Cum sa porti esarfele - Aceste minunatii ale sezonului!

  • 02.06.11
  • 6489

Noua bomba din moda acestui sezon sunt esarfele - imense, colorate, din materiale superbe. Acestea sunt noile ready-to-wear, esarfele te vor transforma cu siguranta intr-o diva in acest sezon Primavara/Vara 2011. Esarfa = vivacitate, semn distinctiv, senzualitate, eleganta.

Esarfele multi-functionale incep sa apara pe strazi si atrag privirea prin senzualitatea lor. Labeluri ca Missoni, Etro, Yves Saint Laurent si Alexander McQueen au inclus in colectiile lor astfel de esarfe. Sunt in culori caleidoscopice, pictate cu motive tribale, imprimeuri florale, dungi, in culori stridente sau nu.

In mod inevitabil, retailerii s-au atasat si ei de acest concept al esarfelor multi-tasking. Ele pot fi drapate in zeci de feluri. Pot fi transformate in fuste scurte, in top-uri, in rochii lungi, pot fi purtate in jurul gatului, pe cap, cu un cordon sau cu o curea. Putem spune cu mana pe inima ca esarfele sunt un mare tribut adus inventivitatii din moda. Stirea este ca in acest moment, esarfele functioneaza ca ready-to-wear", spune Lynn Roberts, de la Echo. El spune ca aceste obiecte vestimentare sunt create special pentru a atrage atentia cumparatorilor tineri (sa stiti ca si barbatii pot purta esarfele intr-o mie de feluri).

In mod cert insa, esarfele au acaparat si ochii designerilor, subliniaza New York Times, in editia sa de Stil. Talentele creative de la Pucci, Carven, Ralph Lauren, Céline si Rodarte au prezentat esarfe in colectiile lor din acest sezon. Echipa de design de la DKNY a fost special implicata in tema de a gasi noi paradigme pentru purtatul esarfelor in moduri variate.

Pana de curand, esarfele erau privite desconsiderator, erau acel ceva pe care te gandeai de doua ori daca sa il cumperi sau nu, spune Ed Burstell, directorul mamagerial de la Liberty London. Dar acum, in magazinul Liberty de pe Regent Street din Londra, esarfele sunt scoase in evidenta, fiind considerate obiecte de mare pret. Si chiar asa sunt. O multime de tutoriale video va pot invata in cate feluri interesante puteti sa purtati esarfele. Astfel, le veti considera adevarate minuni!  Magazinul Liberty din Londra a creat o serie de mini-tutoriale pe YouTube prin care va invata cum sa va bucurati de esarfe.

Cum sa iti legi esarfa in forma de top (in video o esarfa Athena Procopiou) :



Cum sa porti esarfa ca bentita cu floricica (esarfa din video este marca Etro):



Cum sa porti o esarfa over-sized Richard Weston:



Cum sa iti legi o esarfa supradimensionata in jurul gatului (esarfa este marca Dianora Salviati):




Cum sa iti faci gentuta din esarfa:



Cum sa porti esarfa ca turban (aceasta este o esarfa Traits):



* Aceste tutoriale au fost realizate cu ajutorul stilistei Lauranne Plat de la Liberty London.

New York Times mai scrie ca branduri imense ca Hermès au ales sa marketeze esarfele ca obiecte de mare lux. De altfel, esarfele sunt obiecte vestimentare folosite in toate timpurile. O colectie itineranta de esarfe si alte obiecte inspirate de epoca Napoleoneana au fost expuse sub egida Hermès in trei orase europene: Lucca-Roma-Paris

Expozitia aflata acum la Paris se numeste “Mit si Frumusete” si prezinta esarfe (carrés) din matase minunata, pictate manual, majoritatea facand parte din colectia personala a lui Emile-Maurice Hermès.



Aceasta este una dintre esarfele Hermès inspirate de timpurile lui Napoleon. Ele erau expuse precum niste tablouri, luminate din spate si protejate de un geam de sticla.  (Foto in cadrul expozitiei de la Palazzo Ducale - Lucca)

Hermès a lansat de asemenea si campania online J’aime Mon Carré (Imi iubesc esarfa) aratand moduri inspirate in care tinerii lumii isi poarta esarfele. De exemplu, sa ne oprim cu Hermès, in Tokyo:



Ramasesem cu o "restanta". Nu v-am aratat moduri prin care sa purtati o esarfa supra-dimensionata ca rochie:





*  In Romania, Site-ul Molecule-f propune esarfe foarte frumos pictate manual de catre KESZEG AGNES pe care le puteti purta, asa cum v-am aratat in zeci de moduri posibile.

Lucian Broscatean, designer roman promovat de catre acelasi site, prezinta de asemenea propriul concept al esarfei:


Sursa foto- site-ul Molecule-f


Foto: front site-ul Lookbook.nu - Sarah G.



de  Jullie S.

Etichete:

lenjerie intima sexy romani Corina Vladescu designeri romani peruca Alexander Mcqueen Lady Gaga moda romaneasca Vogue Dan Andrei tineri designeri romani Marilyn Monroe wellness suport stil clasic expozitie Marian Palie iulia dima Cristian Samfira sampon l oreal l oreal pentru par l oreal Missoni hair style revista revista de moda spa dres diamond diamond weleda produse organice scrub produse naturale bio ulei de argan lanvin cizme de vara Vivienne Westwood geanta calvin klein sani cizme cu tinte poncho rochii fluide cizme peste genunchi cizme noua colectie plafar Dorin Negrau MAC Alexandru Ciucu MAC Cosmetics stiletto paris fashion week h m magazine fashion bucuresti argan tratament ulei de argan designeri Wella pantene noile tendinte in coafura wellaton bucle diy promotii shopping humanic camaieu premii targ pat calvin body roz andreea esca magazin online rochie cu imprimeu animal print fuste mini rochii seara mini lorina bijoux targ de moda folli follie copiii constanta incaltaminte copii folli follie genti protex crestere sanatoasa iaurt the place mocasini catwalk sandale uniforma pantofii new look rochii scurte cu imprimeu Simona Semen A&S Negulescu moda incaltaminte toamna 2012 arta arta contemporana avanpremiere incaltaminte romaneasca Maria Filipescu AFI Palace Cotroceni haute-couture pantofi mireasa nu skin bsb ce este la moda in toamna 2012 concurs colectia lanvin lux brand romanesc frumuseste ingrijire zilnica rochii crem de seara Givenchy rochii C&A french l o c cannes site haine casual o iesire in oras rochii outlet boots gel spumant de curatare violenta rochii din dantele albastra sapca tinute de vara fete Adelina Ivan genti mihaela glavan moda pantofi barbatesti Berlin Fashion Week fuste din denim sarafane printuri miniprix targ de fashion Ioana Ciolacu Murmur Andra Clitan andreea badala vestimentatie