Laptisorul de matca

  • 06.11.08
  • 579

Apiterapia este terapia traditionala care foloseste mierea, polenul, ceara, laptisorul de matca, propolisul, veninul albinelor si alte produse ce tin de complexa alchimie a stupului, in vederea mentinerii sanatatii corpului omenesc. Inca din preistorie, toate aceste elemente naturale sunt folosite pentru completarea si ameliorarea hranei si apoi pentru combaterea si prevenirea durerii si a suferintei omului. Laptisorul de matca, diferit de miere si de polen, dateaza din vremuri imemoriale: civilizatia antica egipteana considera ca albina este simbolul regelui, iar civilizatia elena il trata ca fiind remediu de prim rang.

Laptisorul de matca este o secretie alba, laptoasa, secretata de glandele mandibulare ale albinelor tinere pentru hranirea larvelor si a matcii. Pentru aceasta din urma, constituie hrana exclusiva.


Substanta cremoasa, alba pe care albinele o secreta cu un singur scop, acela de a o hrani pe regina stupului. Avand o dieta alcatuita exclusiv din laptisor de matca, regina traieste de 50 ori mai mult decat o albina obisnuita si ajunge sa creasca de 2 ori mai mare decat aceasta.


Compozitia complexa ii confera o putere nutritiva atestata de rapiditatea cresterii si de longevitatea matcii – regina traieste pana la 5-6 ani spre deosebire de o albina a carei varsta atinge doar cateva saptamani. Este una dintre cele mai concentrate substante in elemente nutritive esentiale, avand calitatea sa cuprinda intr-un volum foarte mic multe componente biologice.


Lista de ingrediente din laptisorul de matca arata ca o reteta pentru imortalitate, compusa din elemente care actioneaza ca biocatalizatori in procesele de regenerare celulara in corpul uman. Include toti amino-acizii esentiali de care corpul nostru are nevoie (dar pe care nu ii poate produce de unul singur) vitaminele A,C,D, E si majoritatea tipurilor de vitamine B, minerale, calciu si fier, hormoni naturali, acizi nucleici ca ADN si ARN, gelatina (cu efecte de anti-imbatranire). Toate acestea permit reglarea functiilor organismului, influentand circulatia sangelui, mentinand apa in tesuturi, regenerand celulele pielii. Are, de asemenea, efecte pozitive in combaterea caderii parului, a vederii slabe, a diferitelor tipuri de cancer si a problemelor pielii. Laptisorul de matca va ajuta sa suportati mai usor stresul.


Este promovat ca un medicament comercial, ca supliment alimentar sanatos si ca produs cosmetic, este vandut ca tonic pentru piele si in ultima vreme, ca stimulant pentru cresterea parului, mai ales pentru ca reprezinta un mix complex de proteine, glucide, lipide, vitamine, feromoni, amino acizi, minerale si vitamine B. Acestea din urma sunt mai eficiente daca actioneaza impreuna. Vitamina B5 este elementul care echilibreaza organismul si ii ofera vitalitate si putere ; este considerata un ingredient magic pentru ca nu lupta numai impotriva albirii premature a parului, este si vitamina fericirii. Pe langa aceasta, amino acizii imbunatatesc circulatia pentru a ajuta cresterea parului. Laptisorul de matca intareste parul deshidratat si slabit de factorii inconjuratori sau boli si trateaza diferitele probleme ale scalpului. Amino acizii din laptisorul de matca, substantele minerale si vitaminele hranesc radacina de par, pentru a reface strutura interna a firului de par, acesta devenind mai rezistent, stralucitor si frumos intr-un mod natural. Datorita felului cum transforma parul tern, lipsit de stralucire intr-unul sanatos si puternic, laptisorul de matca este noul ingredient minune pentru tratarea parului, redandu-i vitalitatea.

Omul crede ca stiinta zilelor noastre poate gasi raspunsul tuturor problemelor. Atat in medicina, cat si in domeniul frumusetii, solutiile radicale, artificiale ne indeparteaza de la a lua din natura exact ce ne trebuie. Utilizat de secole in medicina traditionala pentru a trata si a lupta impotriva diferitelor boli, pentru longevitate in Asia si Europa, laptisorul de matca este noul produs natural minune !

Etichete:

balsam de buze colagen spf melanina ph por penseta hidratare fuste mini rochii seara mini Miss Sixty new york New York Fashion Week 2009 Mercedes-Benz New York Fashion Week fuste din denim rochii tricotate pantofi oxford tinuta perfecta pentru orice ocazie kimono tiffosi toamna in creion colectii ceasuri barbati swatch concurs Meli Melo - Paris accesorii fantezie forme geometrice celulita unghii false discount Marilyn Monroe tipuri de silueta botine de sezon adidas by Stella McCartney adidas stella mccartney Missoni Dolce&Gabbana onduleuri par lung coada de cal springfield stil urban febra Vogue tonic 2012/2013 lanvin colectia toamna/iarna 2012-2013 lanvin Alber Elbaz cizme noua colectie bergamota petrecere tendinte machiaj toamna-iarna 2012/2013 tinuta office tinuta business office cancer cancer de col uterin cancer de col haine american targ yard sale camasi barbati tricouri barbati noile tendinte in coafura moda anilor 60 barbati moda barbati bsb anii 80 moda barbati lenjerie intima sexy police plaza romania mall chanel parfum sacoor brothers takko iasi designeri tineri designeri iasi magazine debenhams cluj magazine lenjerie triumph rochii de mireasa romania muzica Eva Longoria piele uscata dermatita atopica dresuri shopping halloween campanie haute-couture garnier catalin botezatu lucian broscatean Cristian Samfira pret a porter jean paul baby doll rochie rochie rosie cu dantela debenhams moda regim Adrian Oianu moda romaneasca paris cea mai bine imbracata femeie femeie colanti adesgo premiu moda anilor 60 femei cuticule matreata vitamina e crestere sanatoasa Kristina Dragomir piese vintage expozitie vintage laptisor de matca bio dieta