Incaltamintea fiziologica MBT

  • 19.03.09
  • 2618

Noua colecÅ£ie de primăvară MBT este acum prezentă în magazinele deschise în Târgu-MureÅŸ, Cluj ÅŸi cel mai recent: BucureÅŸti. Modelele proaspăt lansate beneficiază de tehnologia avansată a tălpii MBT, acum cu un design nou ÅŸi atractiv. Cele cinci straturi care compun construcÅ£ia unică a tălpii MBT au fost redimensionate pentru a oferi un aspect plăcut ÅŸi o formă semnificativ îmbunătăţită păstrând în acelaÅŸi timp beneficiile tehnologiei unice MBT.

Pentru a redescoperi bucuria unui mers plăcut, confortabil ÅŸi natural ÅŸi a ne asigura mobilitatea prin solicitarea muÅŸchiilor neglijaÅ£i, primul tip de încălţăminte fiziologică din lume prezintă modele precum Tembea ÅŸi Tataga, special create pentru un mod de viaţă activ ÅŸi totodată uÅŸor de combinat ÅŸi accesorizat, în timp ce modele precum Tunisha asigură un aspect smart casual pentru vestimentaÅ£ia de zi cu zi.

„Aceste noi modele vin în întâmpinarea tuturor celor care vor să înceapă vara în plină formă fizică, cu un corp zvelt ÅŸi picioare fericite. ColecÅ£ia de primăvară se prezintă într-o nouă formă, cu o talpă mai subÅ£ire dar care păstrează proprietăţile inovatoare MBT: crearea unei stări naturale de instabilitate care reactivează grupele esenÅ£iale de muÅŸchi. Nu trebuie să uităm nici un moment că felul în care mergem ne influenÅ£ează decisiv atât sănătatea cât ÅŸi condiÅ£ia fizică. Pentru un stil de viaţă activ ÅŸi sănătos noua colecÅ£ie MBT de primăvară oferă o gamă largă de produse din care se pot alege modelele potrivite fiecărui stil de îmbrăcăminte.” afirmă Ildiko Gasparik, Director de Marketing MBT România.

Beneficiile tehnologiei MBT

Acest nou concept de încălţăminte a fost inspirat de către alura zveltă a membrilor triburilor masai, care se menÅ£in în formă mergând desculÅ£i pe suprafeÅ£e naturale solicitante. Mobilitatea reprezintă mijlocul cel mai eficient de păstrare a funcÅ£ionalităţii muÅŸchilor, ligamentelor ÅŸi articulaÅ£iilor. Din cauza unui stil de viaţă inactiv dar ÅŸi a mersului pe suprafeÅ£e netede, muÅŸchii profunzi nu sunt solicitaÅ£i ceea ce provoacă, treptat, atrofierea lor.

Încălţămintea fiziologică MBT, datorită construcÅ£iei sale inovatoare care recreează condiÅ£iile similare solului moale ÅŸi asigură exersarea unui mers natural ÅŸi distribuÅ£ia optimă a presiunii pe întreaga suprafaţă a tălpii, reactivează aceste grupe esenÅ£iale de muÅŸchi. Alături de efectele pozitive asupra durerilor de spate, articulare sau cele de la nivelul piciorului, încălţămintea MBT ajută la arderea caloriilor ÅŸi îmbunătăţeÅŸte Å£inuta, devenind astfel cel mai la îndemână instrument de fitness.
Studiile întreprinse de specialiÅŸti arată faptul că presiunea exercitată asupra muÅŸchilor ÅŸi solicitarea unei activităţi musculare constante determină arderea a 1000 de calorii pentru opt ore petrecute în MBT comparativ cu o încălţăminte obiÅŸnuită .

Mai mult, mersul în încălţămintea MBT echivalează cu senzaÅ£ia deosebită de păşire pe nisip, oferind o stare reconfortantă purtătorilor săi.


Compania MBT a fost lansată în 1996, ca urmare a eforturilor întreprinse de inginerul elveÅ£ian Karl Muller, fiind la momentul actual prezentă în peste 28 de ţări din întreaga lume.