Descopera IUTTA, un nou brand romanesc de accesorii

Descopera IUTTA, un nou brand romanesc de accesorii

Vineri, 26 aprilie, in cadrul unei locatii bucurestene foarte hip - nou9, s-a lansat un nou brand romanesc de accesorii - IUTTA si prima colectie a creatoarei Nicoleta Chirica - „Spirit Eflorescent”.

Peste 200 de persoane au raspuns invitatiei de a admira noile genti de inspiratie pur autentica, petrecand o seara placuta intr-un cadru ce amintea de un atelier traditional, cu masina de cusut si ustensile specifice. Envy.ro s-a aflat de asemenea la eveniment. Am apreciat foarte tare forta conceptului din spatele acestei colectii si de asemenea, finisajul si realizarea gentilor Iutta. Motive traditionale sunt aduse in zona contemporana, pentru ca noi sa ne putem identifica, mai usor cu spiritul traditioal.

Colectia dedicata publicului feminin cu dor de valori si motive specifice romanesti ofera 20 de genti din piele naturala, lucrate manual si reunite intr-o serie de produse unicat. Pe langa broderiile care amintesc de inspiratia folclorica, echilibru si forme geometrice armonioase, punctul principal de atractie l-au reprezentat gentile din lemn, sculptate minutios conform stilului bizantin.

„Am decis ca lansarea brandului Iutta sa coincida cu inaugurarea primei colectii „Spirit Eflorescent” din simplul motiv ca aceasta sintetizeaza intreaga viziune a atelierului. Prin creatiile noastre dorim sa revalorificam specificul romanesc si sa oferim autenticului o reinterpretare actuala, care sa faciliteze accesul la valorile nationale.”, povesteste Nicoleta Chirica, designer Iutta.

Descopera IUTTA, un nou brand romanesc de accesorii

„Spirit Eflorescent” se evidentiaza prin forme fluide, ce-si regasesc originile in stilul pur romanesc, cladit pe credinte, obiceiuri si activitati spirituale naturale din cele mai vechi timpuri. Gentile propuse in aceasta prima colectie completeaza un stil vestimentar aparte, putand deveni cu usurinta centrul de interes al oricarei tinute. Culorile ce predomina sunt: french roast, titanium, praz, rosu corai, grej, caffe latte, negru, rosu mac, maro, bordo.

Inspirat de sloganul Iutta: Dor de romanesc, in cadrul evenimentului a avut loc si proiectul fotografic „Colectie de doruri”. Pe fundalul unui decor realizat din iuta, invitatii au avut ocazia sa se fotografieze alaturi de cele mai mari doruri ale lor, rezultatele fiind unele inedite.

Descopera IUTTA, un nou brand romanesc de accesorii

Atmosfera specific romaneasca a fost reintregita de expozitia de tapiserii basse-lise realizate la razboiul de tesut de catre Raluca Alexandru, decorul de stuf, muzica de inspiratie folclorica, prajiturile de casa si vinul romanesc.

Evenimentul a fost organizat in parteneriat cu nou9, spatiu neconventional pentru evenimente socio-culturale, centrat pe manifestari muzicale, artistice si educative.

Despre Iutta. Dor de romanesc.

Iutta este un atelier de creatie pentru care traditia si cultura pur romaneasca reprezinta o sursa de inspiratie continua. Cu dor de romanesc, se surprinde esenta folclorului prin prelucrarea produselor de marochinarie in forme de expresie actuale.
Povestea Iutta se inspira din antichitate, de la o femeie pe nume Iudita, care a luptat prin frumusetea si intelepciunea sa impotriva abaterii poporului de la adevaratele valori. Apararea autencitatii a fost punctul de plecare pentru Iutta, care si-a propus sa reinvie spiritul romanesc.

Axate pe functionalitate, inovatie si organicitate, colectiile Iutta sunt disponibile in editii limitate, prezinta taieturi inedite, materiale rafinate, de calitate superioara, ce reusesc prin simplitate sa aduca traditia in contemporaneitate.

Etichete pentru : accesoriicolectiegeantabrand romanescIuttador de romanesc

Comentarii Descopera IUTTA, un nou brand romanesc de accesorii

Stiri recente pe Envy

O alegere inspirata

O alegere inspirata

Cum timpul reprezinta una din cele mai mari provocari ale vremii, cu totii cautam sa il folosim...

Tonifiere in pasi de dans, la studioul Arthur Murray

Tonifiere in pasi de dans, la studioul Arthur Murray

Comunicat de presa In vara 2015, cele mai populare dansuri de societate alese la studioul...

(P) Gina Cas si Daniel Dobre prezinta “X2”

(P) Gina Cas si Daniel Dobre prezinta “X2”

Cea mai noua colectie vestimentara a tanarului designer Gina Cas este o colaborare inedita cu...

Ce NU se mai poarta vara asta

Ce NU se mai poarta vara asta

9 piese la care sa renunti vara aceasta pentru ca ele nu se mai intorc niciodata Chiar...

Oracol 2.0: Ioana Ciurea

Oracol 2.0: Ioana Ciurea

Nume si prenume : Ioana Ciurea Ocupatie : arhitect, designer de produs Culoarea...

 
Inchide Setari
 
 
 
Off