Kate Moss, imagine hit a modei contemporane

  • 28.10.10
  • 943

Kate Moss reprezinta figura centrala a modei din ultimele decenii, fiind recunoscuta pentru frumusetea ei atipica. Pentru ca a avut o influenta covarsitoare pe scena de fashion, pentru ca este cu adevarat un pop-icon al momentului, trebuie sa ii dedicam un articol special Envy.ro, prin care sa marcam principalele etape din cariera si viata ei de supermodel.

  • Remarcata intamplator

Katherine Moss s-a nascut in Croydon, Surrey, Marea Britanie, in data de 16 Ianuarie 1974, iar intrarea ei in lumea modei a fost aproape intamplatoare. La 14 ani, anul 1988, Kate se afla pe aeroportul JFK, intorcandu-se cu tatal ei dintr-o vacanta. Frumusetea ei atipica a fost remarcata de catre Sarah Dukas de la Agentia Storm. Din acest moment, pentru tanara Kate se prefigura o cariera de succes. "Avea o imagine foarte eterica, translucida si o atat de incredibila structura osoasa", a marturisit Dukas, revistei PEOPLE.

Imaginile de mai jos apartin inceputului de cariera al lui Kate Moss. Tanara se afla in timpul unei auditii pentru L'OREAL:




  • Kate Moss, pentru Calvin Klein

Succesul lui Kate nu a fost insa unul instantaneu si desi avea un portofoliu decent si era reprezentata de o agentie, fata cu acest chip deosebit isi gasea cu greu contracte. Cel mai des repros pe care il primea era ca este "prea scunda" si "prea slaba", imaginea ei parand sa nu poata rivaliza cu cea a starletelor sfarsitului anilor ’80, Cindy Crawford sau Linda Evangelista. Moss masoara 1, 69, destul de neobisnuit pentru scena de moda.

Totusi, o mare schimbare a drumului ei a fost generata de aparitia in mai multe reclame Calvin Klein, in anul 1993. Calvin Klein insusi, poate fi creditat cu dezvaluirea lui Moss, pe o scena a succesului. Au urmat reclame pentru Burberry, Cerruti 1881, Dolce & Gabbana, Versace, L'Oreal si Yves Saint Laurent.

Mai jos, o reclama Calvin Klein datata 1995, cu Moss in rolul principal:




Nou-venita apare apoi in numarul "Most Beautiful" al revistei PEOPLE. "Este un nou tip de frumusete", a spus Calvin Klein, atunci. "Nu acea tipologie a superfemeii, este o frumusete glamour, care este mult mai sensibila, mult mai fragila". Insa intreaga ei tinuta, foarte filiforma a aruncat-o pe Kate Moss in centrul unui scandal in care era acuzata pentru promovarea anorexiei.


  • O relatie tumultoasa cu Jhonny Depp

Kate Moss a facut senzatie si prin relatia ei cu actorul Jhonny Depp. Dupa o cearta mai serioasa, actorul a dat foc unei camere de hotel. "Ai si zile proaste", a marturisit Depp. "Unii tipi joaca golf, iar altii distrug camere de hotel". Cei doi au avut o relatie pana in anul 1998.

  •        Munca si petrecerile o epuizeaza
Dupa ce a lucrat non-stop pentru mai multi ani, Moss decide sa ia o pauza din cauza epuizarii. "Nu eram fericita cu modul in care viata mea se desfasura, asa ca ma hotarasem sa fac un pas inapoi ca sa imi pun ordine in viata si in viitor", a marturisit ea pentru Daily Mirror.



(Sursa)
  • Kate Moss, cu forme
In anul 1999, Kate se reintoarce in lumea modei, de data aceasta cu alura mult mai sanatoasa si cu cateva kilograme in plus. Chiar daca este inca incredibil de slaba, cantarind 47 de kilograme, formele adaugate look-ului ei ii dau in acel moment un plus de sarm.

Fotografia de mai jos, este datata Ianuarie 1999:

UNDATED FILE PHOTO: Model Kate Moss. (photo by Newsmakers)

Kate Moss, pe podium, din 1999 pana in anul 2000:



  • Devine mamica...

In anul 2002. Modelul de 28 de ani are o fetita, pe Lila Grace. Tatal ei este Jefferson Hack, copublisher al revistei britanice de stil si moda, Dazed & Confused. In timp ce era insarcinata, Moss a pozat nud, pentru pictorul Lucian Freud. Din acest moment, chipul si formele lui Kate devin motive de inspiratie in arta contemporana.  Portretul nud al lui Freud s-a vandut ulterior cu 6,5 milioane de dolari. Puteti sa il vedeti aici.


NEW YORK - MAY 9:  Model Kate Moss holds her daughter Lola while out at lunch with friends May 9, 2003 in downtown New York City. (Photo by Mark Mainz/Getty Images)

  • Cariera pe sfarsite?

In anul 2005 (septembrie) insa, Kate ajunge pe prima pagina a tabloidelor intr-o ipostaza nu chiar laudabila. Daily Mirror publica imagini in care Kate Moss este surprinsa tragand cocaina pe nas. In acelasi timp, Sunday Mirror o acuza in ca ar fi intrat in coma din cauza drogurilor. Din acel moment, H&M, Chanel si Burberry au renuntat la contractele de colaborare cu supermodelul, in timp ce toata lumea se intreba daca nu cumva, cariera acesteia este la final. De altfel toate acestea sunt puse si in seama influentei negative pe care ar fi avut-o asupra ei, rokerul Pete Doherty, iubitul ei din acel moment.

Dar nici pe departe nu putem vorbi despre un sfarsit de cariera fiindca peste putin timp, mai exact in luna noiembrie a aceluias an, Moss lucreaza pentru Roberto Cavalli in Ibiza si apoi semneaza un contract cu Virgin Mobile. Un an mai tarziu, Moss apare in lista celor mai bine imbracate vedete, lansata de Vanity Fair, iar pentru sezonul Toamna/Iarna 2006-2007, Kate Moss semneaza nu mai putin de 10 contracte, fiind mai ceruta ca "niciodata".

  • In muzeu
Dupa ce imagina ei a dominat in tot ce insemna moda stil si glamour, sculptorul Marc Quinn o imortalizeaza pe Moss, intr-o piesa simbolica pentru arta contemporana, expusa acum la British Museum.



(Sursa)

  • In anul 2007, stilul lui Moss devine accesibil tuturor

Kate Moss lanseaza colectiaTopshop, creata de ea si care era destinata vanzarii doar in magazinele Topshop din Marea Britanie. Acest pas i-a adus un succes imens, plasand-o pe locul doi  in randul celor mai bogate supermodele, lansat de catre revista Forbes.


29653, LONDON, UNITED KINGDOM - Saturday March 28 2009. Kate Moss features in the lastest advertising for her new Top Shop collecion. Photograph: PacificCoastNews.com UK OFFICE: 131 557 7760/7761/7762 US OFFICE:Â 1 310 261 9676

In august 2008, super modelul de 34 de ani apare din nou in revista Vogue, de data aceasta discutand despre noul ei rol de creatoare de haine. In acelasi timp dezminte toate acuzatiile deplasate cum ca ar fi o "fata rea" si spune ca prefera sa se concentreze pe rolul de mama, pentru fetita ei de 5 ani atunci.

  •   Primul clip de moda 3D!
In anul 2010, Kate Moss, deja o figura incontestabila a lumii moderne, devine subiectul primului film de moda 3D realizat de catre regizorul Baillie Walsh, pentru revista AnOther Mag. Filmul KM3D-1 este o explorare multidimensionala a frumusetii lui Kate Moss, care pare suspendata in timp si spatiu.



Kate Moss, la acum la 36 de ani, foarte stralucitoare si mereu in centrul atentiei:

LONDON, ENGLAND - MAY 19: Kate Moss attends the launch party for the opening of TopShop's Knightsbridge store on May 19, 2010 in London, England. (Photo by Gareth Cattermole/Getty Images)



Photo by: AT1/Xposure/starmaxinc.com 2010 ALL RIGHTS RESERVED 2/18/10 Kate Moss at Fashion For Relief Haiti. (London, England)