Detoxifierea organismului – regula de baza a sanatatii

  • 21.01.10
  • 798

Sa presupunem ca traiesti in secolul 21: cel ai vitezei, al infometarii pentru silueta perfecta sau al neglijarii dietei din cauza lipsei timpului. Sa presupunem ca resimti necesitatea unei schimbari in viata, schimbare care ar trebui sa inceapa din interiorul organismului. Astfel, primul pas pe care il ai de bifat pe lista cu lucruri de facut este detoxifierea.

Mai intai de toate, trebuie sa amintim faptul ca detoxifierea este de doua feluri: interna si externa (a pielii).

Specialistii ne recomanda sa parcurgem anevoiosul drum al purificarii organismului cel putin de doua ori pe an. Astfel, odata inceput procesul, cu putina rabdare vei reusi sa elimini surplusul de substante nocive din organism, substante care iti ingreuneaza chiar si functiile de baza, facandu-te mereu obosit, surmentat sau agitat.

Ca reguli de baza ale oricarei cure de detoxifiere sunt: eliminarea completa a grasimilor, produselor de tip fast-food, eliminarea din alimentatie a produselor pe baza de carne sau care contin conservanti si aditivi alimentari, inlocuirea dulciurilor si a produselor de patiserie, renuntarea la fumat si bauturi alcoolice, cofeina si bauturi de tip carbogazos.

Dupa ce ai facut curat in sertarul cu ‘bunatati’ si ai eliminat majoritatea produselor ce provoaca incarcarea inutila si daunatoare a organismului urmeaza cel de-al doilea pas: inlocuirea lor cu o gama diversificata de fructe, legume si alimente sanatoase.

Cele mai eficiente in curatarea organismului sunt ceaiurile, in special ceaiul verde, de urzica sau de musetel, sucurile naturale si cel putin 2 litri de apa pe zi. Alimentele recomandate sunt: salatele de orice fel, cruditatile, cerealele integrale si fructele uscate. In felul acesta aduci aportul zilnic de vitamine si proteine organismului fara a-l incarca. In cazul in care doresti sa apelezi la ajutor, atunci magazinele de tip Plafar iti stau la dispozitie cu o gama bogata de suplimente naturale care vor veni in preintampinarea neajunsurilor din alimentatie.

Pentru ca din ce in ce mai multi factori agreseaza pielea, se impune o detoxifierea si in cazul acesteia. Pielea este atributul care te recomanda si creeaza impresie la o prima vedere, asa ca trebuie sa ai in minte acest lucru data viitoare cand iti evaluezi prioritatile. Daca eliminarea toxinelor nu se face corespunzator atunci acestea vor iesi la iveala, gasind portite de manifestare. Excesul de sebum, eczemele, pielea uscata, crapaturile, acneea, reactiile alergice – toate acestea reprezinta modalitatea pielii de a te face atent in legatura cu dezechilibrul din interior. Detoxifierea exterioara consta intr-o serie de procedee care au ca scop esential eliminarea impuritatilor si gasirea echilibrului prin: masaj, sauna, exercitii fizice de tonifiere, impachetari cu substante hidratante care vor oferi stralucire si elasticitate pielii.

Sanatea este esentiala, este factorul motivant care pune lucrurile in miscare, prin urmare incepi cu pregatirea organismului tau pentru o cura de detoxifiere care se va manifesta in atitudine si comportament. Pentru ca frumusetea este o stare de bine!

Emma Dobre