T-Shirt never dies! Cum sa porti tricoul in nenumarate feluri?

  • 08.09.11
  • 3375

Tricoul este cel mai versatil obiect vestimentar. Este incredibil cum aspectul sau se transforma sub influenta personalitatii creative a celor care il poarta, doar cu ajutorul accesoriilor sau al combinatiilor cu alte obiecte vestimentare. In acelasi timp, surprinzator, dar da, tricoul, in functie de textura sa, de culoare si imprimeu, poate fi purtat in aproape orice ocazie!


Tricoul in timpul liber

Pare ca principala functie a acestui obiect estimentar este sa ne ofere senzatia de libertate si comfort de care avem nevoie atunci cand facem diverse activitati destinate petrecerii timpului liber: iesiri in oras cu prietenii, party-uri, activitati sportive, etc. In ceea ce priveste tricoul ideal, desigur ca foarte important este mesajul sau imprimeul pe care acesta il poarta. De multe ori, purtarea unui anume mesaj pe tricou, presupune si o anume atitudine in concordanta cu acel mesaj.



Look de Alexandra R.

Purtat cu pantaloni scurti si pantofi sport, tricoul nu poate decat sa exprime libertatea si placere de miscare.

Una dintre cele mai clasice tinute casual este combinatia jeansi-tricou. Pentru ca tinuta sa fie intr-adevar una deosebita, alege un tricou interesant si in acelasi timp accesorizeaza-l cu grija. Niste bratari, ochelari de soare, o geanta si o pereche de pantofi cu toc pot face ca o tinuta banala sa se transforme in ceva foarte sic.



Look de Vvioletta M.


Mai jos, un look casual foarte, foarte classy, din partea lui Nookie:



Si aici, imprimeul deosebit si accesorizarea corespunzatoare a vestimentatiei, pot scoate tricoul din stigmatul obisnuitului.

In functie de mesajul pe care vreti sa il transmiteti, fiti atente la texturi! Asa cum se potriveste in diverse variante pantalonilor, tricoul poate fi purtat si cu fustite.  Este importanta armonia cromatica dar in acelasi timp, este importanta si armonia texturilor pe care le purtam. Pentru un look romantic, fata din imagine (jos) a ales un imprimeu floral pe fustita si in acelasi timp un tricou cu spate si maneci din dantela care continua mesajul floral.

Dantela, matasea, transparentele, toate materialele fluide semnifica feminitate, delicatete si astfel, materialele hainelor pe care le alegem pot semnifica in acelasi timp personalitatea noastra sau tipul de trairi pe care le avem intr-un anume moment.



Look de: ChloeMarieAntoinete

Si croiala tricoului poate starni un efect vizual interesant. Tot cu fustita, dar in acelasi timp mult mai comod, un tricou cu "decolteu in stil barcuta".



La Redoute

Cum sa iti faci tu singura un tricou interesant?

De exemplu, ai putea sa il transformi in ceva mult  mai feminin, renuntand la tenta sa unisex, realizand o taietura pentru a obtine un decolteu in "stil barcuta".



Dupa ce l-ai personalizat in felul acesta, adapteaza-l tinutelor tale casual.

O fata originala va sugereaza cum puteti taia tricoul in moduri cat mai interesante si puteti gasi zeci de astfel de idei pe internet:





Tricoul la job

Ne-am jucat destul cu tricoul. :) Sa nu credeti ca acesta nu poate fi in acelasi timp un obiect vestimentar cat se poate de... serios. Tricoul a devenit chiar, element de baza pentru tinutele "business casual" sau "smart casual" - acele momente cand trebuie sa aratam profesional si in acelasi timp sa ne simtim foarte comod.

Daca pentru tinuta lejera de zi, am ales tricouri cat mai originale in ceea ce priveste culoarea lor, imprimeul, croielile si taieturile, pentru un look mai profesional vom fi un pic mai atente in privinta texturilor. Cu cat trebuie sa realizam un look mai ingrijit, cu atat mai mult trebuie sa renuntam la imprimeuri extravagante si/sau sa alegem materiale ceva mai sofisticate, sau culori uni.

In aceasta directie, magazinul Yokko are mereu propuneri interesante.



Acest tricou este realizat dintr-un jerse elastic satinat. Culoarea si materialul ii confera o nota de stil si poate compune un look de birou foarte ingrijit, in acelasi timp comod.



Chiar daca este intr-un imprimeu pastelat, tricoul nu isi pierde din tenta profesionala datorita caestui material delicat si, desigur datorita combinatiei cu o fusta office.

Brandul romenasc BOLD, axat pe productia de tricouri interesante, are chiar o propunere mult mai alternativa pentru un business casual:



Sursa foto: Bold - Facebook Page; Foto credit: Claudiu Ciprian Popa (http://fotofactory.ro/)



Un look smart casual realizat de Meijia S.

Pentru un look profesional dar in acelasi timp lejer, puteti purta intotdeauna tricoul cu o fusta creion, cu pantaloni de la costum, cu pantaloni cu talie inalta si cu sacou sau blazer. Doar prin intermediul acestor cateva elemente, imaginea profesionala poate fi creata.

In colectia Zara din acest sezon exista foarte multe idei de tricouri ce pot fi in acelasi timp adaptate atat unei tinute casual, cat si unei tinute business.





de Jullie S.

Etichete:

C&A celulita elmiplant Lady Gaga all star anna wintour digestie trusa de machiaj unghii cu gel unghii false kimono papuci placi de intins parul trusa cosmetica Marian Palie rochii jeans Alexander Mcqueen french rochie visinie kate middleton pippa middleton fuste mini 2012/2013 lanvin colectia toamna/iarna 2012-2013 lanvin colectia lanvin colectia toamna/iarna 2012-2013 zara. colectia toamna/iarna 2012-2013 Manoush colectie manoush 2013 colectii toamna 2012 ce este la moda in toamna 2012 toamna 2012 barbati versace donatella versace barbierit shooting bucle onduleuri shopping promotii tinute de zi de vara baneasa noile tendinte in coafura l o c constanta folli follie inima pantofii dama incaltaminte din piele magazin chic cluj chic rexona campanie animal print salopeta gri bumbac100 caritabil imbracaminte barbati designer maria lucia hohan maria lucia hohan mlh imbracaminte femei rochii new look magazin look despre imbracaminte imbracaminte new look new look romania incaltaminte isabel marant deichmann humanic camaieu magazinele takko magazin deichmann haute-couture covor ro garnier b b cream crema cu protectie solara spf 50 spf blazer geanta calvin klein voiaj genti pentru copii AFI Palace Cotroceni blugi pantaloni scurti de blugi suport nike rochii de seara vaporoase debenhams moda geaca blana blana animal print acnee tricouri barbati casmir rucsac filme catalin botezatu mihai albu pete sarcina nunta tendinte toamna 2012 hairstyle weekend Adelina Ivan pantofi mihaela glavan 2012 genti mihaela glavan lucian broscatean diy ghiozdane ghiozdan mascara tinute de toamna rimmel regim weleda produse organice plafar creme organice produse de ingrijire a corpului produse naturale tinute de liceu tinuta pentru scoala Manoush secret dreams tricou in v liceu camasi barbati Alexandru Abagiu fitness ochelari de soare o iesire in oras pantaloni scurti cu dantela costum cu pantaloni