Designerul Adrian Oianu sustine Campania One Billion Rising pentru a spune 'Stop! VIOLENTEI ASUPRA FEMEILOR'

  • 07.02.13
  • 913

Cunoscutul designer vestimentar Adrian Oianu s-a alturat campaniei One Billion Rising, care ne propune sa sarbatorim in cu totul si cu totul alt mod, ziua de 14 februarie!

In data de 14 februarie, anul acesta peste un milliard de femei si barbati din intreaga lume vor spune “STOP Violentei asupra femeilor!”, prin intermediul dansului. In 2013 un miliard de femei din intreaga lume se vor ridica, vor dansa si vor cere impreuna oprirea acestui fenomen. Peste 177 de state participa la acest proiect, peste 13.000 de organizatii s-au implicat in sprijinul acestei idei.

“Pot sa spun ca aproape nu mai am prieteni barbati. Din acest motiv m-am alaturat acestei campanii. Nu mai suport sa aud discutii misogine si da, am atatea experiente cu femei din jurul meu care, mai mult sau mai putin, au trecut printr-o situatie de violent domestica. Deci, va rog, toti cei care cumva ati patit sau vi s-a intamplat sa aveti experiente ca ale mele, cel putin, alaturati-va campaniei pe 14 februarie, One Billion Rising!” – Adrian OIANU

adrian oianu from Smile Media on Vimeo.


In data de 14 februarie 2013, fii alaturi de peste 1 miliard de femei din intreaga lume, impotriva violentei! One Billion Rising este un proiect la nivel global initiat de Eve Ensler (scenarista, performer, activista feminista, cunoscuta in intreaga lume datorita piesei Monoloagele Vaginului). De peste 15 ani ea organizeaza evenimente in intreaga lumea pentru a opri violenta asupra femeilor.

Noi, femeile, indiferent tara, de cultura, de continent impartim aceleasi experiente, aceleasi trairi, suferim aceleasi constrangeri cand vine vorba de violenta indreptata asupra noastra. Aceasta poate lua diferite forme, poate fi fizica, psihologica, economica sau sociala. Suntem cu toate supuse ei, fie ca e vorba de hartuire stradala, la locul de munca, fie ca ni s-a intamplat noua sau mamelor, vecinelor, prietenelor, surorilor noastre.

Acesta este cantecul pe care se va dansa in data de 14 februarie:



Pentru fiecare poveste auzita sau traita privind violenta asupra femeilor, pe 14 februarie ne unim, ne ridicam, dansam si cerem ca acest lucru sa se opreasca! E ziua in care ne luam puterea inapoi!

Se va dansa si la Bucuresti! Se va dansa si la Timisoara si la Brasov, dar si in alte localitati. Alaturati-va campaniei, prin mesaje, fotografii si filmulete de sustinere.


Detalii despre participarea la One Billion Rising in Bucuresti, pe pagina Facebook a evenimentului: One Billion Rising Bucharest

Detalii despre participarea la One Billion Rising in Timisoara, pe pagina Facebook a evenimentului:
One Billion Rising Timisoara

---------
Parteneri media: Garbo.ro, HotNews.ro, 7 Seri, Avantaje, Psychologies, Kudika.ro, Envy.ro, Yuppy.ro, Feminism-Romania.ro

Partener al evenimentului:
Afi Palace Cotroceni

Partener al evenimentului:
Universitatea Nicolae Titulescu - Bucuresti