Cum ne protejam parul de razele ultraviolete

  • 06.08.09
  • 570

Sfaturile Artego pentru un par frumos chiar si pe timp de vara!

Soarele nu face rau doar pielii, ci si parului tau, cauzand deshidratare, uscare si decolorare. Razele solare iti transforma parul intr-unul foarte tern, lipsit de stralucire si volum daca nu ai grija de el si nu folosesti produse adecvate anotimpului calduros.

Trebuie sa stiti ca parul blond este mai sensibil la actiunea razelor ultraviolete, deoarece contine mai puţina melanina, pigmentul care protejeaza si pielea de actiunea razelor solare. Secretul este sa va protejaţi parul cu produse specifice, bogate in filtre impotriva razelor ultraviolete. Cele mai folosite sunt cele sub forma de spray, care sunt extrem de practice si nu "ingreuneaza" firul de par. Daca aveti insa parul aspru, este recomandata utilizarea unui ulei solar, care hraneste si protejeaza in acelasi timp.

Daca este blond sau deschis la culoare, nu are suficient pigment care sa-i ofere o protectie naturala. Razele patrund cu usurinta pana in mijlocul structurii sale, distrugand keratina (materialul de constructie al parului). Parul devine usor casabil, greu de pieptanat si de aranjat. Cele care au parul inchis la culoare au mai mult noroc. Ce-i drept, se decoloreaza, dar face fata mai bine actiunii distructive a soarelui.

Sarea deshidrateaza. Ca sa fii sigura ca acest lucru nu ti se va intampla si tie, dupa baia in mare, trebuie sa-ti clatesti mereu parul cu apa dulce. Sarea streseaza parul si il priveaza de acele substante naturale care il hranesc si il fac stralucitor.


Artego a creat o gama speciala pentru protectia parului impotriva razelor solare in orice anotimp. Produsele contin filtre UVA si UVB si oferta o protectie solara totala parului si culorilor. Mai mult, este singura gama cu efect de gheata pentru ca produsele sunt mentolate si confera un efect de racoare dupa aplicare