Ce inseamna IA pentru tine?

  • 21.06.13
  • 2149


In data de 24 iunie 2013, de Sanziene, sarbatorim si ZIUA UNIVERSALA A IEI. In aceasta zi, La Blouse Roumaine incurajeaza toate romancele sa poarte o ie.

Ce inseamna IA pentru tine?


Ce inseamna IA pentru mine?

Ne-a raspuns Ioana Ciurea (artista, designer de obiect):

Este vorba despre un sentiment estetic care s-a ramificat prin venele stramosilor si care astazi ar trebui sa rasara prin vesmintele noastre, mai ales cand ne mandrim cu radacinile noastre adanci. Este vorba despre a cunoaste trectul si de a fi capabil sa-l integrezi chiar in tine si de a-l expune pe tine.

Este vorba despre un prezent strident si de un trecut vag, amandoua impletite pe corpul tau. Este vorba despre traditia renascuta si cum se comporta ea intr-un context al carui timp s-a comprimat, al carui spatiu este mai mult virtual, al carui om este grabit, rapid, eficient. este vorba despre hainele care vorbesc despre tine in prezent , despre ce ai fost in trecut si despre incotro te indrepti.

Din start folclorul adus in contextul prezent naste un contrast

Motivele simbolice care se insiruiesc in hora in jurul bratelor, in jurul gatului, in jurul braului, se poarta. Acum se poarta cam orice care aduce aminte de folclor, pentru ca jocurile geometrice ritmate vechi de sute de ani se regasesc azi mai bine ca oricand in ritmurile noilor patternuri, imprimeurilor digitale, muzica, etc.

Exista multe forme de a purta folclorul pe tine, de a-l expune, de a-l reintepreta si totusi in unele contexte este pus mai bine in valoare decat in altele. Din start folclorul adus in contextul prezent naste un contrast. Ceea ce este bine, este cautat, este deosebit. Din start are ceva aparte, tocmai ca exista: ca are consistenta unui trecut, ca apare atat de senin in amalgamul contemporan.

O lectie de bun simt vestimentar cand aducem prin haine traditia in contemporaneitate.


***

Pentru a sarbatori Ziua Universala a Iei, PULSE , un grup de studenti de la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, sectia Moda, a pregatit un proiect de styling care si-a propus integrarea costumului popular in diferite stiluri.

Proiectul a fost coordonat de Prof. Univ. Dr. Ioana Sanda Avram.


Ce inseamna IA pentru tine?

Ce inseamna IA pentru tine?

Pentru mai multe idei de styling a iei, marca PULSE, mergeti pe pagina de Facebook La Blouse Roumaine




Iti mai recomandam si:

Porti ce vrei, dar stii ce porti? 'PORTUL romanesc', in detaliu

5 Staruri internationale imbracate in IA romaneasca


TREND ALERT! Bluza Romaneasca, IA Romaneasca – Ce dragoste mare!