Melkior sustine proiectul 100%.RO

  • 28.07.11
  • 636

100%.RO este un proiect cultural ce pune in valoare Romania si patrimonial sau cultural, transpunand intr-un limbaj modern elemente culturale, traditii si mestesuguri romanesti. Melkior sustine acest proiect cu toate sesiunile de make-up si coafura colectia Haute Couture prezentata in septembrie in Bucuresti si in noiembrie la Paris.

Colectia Haute Couture este creata de un artist francez cu ajutorul artizanilor si a artistilor romani. Contine 25 de tinute semnate de Philippe Guilet i
nspirate din elemente ce apartin patrimonului cultural romanesc: de la ia romaneasca la Coloana Infinitului, de la Oul de Paste incondeiat pana la cablurile ce impanzesc orasele romanesti.
Colectia 100%.RO va fi lansata in septembrie 2011 la Bucuresti in cadrul unui eveniment de exceptie. In noiembrie 2011 colectia va fi prezentata la Paris sub spectaculoasa cupola de sticla din Grand Palais, locatie emblematica a capitalei Frantei.

Care sunt sursele de inspiratie? Romania, zgomotul razboiului de tesut, modestia si ospitalitatea taranilor mestesugari, cojocul din piele de oaie brodat in Bucovina, veselia romanilor, Constantin Brancusi, talentul tinerilor designeri romani, un covor din Maramures, acoperisurile caselor, basmaua traditionala a romancelor, broderiile din Maramures, mainile de aur ale artizanilor.

Philippe Guilet are o experienta bogata in Haute Couture si in domeniul artistic. In sectorul modei a colaborat cu nume mari, printre care Karl Lagerfeld, Jean Paul Gaultier, Thierry Mugler, Donna Karan. A realizat costume pentru Opera din Paris. Din 2007, Philippe Guilet este directorul artistic al Ambasadei Frantei in Romania, creand in aceasta calitate Festivalul si evenimentele de ModaPasarela” care se desfasoara in fiecare an in Bucuresti.