Cea mai buna femeie fotograf captureaza stilul italian

  • 23.10.08
  • 1376

Sapte fotografii create de Annie Leibovitz, sapte reprezentari ale unei calatorii fantastice printr-un tinut sofisticat, inradacinat nu doar in imaginatia propriilor sai cetateni dar si in constiinta internationala, pentru a defini o atitudine si un stil de viata de negasit in alta parte a lumii.

Annie Leibovitz, cel mai cunoscut si totodata cel mai cautat fotograf contemporan, a fost aleasa de Lavazza sa produca cea de-a saptea editie a deja faimosului calendar. Annie a ales pentru fotografiile sale decoruri care se refera la nume mari din lumea artei, filmului si chiar a modei, folosind cu iscusinta influentele artistice si atmosferele supranaturale tipice ochiului sau patrunzator. Imaginile luate de Leibovitz, care se adauga la galeria extensiva de arta a fotografiilor din calendarele Lavazza, sunt lucrate intr-un stil teatral care defineste realitatea, cu umbre ale luminii din zori, reminiscenta a stilului Flemish, tipic acestui artist. Imaginile uimesc, incanta sau amuza. Un lucru e sigur: acestea au un impact direct si eficient si nu lasa privitorul indiferent.

Luam ca exemplu imaginea intitulata „ Il cinema” – tribut marelui maestru al cinematrografului Italian, Federico Fellini. Aici, Annie Leibovitz s-a inspirat din imaginea scenei care l-a facut pe Trevi Fountain un nume de marca. Sau „Genio”, care celebreaza cu succes un simbol al culturii si istoriei italiene, „Omul Vetruvian” al lui Leonardo Da Vinci, reinterpretat intr-o versiune senzuala, feminina, sau „Lupa”, imaginea emblematica a Romei, plasata in interiorul Coloseumului.


De asemenea, workshop-ul imaginativ „La Moda”, cu detaliul sofisticat si „trendy” al unui espresso Lavazza autentic, cu magnificele rochii de seara pe fundal, imprumutate pentru aceasta ocazie de catre doua stele ale haute couture international - Dolce & Gabbana.


Apoi, avem sarutul din „La Seduzione”, seductie pura si alura tipic italiana cu Tevere pe fundal si o lumina si o perspectiva care fac sa rasune Canaletto.


Sau cea mai indragita mancare italiana – „Spaghetti” – unde ingredientul magic al unui model zambitor se amesteca cu fundalul senzual ale dealurilor Toscane.


In final, imaginea care simbolizeaza „Venetia” - fotografia pentru coperta. O reinterpretare dramatica a mastii Venetiene, una dintre cele mai cunoscute si populare imagini a culturii italiene.

In calendarul sau, Annie Leibovitz ne reaminteste ca adevarata ironie inseamna sa nu iei niciodata nimic prea in serios. Micile detalii din fundal, presarate ici si colo, sugereaza ca pana si constructiile cele mai perfecte sunt doar niste reprezentari.

Annie Leibovitz si Lavazza au invitat cinci top-modele faimoase (toate italience, evident) pentru a aparea in imagini: Eva Riccobono, Elettra Rossellini Wiedemann, Alessia Piovan, Gilda Sansone si Kate Ballo. Aceste cinci ambasadoare internationale ale frumusetii italiene au fost astfel provocate sa-si incerce norocul in dimensiuni artistice diferite.

Pagina web a calendarului: www.lavazza2009.com


www.lavazza2009.com este calatoria imaginara in esenta spiritului italian, vazut prin ochiul sensibil al fotografului american Annie Leibovitz pentru Calendarul Lavazza 2009.

Prin intermediul website-ului, creat de Testawebedv, Lavazza va prezinta cele 7 imagini uimitoare ale calendarului, surprinse de celebrul fotograf, oferind si posibilitatea de a le descarca.