(FOTO) Colectie despre spiritul romanesc by Adrian Oianu

  • 22.03.12
  • 1782


La inceputului lunii decembrie 2011, in pasi de “doina” si “haulit”, Adrian Oianu a prezentat publicului noua colectie, pe podiumul improvizat in Muzeul de Geologie. Spatiul nu a fost ales intamplator, bogatiile adapostite aici au fost studiate, fotografiate si apoi printate digital pe matasea rochiilor lui Oianu.


La fel ca in cazul celorlalte colectii, prin "Suflecata pan' la brau" Adrian Oianu urmeaza calea valorilor traditionale si incearca sa captureze spiritul romanesc, reinterpretand si cautand continuu, pana la redarea perfectiunii unei piese seculare – camasa simpla populara, ia romaneasca.

Suflecata pan' la brau" Adrian Oianu

Fiecare dintre rochiile noii colectii sunt piese unicat, din toate punctele de vedere: pe de-o parte neduplicarea pieselor si, pe de cealalta parte, originalitatea imprimeurilor Adrian Oianu, prin fotografierea macro a detaliilor unor covoare bucovinene, a florilor de mina si mineralelor cristalizate din Muzeul de Geologie.

Suflecata pan'la brau Adrian Oianu

Tot specific traditionale, reinterpretate in designul contamporan pe care il semneaza, sunt broderiile si gulerele din dantela realizate toate “in house”, ca un test la ceea ce designerul Adrian Oianu va dezolta in continuare, in acelasi spirit autentic romanesc.


Envy a fost la prezentarea colectiei semnate de Adrian Oianu si v-a impartasit impresii: Uitati de fashion, transformati-va in Cosanzene! Suflecata pan’ la brau, ADRIAN OIANU contemporary design show decembrie 2011

Vedeti rochiile create de designerul roman si spuneti-ne daca va plac: