Nick Barna - noul make up artist Maybelline New York

  • 31.01.08
  • 2880

Incepand cu acest an Nick Barna este make-up artist oficial pentru Maybelline New York.

Cum s-a gandit la machiaj prima data!
Din cauza unor probleme de sanatate, i s-a sugerat sa faca sport. Asa a ajuns ca la varsta de 3 ani sa faca balet... “Am facut balet timp de 10 ani la Focsani, dar si in Bucuresti la Liceul de Coregrafie. Asa am facut cunostinta cu machiajul. Aveam spectacole si trebuia sa ma machiez. Pentru ca de mic am avut tenul mai inchis, toata lumea incerca sa ma albeasca... Nu imi placea, asa ca m-am apucat sa ma machiez singur. Am continuat apoi cu colegii de trupa, prietenele mele, rude si totul a continuat ca un hobby.
Pe perioada studentiei in Bucuresti am predat limba engleza si am continuat sa predau si dupa facultate in scoli generale si licee.
In tot acest timp am machiat persoane din Focsani astfel incat, in prezent, nu cred ca exista cineva care sa nu fi auzit de mine in orasul meu natal.
Am facut machiaje pentru spoturi, reclame, calendare, case de moda. Eram vedeta orasului…si totusi nu era suficient.”
De la hobby la profesie
“Niciodata nu m-am gandit la machiaj ca la o profesie. Machiajul pentru mine a fost un hobby pe care l-am dezvoltat singur. Mi-ar fi placut sa fiu hair stilist sau designer… si totusi machiajul m-a atras mai mult. Eram fascinat de machiaj, de produse si in egala masura de parfumuri. Timp de 3 ani am facut training-uri de machiaj si parfumerie pana intr-o zi cand am avut sansa sa plec din tara sa lucrez in boutique-ul - Place Vendome, din Belgia. Acest boutique este No.1 in Europa in vanzari Chanel si Guerlain. Am lucrat 4 ani ca make-up artist si parfumer specialist pentru brand-uri ca Guerlain, Chanel, YSL. Tot in Belgia am terminat un curs de machiaj la Centrul de pregatire si instruire Chanel din Bruxelles. I-am cunoscut pe Karl Lagerfeld, pe Jean Paul Guerlain.
Cred ca a fost cea mai importanta, interesanta si instructiva perioada din viata mea care
m-a influentat enorm si m-a ajutat sa devin ceea ce sunt astazi.”
Inapoi acasa...
“Cu un CV plin si referinte de la Chanel, m-am intors in tara si dupa sase luni am ajuns la L’Oreal Romania care mi-a oferit sansa de a face parte din echipa de make-up artisti.”
Nick a lucrat pentru designeri ca: Irina Schroter, Catalin Botezatu, Irina Marinescu, Stephen Pelger, Ersa Atelier, ID Sarrieri,etc.
Vedete si videoclipuri – Andreea Antonescu, Heaven, Bandidos, Selena, Anca Florescu, Teo Trandafir, Oana Zavoranu, AnaMaria Prodan, Carmen Tanase, Razvan Mazilu, Monica Petrica.
Emisiuni, promo, reclame – “Teo”, “O scrisoare pentru tine”, Geta Voinea, reclama pentru inghetata Joe.