Tendinte: hairstyle primavara/vara 2011

  • 17.03.11
  • 1308

Moda si coafurile au o legatura atat de stransa, incat este imposibil sa le separi: hainele inspira coafurile, iar acestea din urma completeaza look-ul. Este evident astfel ca tendintele modei vor influenta in fiecare sezon tendintele in coafura.

Stilul anilor ‘70 si-a pus amprenta prin coafurile cu volum in stil afro, vazute in show-ul Marc by Marc Jacobs, prin buclele din colectiile Blumarine si Etro si cocurile chic din show-ul Louis Vuitton. Hedonismul caracteristic acelei perioade a fost evidentiat in colectia Marc by Marc Jacobs pentru Louis Vuitton, care si-a dorit un aspect final “supra-stilizat”.

Influentele masculine sunt reflectate in parul scurt si stilul punk din prezentarea Balenciaga, sau in cararea intr-o parte regasita in colectiile Viktor & Rolf, Gucci, Chanel si DSquared². “Fetele se joaca de-a baietii” a spus Sam McKnight, ambasadorul international Pantene Pro-V, referindu-se la aceasta atitudine dura ca fiind un nou trend.

Stilul minimalist din prezentarile DKNY si Narciso Rodriguez, a fost evidentiat printr-un look perfect definit. “Este minimalist, dar nu in stilul anilor ‘90”, a precizat Eugene Souleiman, directorul global de creatie Wella Professionals. “Este mai matasos, mai realist, aproape supranatural, definit prin delicatete si disciplina”. Nu este doar un par drept, precizeaza Sam McKnight, ambasadorul international Pantene Pro-V, care a creat o coafura moderna, minimalista, asemanatoare cu cea a atletilor, asa cum am vazut in prezentarile Brioni si Chanel, unde coada lunga a adus un element de structura lineara parului.

THE LOOK: NEW GARÇONNE

Trendul masculin al acestui sezon evidentiat prin coafurile baietesti, isi are originea la Paris, in anii 1920, când lookul “Le Garçonne” era foarte modern. In acest sezon, coafurile din prezentarile Balenciaga, Jean Paul Gaultier si Balmain au evidentiat un par tuns scurt si ciufulit.
In show-ul Balmain, Sam McKnight a optat pentru un stil baietesc, cu parul tuns scurt, lejer, usor ciufulit, care crea o senzatie de eliberare. Pentru Balenciaga, castingul ce a avut loc in plina strada a reunit o multime de modele nonconformiste, unele din ele cu coafori in stil Mohican. Aspectul masculin nu trebuie sa fie neaparat dur – in prezentarea Chanel, parul scurt, purtat cu carare intr-o parte a fost chic si elegant. Acest look s-a regasit si in prezentarea Gucci, insa cu o influenta a stilului anilor ‘70, in timp ce DSquared² a imbinat stilul masculin cu cel feminin prin carari adanci si cocuri-funda realizate la spate.

Cum sa obtii coafura New Garconne: asa cum am vazut la Dsquared²

Pasul 1: Creeaza baza acestei coafurii folosind samponul si balsamul Pantene Pro-V natureFUSION pentru un par curat si ingrijit, apoi aplica spuma de par Wellaflex Volume Boost de la radacina pana la varfuri.

Pasul 2:
Usuca parul spre spate si foloseste o perie lata pentru a mentine parul neted si fara prea mult volum.

Pasul 3: Odata uscat, imparte parul printr-o carare intr-o parte, pornind din dreptul mijlocului sprancenei. Cu ajutorul periei aranjeaza parul dupa urechi, netezindu-l si fixeaza-l intr-o coada la baza capului.

Pasul 4: Fa o bucla din jumatate din lungimea parului si fixeaz-o cu o banda elastica de coada initiala. Apoi fa o alta bucla cu parul ramas si fixeaz-o la fel. In final, ar trebui sa creezi un coc in forma de funda la baza capului.

Pasul 5:
Foloseste agrafe pentru a fixa coada. Firele de diferite lungimi care nu au fost prinse pot fi folosite pentru a masca partea dintre cele doua bucle.

Pasul 6:
Finiseaza coafura dandu-i un aspect usor ravasit, eliberand cateva suvite din cele doua bucle si da-le volum si textura cu ajutorul degetelor.

Sfatul lui Sam: “Asigura-te ca parul este curat. Parul proaspat spalat si ingrijit este cheia unui aspect sanatos si a unei coafurii spectaculoase ”

THE LOOK: YOUNG AND UNDONE

Aceasta tendinta, definita de Sam Mcknight, ca fiind “tinereasca, fresh, energica si optimista” prezinta un look elaborat, dar, in acelasi timp, extrem de natural finisat.
Pentru prezentarea Cheap and Chic de la Moschino cocurile usor ciufulite au fost prinse cu esarfe colorate , in timp ce la DSquared2 cocurile bine definite, au fost ravasite pentru a da un aspect final usor neglijent. In prezentarea Vivienne Westwood Gold Label parul a fost strans in jurul capului, creand un aspect architectural; pentru un look final romantic si un efect texturat, cateva suvite au fost desprinse usor din coc.

Cum sa obtii un look Young and undone: asa cum am vazut la Moschino Cheap and Chic

Pasul 1: Creeaza baza perfecta pentru aceasta coafura folosind samponul si balsamul Pantene Pro-V Extra Volume .

Pasul 2: Periaza parul si aplica spuma de par Wellaflex 2nd day Volume de la radacina pana la varf pentru a-i da volum.

Pasul 3: Cu ajutorul unei perii rotunde mari ridica parul si usuca-l suvita cu suvita pentru a obtine volum la radacina (alterneaza uscandu-l si cu capul in jos).

Pasul 4: Pentru a creea textura si volum in partea din fata, tapeaza parul la cativa centimetri distanta de scalp in sensul invers de crestere a parului.

Pasul 5: Apoi strange parul intr-o coada lejera pe care o prinzi cu o banda elastica, in asa fel incat parul sa aiba volum in partea din fata.

Pasul 6:
Rasuceste suvitele din coada si prinde-le cu agrafe intr-un coc. Aspectul general ar trebui sa fie usor ravasit si lejer.

Pasul 7: Acesorizeaza coafura cu esarfe viu colorate rasucite in jurul capului, in jurul cocului sau intercalate in coafura.

Pasul 8:
Finiseaza coafura eliberand cateva suvite pentru a da un aer lejer si usor.

Sfatul lui Sam: “Daca parul tau este ondulat natural aplica spuma Wellaflex 2nd day Volume de la radacina pana la varfuri si usuca-l folosind o perie dreapta inainte de a-l aranja.”

THE LOOK: LUMINA

Imagineaza-ti un aspect minimalist, cu influente naturale, dar cu un accent fastuos. Descris de Eugene Souleiman ca fiind o imbinare intre delicatete si contrângere, stilul acesta a fost prezent in cadrul showului DKNY, unde parul era foarte bine finisat, dar delicat in acelasi timp. Pentru Narciso Rodriguez, coafurile au fost finisate, cu forme bine definite, stralucitoare, netede si carari arcuite.

La Donna Karan, formele au fost mai bine structurate, parul fiind prins usor in coc; pentru a avea un aspect lejer si romantic unele suvite au fost lasate libere. La fel s-a intâmplat si in cadrul prezentarii Dolce&Gabbana, unde tema miresei a readus in prim-plan coafurile inocente si naturale. In ceea ce priveste culoarea, acest trend exprima predilectia sezonului primavara-vara catre luminozitate si puritate, astfel ca sunt propuse diverse nuante de blond: de la platinat, la roz-auriu si argintiu. Oricum, vorbim despre un blond reinventat, deoarece noile tendinte promoveaza culori artificiale, create de om si nu inspirate din natura – asa cum spunea Josh Wood.

Cum sa obtii coafura Lumina: Asa cum am vazut la Jaeger London

Pasul 1: Asigura-te ca parul tau este pregatit pentru aceasta coafura moderna si neteda folosind samponul si balsamul Pantene Pro-V Aqua Light.

Pasul 2:
Periaza parul si aplica de la radacina la varf spuma de par Wellaflex 2nd Day Volume pentru a netezi firele rebele si pentru a da o stralucire naturala.

Pasul 3: Lasa parul sa-si formeze propria carare, apoi usuca-l pentru a spori beneficiile spumei de par, lasand fata libera.

Pasul 4:
Aduna parul intr-o coada lejera la baza gatului, fa o bucla si prinde-o cu o banda elastica, lasand varfurile libere.

Pasul 5: Efectul ar trebui sa fie lejer, ca si cum parul ar cadea din coada.

Pasul 6: Pulverizeaza o cantitate mica de serum Pantene Pro-V Aqua Light pentru a hrani eventualele varfuri uscate.

Pasul 7:
Pentru un look casual si usor ravasit, scoate cateva suvite din bucla pe care ai facut-o la baza gatului.

Sfatul lui Sam:
“ Daca parul tau este uscat si se descurca greu aplica spray-ul Pantene Pro-V Aqua Light pe intreaga lungime”

THE LOOK: PASSIONISTA

De la senzualitate la atractie - trendul Passionista se bazeaza pe volum, fie cotrolat, fie natural, cu o textura bogata care sa emane feminitate.

In show-ul Moschino coafura stralucitoare, specifica anilor ‘50, definita de cocurile inalte, a fost acccentuata prin esarfe care intregeau look-ul. In show-ul Isaac Mizrahi, cocurile sexy care pareau ca se vor desprinde in orice clipa au conferit un look glamour decadent. Pentru show-ul Etro, acest trend a fost reflectat in parul lung, cu onduleuri lejere si cu un aspect usor ciufulit, lasat pe spate, in stilul disco al anilor ‘70 , in timp ce, la Tommy Hilfiger, parul a fost lung, natural si sexy.

Pasiunea caracteristica acestui trend a fost subliniata de nuantele diferite de roscat. “Observam o schimbare a nuantelor de roscat” este de parere Josh, care descrie noile nuante ca fiind culori care nu se regasesc in natura: “imaginati-va cutiile postale londoneze, nuanta de par a lui Karen Elson, rujul rosu”.

Cum sa obtii o coafura in stilul Passionista: Asa cum am vazut la Blumarine

Pasul 1: Pentru a crea o coafura usoara si cu volum, foloseste samponul si balsamul Pantene Color & Protect care protejeaza culoarea firul de par.

Pasul 2: Aplica spuma de par Wellaflex Volume Strong Hold de la radacina pana la varfuri, apoi foloseste uscatorul si o perie rotunda, mare pentru a-l aranja.

Pasul 3: Usuca parul ridicandu-l usor la radacina pentru a obtine mai mult volum Aceasta nu este o coafura pentru par turtit!

Pasul 4
: Apoi ia fiecare suvita de par in parte si ruleaza-o pe un bigudiu cald, mare pana la baza capului, fixat cu ajutorul unui cleste de par.

Pasul 5: Imediat ce s-au racit bigudiurile, indeparteaza clestii si usuca-ti parul cu ajutorul foehn-ului. Look-ul pe care il doresti este unul cu aspect sanatos, plin de volum si cu par usor ondulat.

Pasul 6:
Cu un pieptan, fa o carare dreapta pe centrul capului pentru a permite parului sa cada usor pe ambele parti, pastrand volumul la radacina.

Pasul 7: Aplica fixativul Wellaflex Volume Boost pentru a fixa coafura, dar si pentru a crea o miscare naturala si a oferi un plus de stralucire.

Pasul 8: In final, pentru a da coafurii un aspect perfect, aplica pe varfurile uscate spray-ul Pantene Pro-V Aqua Light.

Sfatul lui Sam: “Foloseste bigudiuri mari pentru un par cu mult volum.”

CULOARE PE CATWALK

“In ceea ce priveste culoarea parului, exista clar o tendinta anti-stralucire, anti-glam”, ne explica Josh Wood, directorul global de creatie pentru Wella. “Aceasta tendinta este o reactie emotionala impotriva perioadei in care, folosirea culorii in abundenta era considerata o sfidare. ”

Evidenta fortei aceastei tendinte aflata in contrast cu tot ceea este natural, este subliniata prin repozitionarea culorilor indraznete, expresive, drept accesorii de moda – de la roscatul indraznet din show-ul Mulberry, pâna la nuantele dramatice de brunet si alb din prezentarile Chanel si Balenciaga. Chiar si blondul se reinventeaza, dorindu-se a fi mai putin natural.

“Tine de zona fantasticului, este aproape ireal”, spune Josh referindu-se la nuantele metalice de blond regasite in show-ul Givenchy. “Nu se vrea a fi expresiv” spune el, referindu-se la o noua era a auto-exprimarii, in care depasim trasaturile evidente ale luxului. “Pe termen lung, totul se refera la culori personalizate si la individualitate”.

Pentru o culoare intensa a parului, care arata atat de sanatos incat pare greu de crezut ca este vopsit, opteaza pentru Wellaton. Cu nuantele Volcanic Red, Amethyst Valley, Golden Sandstone vei atrage atentia cu un look in tendinte.


Informatii si imagini oferite de P&G Beauty.