Fa asta si pielea ta iti va multumi

  • 06.08.15
  • 5564

In urma cu aproape 7 ani, mi s-a spus ca daca imi doresc sa am un look tanar toata viata, trebuie sa incep pregatirea devreme. Acum am un ten frumos (genetico, iti multumesc!), dar am o slabiciune pentru razele soarelui, aerul curat si timpul liber petrecut facand lucruri pentru mine.

Asta inseamna ca, indiferent de sezon, pielea mea este obligata sa treaca printr-o serie de schimbari. (Este atasata corpului si nu am de ales). De fapt, este cel mai mare organ pe care il am.

Cand m-am mutat intr-un oras mare, la 21 de ani, am fost expusa la tot felul de experimente, imi spalam parul mult mai des, il uscam cu tot felul de aparate, il indreptam, in ondulam. In fiecare zi alta coafura.

Eram intr-un salon de coafura, incercand sa repar parul ars de soare si vopseluri si am auzit din nou mantra: Daca vrei sa te mentii mereu tanara, trebuie sa incepi de acum!

Fa asta si pielea ta iti va multumi
Foto By Alexander Shustov


Cu toate am auzit si stim asta, chiar daca ii dam atentie inconstient sau constient. Reclamele ne spun zilnic ce avem de facut pentru o frumusete la batranete, revistele ne vand zeci de povesti despre ce avem de facut, despre cele mai noi produse lansate, despre ultimele trenduri, modele isi fac publice trucurile lor. Practic, suntem hranite cu aceasta ideea de frumusete tot timpul. De cand iesim pe usa, in drumul nostru zilnic, in toaletele restaurantelor, in malluri, uneori si in parcuri.

Totusi, este mai mult decat o mantra. Este mai mult decat grija si preocuparea despre cum sa ramanem tineri pentru totdeauna. Este vorba despre a-ti asculta corpul, de a-ti asculta pielea si de a avea grija de noi.

Din toate lucrurile cu care ne hraneste media, cu tot ceea ce societatea crede despre idealurile de frumusete si moda, acesta este cel mai benefic lucru.

In mod natural, noi, oamenii, suntem programati sa retinem apa, ceea ce arata si pielea noastra. Cand mananci echilibrat si consumi multa apa, piele noastra este foarte receptiva, in special fata noastra. Cearcanele dispar, unele riduri sunt mai putin vizibile, unele pete dispar, iar fata noastra primeste o stralucire naturala. Insa, de cele mai multe ori, nu stim asta.

Nu stim cum ar trebuie sa arate fata noastra, pentru ca o incarcam cu tot felul de produse. Sunt la fel de vinovata ca si voi, toate celelalte.

Acum am o afacere, merg la scoala, calatoresc in toata tara si petrec ore in sir in fata monitorului, scriind si editand. Ma culc noaptea tarziu si ma trezesc dimineata devreme. Sigur iti suna cunoscuta povestea, poate fi si a ta.

La 21 de ani, toate acestea si-au lasat amprenta, nu doar ca le-am vazut, dar le-am si simtit. Asa ca am actionat ca orice persoana de 20 +. Am iesit si am cumparat o masca de fata. M-am interesat de tot felul de produse care sa-mi intinereasca pielea si sa previna ridurile.Dupa multe ore de cercetari, citit reviewuri, recomandari de la prietene, cheltuit multi bani, mi-am facut propiu arsenal de folosit zilnic: crema de zi, crema de noapte, masti de fata, tratamente hidrafaciale, scrub si altele. Nici macar nu eram la finalul saptamanii si deja puteam sa vad rezultatele.

Acum, la 24 de ani, pielea mea arata mult mai bine decat acum 3 ani. Uneori, cand merg pe strada, oamenii ma intreaba daca mi-am facut majoratul, desi eu am 24. De asemenea, nu ma deranjeaza imbatranirea cu gratie. Nu am nevoie de un miracol pentru a ramane mereu tanara. Dar imi doresc sa fiu capabila sa am grija de mine.

Desigur, imi pasa de ce este in interior, dar de asemenea imi pasa si de ce se vede la exterior, pentru ca imi apartine, este corpul meu. Il port cu mine oriunde ma duc si trebuie tratat bine, la fel de bine cum imi place mie sa fiu tratata.

Nu avem nevoie de sute de lei cheltuiti lunar pentru a ne hidrata corpul. Nu avem nevoie nici macar de zeci de lei. Doar apa poate face minuni.

Opreste-te un moment si asculta-ti corpul. Pune pe pauza toata agitatia, inchide ochii si respira.
Asculta-ti corpul, asculta-ti pielea. Ai nevoie de doar 10 minute din zi pentru a arata bine si a te simti bine.

Pielea ta iti va multumi.


Autor: Josefina Hunter
Sursa: Elephantjournal.com


Etichete:

ochelari de soare rochie alba rochie imprimeu floral franjuri sandale cu franjuri imprimeuri florale jeans taiati yoga ochelari cu soare rotunzi ochelari de soare din lemn martea inspirationala tricou cu plante yoga la piscina pudra de fata homemade pudra de fata cosmetice homemade bijuterii 8 Jwellery dimant bijuterii diamant Livia Graur esarfe burberry trenchuri toamna 2015 tendinte toamna 2015 ponchouri lotiune de corp luciu de buze life care biotissima piele sanatoasa emulsia protectie solara MAC tendinte machiaj 2015 tendinte machiaj toamna iarna 2015 rochii de ocazie rochii de petreceri rochii asimetrica petreceri de vara Adelina Ivan syoss perwoll gala uad oana stan aliz simon magdalena butnariu Andreea Castrase pensule machiaj tutorial trucuri cum sa cureti pensulele de machiaj grecia chanel karl lagerfeld noua colectie chanel rochii de mireasa 2015 destinatii exotice geluri de dus palmolive ceasuri de lux lacuri de unghii manchiura pentru unghii scurte girls’ RULE tabara bootcamp pentru fete scoala de valori pijama sofiaman pijama de vara tatuaje cum sa-ti faci un tatuaj idei tatuaje epilare aparat de epilat rowenta sole luxury boutique ocheri de soare cum alegem ochelarii de soare apa termala apa termala avene ombre colombre par ombre bustiera cu bretele cercei cu levantica zen mesaje inspirationale bijuterii nunti tendinte bijuterii talie joasa colanti din denim sandale flatforms fuste din tulle ce nu se mai poarta piele curata piele tanara mesaj pentru femei