Gala AVANPREMIERE: Criticul de moda Alin Galatescu vorbeste despre cei mai valorosi designeri

  • 05.05.11
  • 1128
Gala AVANPREMIERE ce se va desfasura in data de 6 mail ii va aduce in prim-plan pe cei mai interesanti designeri romani ai momentului. Vom afla astfel care sunt viziunile lor in legatura cu moda sezonului Toamna/Iarna 2011 si mai mult decat atat, ne vom convinge ca moda romaneasca are valoare, dupa cum ne asigura directorul evenimentului Alin Galatescu.

Criticul de fashion Alin Galatescu, initiatorul acestui eveniment dedicat modei de bun-gust, ne spune cateva cuvinte despre "ce inseamna AVANPREMIERE".

Envy: Era nevoie de un festival de moda, arta si lifestyle in peisajul romanesc de fashion?

Alin Galatescu: Cred ca era esential un astfel de Festival in aceste vremuri de confuzie si de tranzit. El pune in acord moda cu celelalte arte ce contribuie simultan la definirea si dezvoltarea noului life-style de sec XXI.

Envy: Prin ce se diferentiaza conceptul festivalului Avanpremiere de cel al celorlalte evenimente de moda de la noi din tara?

Alin Galatescu: Este singurul festival care pune in dialog moda cu artele complementare: Pictura / sculptura / grafica / arhitectura / designul int / muzica / fotografia + elemente de avanpost in sistemele de intelegere a vietii in sec XXI si evolutia umanului de la estetica la psihologie. La ele se adauga Gala AVANPREMIERE care este o explorare la nivelul show-ului de moda, inovativ, pe fondul profesional al trendurilor si inovatiilor de sezon; acum : Toamna - Iarna 2011-2012.

Envy: Care a fost criteriul de selectie pentru designerii care isi vor prezenta colectiile la Gala Avanpremiere?

Alin GalatescuAlin Galatescu: In primul rind este un criteriu valoric, al consistentei brandului, al vectorilor acestuia de dezvoltare + noile nume care sunt un pariu, o prognoza pe baza instinctului, experientei si potentialului acestora.

Pina acum fiecare an a dat cel mai reprezentativ nume pentru fiecare din ei, toti confirmind ulterior si devenind nume consacrate in mode romanesca: Carmen Secareanu (2005) / Lena Criveanu (2006) / Claudia Castrase (2007) / Iris Serban (2009) / A&S Negulescu (2010). Toti fiind descoperiti, sustinuti si lansati de mine - majoritatea in Gala AVANPREMIERE.

Envy: Care sunt designerii romani pentru care aveti o apreciere deosebita in acest moment?

Alin Galatescu: Iris Serban / A&S Negulescu / Cristhelen B / Andreea Tincu / Wilhelmina Arz /Carmen Secareanu.

Envy: Ce ar trebui sa invete publicul din Romania despre moda?

Alin Galatescu: Greu de spus, sunt enorm de multe. Cred ca sa aiba mai multa incredere in personalitatea si stilul fiecaruia, unic. Sa se informeze. Sa aiba mai multa incredere in designeri romani. Sa se exprime cit mai onest si exact prin vestimentatie - e o limba, trebuie doar inteleasa / invatata.

Gala AVANPREMIERE se va desfasura pe data de 6 mai, incepand cu ora 20:00, la Muzeul National de Arta Contemporana.

Alin Galatescu, Gala Avanpremiere“Gala AVANPREMIERE reprezinta cel mai important eveniment multi-brand al inceputului de an si o demonstratie ca moda romaneasca are designeri de valoare, o voce personala si un viitor cert. In editia din toamna am avut parte de cateva zile pline de manifestari complexe de moda si arta, alaturi de colectiile unora dintre cei mai inspirati designeri romani ai momentului. Anul acesta la Gala AVANPREMIERE vom continua sa exploram moda romaneasca si vom urmari indeaproape ce ne propun creatorii autohtoni pentru viitorul sezon”,  mai explica Alin Galatescu, directorul AVANPREMIERE.

Gala, aflata la cea de-a 8-a editie, va prezenta in premiera cele mai noi propuneri ale designerilor romani pentru sezonul toamna-iarna 2011-2012.

Pe podium isi vor urca creatiile 9 designeri, atat nume consacrate, cat si debutanti, cu propuneri, pozitii si viziuni speciale si interesante: Iris Serban, Christelen B, Andreea Tincu & Sense, Vika Gorencu, Bianca Popp, Anca & Silvia Negulescu si Rhea Costa,. Cele doua debuturi selectate si propuse pentru acesta editie a Galei AVANPREMIERE sunt: Sandra Chira -Timisoara si “Rue des Trucs” - Simona Semen & Alina Buzila - Iasi.

Accesoriile serii vor fi oferite de catre: Cristhelen B, Il Passo si Hunter UK – incaltaminte si Maria Filipescu si Dana Stefanoiu – bijuterii.

Gala AVANPREMIERE va fi transmisa live si pe Media-fatada magazinului COCOR, ca si in editia anterioara, cand s-a realizat o astfel de transmisiune in premiera nationala.

Despre editia din toamna a Galei AVANPREMIERE dedicata sezonului Primavara/Vara 2011, ENVY.RO  a scris in articolul Avanpremiere: Moda nu e moft, e Arta!





de Jullie S.