Magazin comunitar gratis

Magazin comunitar gratis

A darui…Ceea ce prisoseste unei familii sau gospodarii, dar este in buna stare, poate fi adus la MAGAZINUL SOCIAL GRATIS, de unde va putea fi colectat de persoanele in nevoie, pe baza unor evidente clare.

Magazinul comunitar gratis este un proiect al Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti. Am apreciat aceasta initiativa so dorim sa o impartasim cu voi, ca exemplu de mobilizare comunitare unde cu totii putem contribui!

  • „Proiectul pilot MAGAZINUL COMUNITAR GRATIS, care, pe de o parte, tinteste sa reduca tendintele consumatoriste, intr-o perspectiva durabila a dezvoltarii si cresterii calitatii vietii, si pe de alta parte, sa sprijine persoanele si familiile defavorizate, prin punerea la dispozitia acestora a obiectelor daruite de altii, in mod absolut gratuit”, aflam prin intermediul paginii de Facebook a Directiei.

„Pana in prezent, in municipiul Bucuresti nu a existat un sistem coerent de colectare si distributie de lucruri folosite si functionale, unde cetatenii Capitalei sa poata aduce aceste obiecte, pentru fi reutilizate, fie ca este vorba de imbracaminte, incaltaminte, carti, vesela, electrocasnice si electronice, birotica si rechizite, covoare si paturi, decoratiuni.

Magazin comunitar gratis

Sursa imagine: Facebook Directia Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti

Un prim pas a fost facut in acest sens prin proiectul Spitalul de Jucarii, care a colectat si igienizat, daruind inapoi, pana acum, aproximativ 6.000 de jucarii folosite. De aceea, s-a nascut proiectul pilot MAGAZINUL COMUNITAR GRATIS, care, pe de o parte, tinteste sa reduca tendintele consumatoriste, intr-o perspectiva durabila a dezvoltarii si cresterii calitatii vietii, si pe de alta parte, sa sprijine persoanele si familiile defavorizate, prin punerea la dispozitia acestora a obiectelor daruite de altii, in mod absolut gratuit. Gratuit, adica fara sa plateasca bani.

Ce trebuie sa faca cei care primesc lucruri gratis:

Trebuie sa aprecieze lucrul oferit prin prestarea unei ore de munca voluntara in cadrul Complexului de servicii sociale OMINIS. Astfel, ceea ce prisoseste unei familii sau gospodarii, dar este in buna stare, poate fi adus la MAGAZINUL SOCIAL GRATIS, de unde va putea fi colectat de persoanele in nevoie, pe baza unor evidente clare. Pentru inceput, in magazin, avem obiecte de imbracaminte pentru femei si copii mici, jucarii, vesela, toate donate de dvs. catre Directia Generala de Asistenta Sociala.

Mai aflam ca: pentru organizatiile care lucreaza cu copii, Directia poate pune la dispozitie un numar mare de jucarii. Copiii care vor dori jucarii din Magazinul Comunitar gratis, dar ai caror parinti nu sunt dispusi sa presteze ora de munca voluntara, vor primi jucaria dorita, cu conditia sa citeasca/deseneze/coloreze cel putin 30 minute in biblioteca Complexului!

  • Magazinul comunitar gratis functioneaza in cadrul Complexului de servicii sociale OMINIS din str. Turnu Magurele, nr.17, sector 4, cum intrati pe Aleea Ciceu prima cladire in dreapta. Incepand de joi, 5 iunie, programul va fi 9-16. Suplimentar, lucrurile de donat pot fi lasate la sediul DGASMB, din strada Foisorului nr.56-58, sector 3, program non-stop. - Informatie via Directia Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti.
  • Da si tu mai departe, aceasta informatie! Exista oameni cae au nevoie de ajutorul nostru!

Etichete pentru : magazin c ajucariilucruri gratiscomunitate

Comentarii Magazin comunitar gratis

Stiri recente pe Envy

O alegere inspirata

O alegere inspirata

Cum timpul reprezinta una din cele mai mari provocari ale vremii, cu totii cautam sa il folosim...

Tonifiere in pasi de dans, la studioul Arthur Murray

Tonifiere in pasi de dans, la studioul Arthur Murray

Comunicat de presa In vara 2015, cele mai populare dansuri de societate alese la studioul...

(P) Gina Cas si Daniel Dobre prezinta “X2”

(P) Gina Cas si Daniel Dobre prezinta “X2”

Cea mai noua colectie vestimentara a tanarului designer Gina Cas este o colaborare inedita cu...

Ce NU se mai poarta vara asta

Ce NU se mai poarta vara asta

9 piese la care sa renunti vara aceasta pentru ca ele nu se mai intorc niciodata Chiar...

Oracol 2.0: Ioana Ciurea

Oracol 2.0: Ioana Ciurea

Nume si prenume : Ioana Ciurea Ocupatie : arhitect, designer de produs Culoarea...

 
Inchide Setari
 
 
 
Off