Rihanna si Timbaland lupta impotriva SIDA

  • 17.01.08
  • 728

H&M si Designers Against AIDS si-au unit fortele pentru a lupta impotriva necrutatoarei SIDA si lanseaza o colectie adresata tinerilor. Muzicieni, artisti si designeri celebri sustin aceasta campanie.
Scopul principal al campaniei este cresterea gradului de informare in legatura cu HIV/SIDA, care afecteaza un numar mare de tineri din intreaga lume. Colectia “Fashion Against AIDS” va fi disponibila in magazine incepand cu luna urmatoare.
Printre sustinatorii campaniei se numara Rihanna, Chicks on Speed, Good Charlotte, Henrik Vibskov, Jade Jagger, Justice, Katharine Hamnett, My Chemical Romance, Rufus Wainwright, Scissor Sisters, The Cardigans, Tiga, Timbaland and Ziggy Marley
12 milioane de tineri cu varstele cuprinse intre 15 si 24 ani sunt infectati cu virusul imunodeficientei umane. O data la fiecare 15 secunde, un tanar din acest grup de varsta afla ca are SIDA. De aceea, era nevoie urgent sa se atraga atentia, sa li se comunice tinerilor sa se “opreasca si se gandeasca”, slogan care este folosit de Katharine Hamnett, pe unul dintre tricourile realizate de aceasta pentru campanie.
Muzica si moda isi unesc acum fortele pentru a ii implica pe tineri intr-o cauza nobila. Artistii s-au implicat pro bono in campanie si 25% din veniturile obtinute prin vanzarea colectiei vor fi investite in proiecte internationale de prevenire a HIV/SIDA.
Colectia cuprinde tricouri, topuri si hanorace create de artistii implicati in proiect, artisti care adauga o nota personala fiecarei haine. Toate piesele de vestimentatie cuprind un slogan si numele designerului. Unele mesaje sunt subtile, soptind ca este important sa ne protejam. Altele comunica agresiv, strigand: “Poarta un prezervativ!”.