidered ia romaneasca Ziua internationala a iei Sanziene ie romaneasca la blouse roumaine kate moss romania blouse bluza brodata jennifer garner ochelari de soare ochelari de soare retro ochelari de soare tendinte mel melo ochelari de soare tendinte 2013 ochelari de soare aviator coafuri impletituri impletituri moderne brand Adrin Oianu element traditional motiv romanesc Philippe Guillet rochii de seara scurte creion Maria Radu Ziua Universala a Iei Pulse sectia moda Ioana Ciurea 24 iunie pictorial pantofi pantofi si sandale sandale pentru nunti ill passo sandale ill passo nunti petreceri de vara branduri Zara fashion days bloggerite romance bloggerit de moda electric castle festival moda blog de beauty Digital Divas blog cel mai bun blog premiu beauty rochie asimetrica moja colanti cu imprimeu moja by antonia antonia eros balerini tendinte toamna iarna 2013 botine cu tinte tendinte toamna iarna pumps botine cu nituri flat genti plaja c a genti de vara cos de plaja ugg platforme ugg cu blana sutien cu bretele transparente pantaloni din latex culori neon cursuri de vara ateliere de creatie pictura ateliere barbati trends by adina buzatu adina buzatu bb cream bioderma Sensibio crema bb magazinele takko takko fashion o citate celebre coco chanel palarii accesorii par agrafe agrafa mustati masca Iulia Preda masti ome made masca impotriva ridurilor masca cu ulei de santal si miere masca cu banana masca cu alge marine shopping online online magazine online OSHO restaurant OSHO Fish OSHO Steak stil vestimentar accesorizare vestimentara proiect13 ie din bumbac vintage ii ie din panza rochii de seara sense tinute casual tinuta 3suisses tinuta casual outfituri lejere tinute pentru bicicleta costume de baie intregi colanti lana moja by lana imprimeuri digitale Oscar oscar de la renata broderii orientale haina de blana okazii.ro rochie de nasa peruca handmade atelier creatie coronite coronite handmade esarfa coafura de vara balsam buze foc balsam de buze homemade