Ghid de buna purtare: Limbajul vestimentar al verii 2010

  • 27.05.10
  • 2478

Iubim vara pentru timpul frumos si pentru momentele de vacanta. Dar vara este cu atat mai frumoasa cu cat ne dam libertatea de a fi noi insine. Este momentul cel mai bun pentru a fi mai originali, mai colorati si mai liberi. Trebuie sa profitam deci de lejeritatea hainelor de vara si de soare, iar stilul vestimentar al verii 2010, este foarte ofertant si provocator! Ca sa avem o privire de ansamblu pentru ceea ce se va intampla vara aceasta in materie de vestimentatie, am avut ca surse de inspiratie colectiile unor mari designeri, prezentate pe podiumurile de moda si ideile de stilistica vestimentara pe care si le-au insusit tinerii membri ai comunitatii Lookbook.nu.

1.  Pete de culoare, imprimeuri florale, tonuri pastel...

Designerii propun un sezon foarte feminin. Este vorba despre materialele fine si imprimeurile pastelate, in tonuri si culori curajoase si expresive, de inspiratie vegetala.



Iata un exemplu in Colectia primavara/vara 2010, semnata de designerul Brian Reyes (Foto: Hepta.ro)



Foto: Hepta.ro

Si apoi un alt exemplu indraznet semnat Baby Phat si prezentat la New York, in colectia reprezentativa pentru vara 2010. Sau...



Foto: Hepta.ro

... aceasta rochie, o creatie a grupului de designeri ARISE Promise of Africa Collective, inspirata de frumusetea Africii. Dar moda nu e doar pe cat-walk! Moda este oriunde intorci privirea.

Oricine dintre voi va puteti simti pe cat-walk. Cum si-au insusit tinerele fashioniste tendintele inspirate de deigneri, aici:



Site-ul de stil personal Lookbook.nu este ticsit cu o multime de imagini unde oameni obisnuiti isi exprima pasiunea pentru moda, in diferite ipostaze. Tinuta de mai sus a fost creata de catre CHIARA F. Rochia ei cu imprimeu floral e parca si mai frumoasa, in acel peisaj salbaticit.



E clar! Vara asta e "Flower Power"! Stilistica vestimentara de mai sus ii apartine lui Lani Nicole. Mai multe exemple de abordari ale motivelor florale aici.

2.  Hippie is back!

Puteti aborda culorile si imprimeurile in stilul anilor de rebeliune "hippie". Dar cred ca, mai degraba acea cordeluta prinsa in jurul capului ar fi semnul distinctiv al stilului hippie, sezonul asta.



Argentinean Designer Collections/ Hepta.ro



Kate ne arata cum parul lung poate fi pus in valoare cu ajutorul unei bentite care da o nota foarte romantica si hippie, dupa modelul prezentarilor de moda.

3.   Se poarta scurt. Foarte scurt!

Adica, pantalonii scurti, element vestimentar foarte provocator care pune in evidenta formele femeilor sigure de ele si multumite cu propria imagine. Dupa cum am vazut mai sus, fetele tinere s-au grabit sa preia aceasta tendinta exprimata pe podium. Mai jos este un exemplu din colectia Baby Phat primvara/vara 2010.




O abordare mai eleganta a griului si a unei salopete short, la Phillip Lim (Foto: Hepta.ro). De retinut cat de bine se combina rosul, griul si albul, cu o piele ciocolatie sau poate bronzata.



Foto: Hepta.ro



Un alt exemplu pentru o eleganta in pantaloni scurti, la designerul Carlos Miele. / Foto: Hepta.ro

4. Marinaresc... si dungi

Alb, albastru, azuriu, ca sa ne aminteasca de mare. Sau poate cu dungi. Vara asta este cea mai potrivita pentru a face o reala pasiune pentru hainele in dungi.



Aici este un exemplu din colectia Charlotte Ronson, primvara/vara 2010/ Foto: Hepta.ro



Cine a spus ca barbatii nu iubesc moda? Iata un baiat cu stil, care pozeaza intr-un decor marin. Este vorba despre un stil marca Adam G.



Si fetele poarta dungi! Cu acest blazer purpuriu si cu o geanta office, o fata din Olanda si-a creat un stil deosebit. O puteti vedea in mai multe ipostaze aici.

Ne vom intoarce pe pdoiumul prezentarilor de moda pentru a vedea dungile intr-o abordare sexy si chiar eleganta, in creatia Cynthiei Steffe. Nu-i asa ca aceasta creatie va face sa suspinati?



Foto: Hepta.ro


5. Cu talie inalta


Multa vreme am crezut ca pantalonii sau fustele cu talie inalta, in stilul anilor '80 sunt chiar demodati. Nu prea indrazneam aceasta abordare care ne aminteste de mamele noastre in anii tineretii. Si totusi! Nici nu stiti cat bun-gust emana croiala unor haine cu talie inalta.



Aici este un model pentru cat-walk propus de Phillip Lim. Dar nu cred ca exista vreo femeie care ar refuza sa se imbrace asa, intr-o dupa-amiaza frumoasa de vara.



...si propunerea DKNY, pentru primavara/vara 2010, de inspiratie masculina dar pastrand liniile feminitatii. De notat aceasta idee -  in zilele mai racoroase puteti purta balzerul - de asemenea o tema repetitiva a designerilor si stilistilor de moda.



Iar aici, o idee vestimentara cu pantaloni cu talie inalta si jacheta, semnata de TAHTI S.

6. Palarii, platforme si din nou... saboti

Cred ca v-am convins pana acum ca vara aceasta este prea putin spus "incitanta", in materie de creatie vestimentara.  Exista cateva elemente care pigmenteaza trairile din universul hainelor, al culorilor si al materialelor fine. Este vorba despre accesorii.



Aceasta este o creatie spectaculoasa, chiar dramatica, semnata Donna Karan, insa indemnul verii este: "Purtati cu indrazneala palarii!" Nu doar ca va vor apara de soare, dar vor revela femei foarte speciale, de un romantism aparte.



Ce spuneti despre acest french-style propus de Lisa M.? Nu mai incape indoiala ca palariile, indiferent de forme si marimi, dau acea senzatie visatoare.

De asemenea, vara asta vom puarta saboti, platformele, sandalele cu toc de toate formele si marimile pe care le putem combina cu sosete de toate culorile. Ce poate fi mai feminin?



Iata o stilistica foarte originala, o joaca cu eleganta negrului - o compozitie deosebita a carei centru de interes sun sandalele ALDO. Stilul este semnat de Mélika D.



Aici, un exemplu interesant si in colectia primvara/vara 2010 - Chloe, un model de sanda care intra foarte bine in tonul tendintelor acestei veri.


Platforme, purtate ca Lumedisco U....

sii saboti... Sa stiti ca vara asta, fetele vor purta din nou saboti, asemeni blondei de mai jos, care se plimba pe strazile Bruxelles-ului.



Stil de Cyrielle, inspirat probabil de colectia primavara/vara 2010 - Chanel:



Foto: Saboti in colectia Chanel/ Hepta.ro

Cred ca v-am convins ca ne asteapta o vara frumoasa!







Un articol de Iulia Sima