Cum se face o rochie Dior ...in 200 de ore

  • 29.01.15
  • 1899
200 de ore mai tarziu...- calatoria unei rochii Dior

Couture
este un cuvant incarcat de magie. Exprima atat de multa energie, munca, ganduri impecabile ale maestrilor, idei revolutionare, design vizionar si momente memorabile in moda. Suna foarte interesant, doar ca noi, oamenii de rand, nu intalnim haute couture ul foarte des.

Ca sa intelegem cum sta treaba cu haute couture ul, prietenele noastre de pe hotare, Refinery 29 au realizat un documentar, un film vizionar in parteneriat cu legendara casa de moda Dior, pentru a ne aduce mai aproape de ceea ce inseamna couture si de crea o imagine completa a ceea ce inseamna sa creezi o rochie, de cand incepe sa fie desenata si pana cand ajunge sa fie purtata pe catwalk. 

Urmareste mai jos povestea unei rochii, spusa in 4 minute, de la primele taieturi si pana la varianta finala, cand va fi purtata pe podium. Este incredibil sa afli cum se intampla aceste creatii. In timp ce aceasta rochie tocmai isi primeste ultimele retusuri, acest clip ne ofera sansa de a intra in lumea artisanilor, a croitoreselor si a designerilor. Imagineaza-ti ca esti intr-o mini-excursie in atelierele DIOR sau la un curs intensiv de moda.