Gala AVANPREMIERE - Moda sezonului primavara-vara 2012

  • 24.11.11
  • 1501

Joi, 17 noiembrie, a avut loc cea de-a noua editie a Galei AVANPREMIERE. Cel mai important eveniment multi-brand al sezonului a reunit peste 400 de invitati la Muzeul National de ArtaContemporana, unde 12 dintre cei mai hot designeri ai momentului si-au prezentat propunerile pentru primavara - vara 2012.

Pe pasarela de la MNAC au urcat in acest sezon:

Agnes Toma –Labels & Tribes
Noua colectie Agnes Toma a adus in prim-plan un personaj de mare actualitate si prospetime: noua femeie a noilor triburi. Un personaj aflat intr-o ciudata si paradoxala relatie cu ceea ce inseamna eticheta, aflat intr-o continua confruntare cu sine si cu lumea, in plin proces de cautare a unei noi identitati.

Rue des Trucs – SS 2012
Colectia reafirma simplitatea sofisticata si detaliile rafinate, explorand formele naturale si geometriile anarhice din arhitectura gaudiana si asociind piese basic unor elemente ale costumuluitraditional catalan (volanele, rochiile si fustele ample).Cromatica dominata de gri, crem auriu, nisipiu, alb, bleumarin este punctata de mozaicul <<Trencadis>> specific stilului gaudian ce se regaseste in insertii de print.



Sandra Chira - Details in The Fabric – video

Details in the fabric descrie preocuparea pentru zona dintre cele doua naturi: suprapuneri de layere, detalii in interiorul materialelor textile, sau accente cromatice in interiorul tinutelor vestimentare. Detaliul este cel care genereaza forma.Cromatica combina griuri colorate, calde, accente cromatice de oranj sau magenta, alaturând armonios materiale textile diferite (predomina matasea naturala, organza, voalul, tricotul).

Alexandra Abraham – Formula – video
O colectie centrata in jurul elementului de “natural”. De la atitudine, la materialele folosite (piele, matase, triplu voal, casmir), pana la suprapunerea miscarilor trupului uman cu cele textile. Cromatica adopta tonuri nisipii, pamantii, nude si transmit tensiunea limitelor terestre, iar bleumarinul accentueaza ideea limitei superioare


Carmen Secareanu – colectia SS 2012

Accesorii: Mona Velciov
Multimedia: Syntax Spektra
Pantofi: IL PASSO



Teodora Baciu – “Cabo da Roca”
Colectia are ca punct de plecare Cabo da Roca, locul in care se termina pamantul si incepe marea, cel mai vestic punct al Europei. Acest loc inspirational este reinterpretat prin paleta cromatica de albastru-gri,cu accente de nude si oranj. Tinutele sunt compuse din juxtapuneri de fuste si bluze de matase si piese structurate din lana imprimata, iar modelele de imprimeu si texturile imita crengile copacilor sau scheletul efemer al unei frunze devin astfel semne si simboluri.




Natalia Vasiliev - Acvatic Ring

„Acvatic Ring” este o dezvoltare a vestimentarului aproape fara cusatura derivat din metodele ancestrale ale infasurarilor.Colectia prezinta curbe nesfarsite, pliseuri lineare, jocuri de volum, planuri si contraste. Ca gama cromatica se remarca tonuri de nude, bej si maron, asemanatoare pielii umane, indiferent de rasa si spiritualitate.



Bianca Popp- A Sweet Disregard – video
A Sweet Disregard este o colectie plina de culori si arome, nuante si forme delicate, toate acestea fiind lucruri perfect sintetizate de primavara japoneza - the cherry blossom.Colectia este realizata din chiffon, matase si dantela, in forme plutitoare, cu un miez construit minutios, in culori pale cu accente saturate, cum gasim in inghetata si acadele.


Ioana Ciolacu – Arrow – video

Colectia Arrow aduce in lumina forme clare, unghiulare, usor rigide si pline de o geometrie a corpului uman, total opuse primei colectii. Si la nivel cromatic exista o continuitate: abordarea culorilor neutre ce se impletesc cu nuante de accent. Arrow vine sa dezvaluie si sa accentueze, pe rand, o anumita trasatura a purtatoarei, pastrand insa ascuns interiorul fiintei.

Silvia Serban— Dress vs Attitude
O colectie cu mult negru, gri si putin alb si joc de forme aparent plate. Este o colectie pentru femei mai indraznete, care au acum ocazia sa experimenteze cu aceeasi rochie mai multe siluete; o haina facuta sa fie purtata o singura data poate fi imbracata de minim trei ori si sa arate diferit, economisind bani si timp.

A&S Negulescu— Lights Out

Colectia este reflectarea unei intalniri magice in cadrul Carnavalului de la Venetia a aristocratiei albe ruse, in special de la Sankt Petersburg, cu iubitorii operei, reflectata prin Scala din Milano. Este influentata de renasterea Teatrului Balsoi ca reprezentant important al baletului clasic, impreuna cu demararea lucrarilor la renasterea teatrului din Milano, ca un alt pol al culturii, de aceasta data al Operei Clasice.



Iris Serban - InSide

Colectia este incercarea de a reflecta in material, in creatie vestimentara, marile si imaterialele batalii zilnice ale sufletului.In noi se confrunta continuu partile luminoase cu elemente intunecate – nedorite, dar aproape de neevitat. Colectia aduce in prim plan contraste, completate de viziunea proprie a designerului asupra modei.

Ca in fiecare an, show-ul a inregistrat si o premiera: Sandra Chira, Alexandra Abraham, Bianca Popp si Ioana Ciolacu au ales sa isi prezinte colectiile intr-un mod inedit, exclusiv in format video.

Pantofii si accesoriile au fost oferite de: Il Passo, Cristian Albu, Sepala by Mihaela Glavan, “World of Wonderful”, by Julia Stanescu, Otilia Flonta, Mona Velciov, Teodora Baciu, Raluca Buzura, Mihaela Zvanca, Carla Szabo, Silvia Serban& O-Pose ,D’Or by Roxana Davidescu.