Masti naturale pentru ten

  • 18.02.10
  • 5593

Ten gras, sensibil, uscat, acneic, cu probleme sau normal? Pe langa intreaga paleta de produse cosmetice pe care le gasim in magazine putem apela cu incredere si la cele naturale pentru ingrijirea tenului.

Nu te ascunde sub masca fondului de ten, a anticearcanelor sau a cosmeticelor deoarece acestea pot sa amelioreze mici imperfectiuni, dar nu pot face minuni. Curatarea tenului este primul pas pentru o fata luminoasa si radianta iar mastile din produse naturale vin sa ofere vitaminele necesare rasfatului pielii.

Daca nu ai timpul, energia, bugetul sau nervii necesari unei zile la SPA, poti sa te simti totusi ca o vedeta chiar la tine acasa, prin cativa pasi simpli care iti vor ajuta tenul sa isi recapete vitalitatea si elasticitatea naturala.

Masti pentru ten uscat si sensibil:

In sezonul rece, deshidratarea pielii este principalul factor care duce la un ten mat, tern si fara stralucire. Acesta este unul din motivele pentru care acum ai nevoie de mai multa hidratare decat de obicei si de produse bogate in substante emoliente precum: miere, smantana, banane, lapte, ou, ulei de masline.

Poti combina aceste produse si va iesi o excelenta masca pentru fata, astfel: doua lingurite de smantana, doua galbenusuri de ou, doua lingurite de miere si doua lingurite de ulei de masline. Se aplica pe tenul spalat si demachiat in prealabil si se evita contactul cu ochii. Dupa aproximativ 10-15 minute se va indeparta masca prin apa calduta. Pont! Evita iritarea fetei prin stergerea cu prosoape sintetice si apeleaza mai degraba la uscarea naturala sau prin tamponare cu discuri fine.

Masca din fructe - datorita continutului ridicate de vitamine, fructele sunt excelente nu numai pentru consum ci si pentru efectul extraordinar asupra pielii. Poti sa incerci o masca din:
Banana: aceasta poate face minuni asupra tenului iar efectele sunt imediate si vizibile. Poti sa amesteci doua banane cu miere si lasi masca sa actioneze 20 de minute. Pont! Poti indeparta masca prin compresii de ceai cu musatel.
Mar, morcovi si castraveti. Combinate sau separat, felii subtiri din acestea se aplica pe fata si se maseaza usor zonele cele mai uscate. Poti incerca o masca din felii de portocala amestecate cu miere si un galbenus. Pont! Pentru exfoliere poti presara o lingurita de tarate de grau.


Masti pentru ten mixt:

Aplicabile oricarui tip de ten sunt mastile cu castravete sau pliculete de ceai de galbenele sau infuzie de tei si musetel. Acestea revitalizeaza tenul obosit si sunt ideale dupa o zi grea de lucru.

Poti incerca un amestec din morcovi cu miere si ou pe care il lasi sa actioneze timp de 30 de minute. Sau un galbenus de ou cu branza de vaci. Si, de ce nu, multifunctionala argila cunoscuta pentru efectele ei benefice asupra tenului. Cateva lingurite de argila amestecate cu suc natural din fructe se va intinde pe fata si decolteu, lasand sa actioneze in profunzime. Se va indeparta prin apa calduta sau infuzie de ceai.

De asemenea papaya, pepenele galben, mango si ananasul pot fi combinate fie cu cateva lingurite de smantana fie cu miere si tarate. Se va crea un efect de peeling care te va scapa de celulele moarte ale pielii. Pont! Pentru acelasi efect poti incerca zatul de la o ceasca de cafea combinat cu putin suc de fructe. Iar pentru un efect de lifting facial iti poti face o masca din castravete cu iaurt bine amestecate pana se obtine o pasta omogena care se va lasa aproximativ 15 minute sa actioneze .


Masti pentru ten gras si acneic:

Aceste masti ajuta la controlarea secretiei de sebum si isi dovedesc efectele astringente asupra unui ten dificil. Cele mai indicate sunt mastile din citrice. Poti incerca un amestec din: zeama de lamaie (portocala sau grapefruit), albus si o lingurita de glicerina.

Tenul cu probleme de natura acneica, puncte negre sau bubite poate reactiona favorabil la o masca ce are in componenta albus de ou, ovaz, mere si miere. De asemenea o masca din argila cu galbenele poate calma un ten iritat. Cel mai important aspect in ceea ce priveste un astfel de ten consta in pregatirea anterioara aplicarii mastii. Fata se va curata impecabil prin exfoliere sau bai cu abur, dupa care se va aplica o masca astringenta din miere, suc de lamaie si argila verde. Dupa 20 de minute amestecul se va indeparta prin tamponari usoare cu ceai verde.

Infuziile sunt o alta modalitate de a ameliora simptomele unui ten gras. Se pot aplica compresii, infuzii sau masti din: coaja de stejar, brusture, cimbrisor, tarate de grau, levantica, tomate sau spanac si patrunjel.

Rasfata-ti tenul prin masti naturale care te vor ajuta sa stralucesti si sa iti iubesti pielea in fiecare zi.

Emma Dobre

Etichete:

ph por elite model look alergen antirid colagen demachiant elastina lotiune tonica tonic acid lactic glicerina bio acnee talie de viespe moda femei Dolce&Gabbana Bucuresti premii vouchere de cumparaturi mall shopping constanta cizme noua colectie Gett's Bershka replay jolidon kenvelo koton massimo duty humanic new yorker romania koton romania musette brand pimkie bergamota imbracaminte femei imbracaminte barbati tinute barbati casual incaltaminte barbati la moda magazin deichmann AFI Palace Cotroceni herbal essences sampon herbal essences energie coafuri colectia patrick cameron galerie designeri london culori vibrante rainbow femei plinute Keune toni guy Cristian Samfira demachiere hidratare produse de ingrijire a pielii olay fond de ten vitamina c sebum creme ten sensibil unghii alb negru manichiura de iarna etanol paraben vitamina e caudalie mathilde oferta musetel vinuri romani Madonna celebritati outlet Adrian Oianu moda romaneasca oianu greseli in moda greseli vestimentare plaza romania Roxana Marina unghii false revlon reduceri incaltaminte copii wilhelmina arz pedichiura expozitie rochita roz Lady Gaga rihanna jucarii Miss Sixty magazine debenhams in romania debenhams romania bucuresti bsb tinute craciun adesgo shopping online robert piguet catalin botezatu Maybelline NY 2010 botox rinoplastie beyonce 2 operatii estetice autobronzant astenia de primavara revista brand italian tonifiere bijuterii de argint speciale tricou in v tunsori in trend cizme peste genunchi magazine aldo pictorial rochii jeans orsay parfumuri barbatesti discount incaltaminte guess Manoush maieuri orsay romania rochii magazin nissa rochii de seara nexus targ vouchere wellness spa fitness ingrijire corporala Alexander Mcqueen 2012/2013 lanvin colectia toamna/iarna 2012-2013 lanvin colectia lanvin pantofi talpa ortopedica rucsac colectia toamna/iarna 2012-2013 zara. colectia toamna/iarna 2012-2013 Manoush pantofi toamna 2012 genti zara 2012 toamna iarna 2013 pantofi toamna toamna iarna 2012 2013 pantofi de la zara zara pantofi 2012 genti 2012 zara evantaie rochii asimetrice produse romanesti cheratina ce mai buna femeie vergeturi tinuta sexi eleganta promotii astringent emolient exfoliere peeling puncte negre tampon lifting facial ten gras ten uscat tarate masti naturale pentru fata masca cu miere produse naturale