Tendinte in moda pentru sezonul primavara-vara 2008

  • 26.02.08
  • 1893

Cu bune si rele, cu zapada si frig, cu sperante in mai bine, am lasat in urma anul 2007. Vrand-nevrand, am fost nevoite sa renuntam la calduroasele haine de iarna in favoarea hainelor mai light. Pe marile pasarele de moda, trecerea spre anotimpul cald s-a facut de mult, fara un prea mare efort si cu multa stralucire. Daca esti o pasionata a modei si vrei sa fii la curent cu ultimele noutati, fa o mica incursiune cu noi in lumea modei. Afla care sunt noile tendinte in moda in primavara-vara anului 2008. Afla ca se anunta un sezon pe cat de extravagant si inedit, pe atat de fascinant.

Culorile pastelate, in tonuri blande vor straluci in aceasta primavara si vor da cu siguranta tonul in moda. Romantismul este intotdeauna la moda si se poarta si la inceput de an 2008. Movul va fi culoarea vedeta in acest sezon, urmata de galben, albastru, verde si chiar de roz... Feminitatea este la mare pret, colectiile primaverii remarcandu-se prin subtilitate, diafan, discretie si senzualitate. Moda 2008 se adreseaza femeii independente si puternice din ziua de astazi, femeii stapane pe viata si sentimentele sale, femeii care nu a uitat sa fie feminina si sa stapaneasca si sentimentele celorlalti.

Persoanelor fidele trendurilor de anul trecut, le dam o veste buna. Desi culorile pastel fac ravagii in colectiile marilor case de moda, culoarile vii sunt inca onfashion. Daca esti adepta culorilor puternice si acestea te incarca cu optimism si energie, nu ezita sa iesi in evidenta. Poarta-le! Au o personalitate puternica si un farmec extrem de gratios si nonconformist. Sau poti condimenta culorile soft prin cele vii. In moda acestui sezon, totul e permis... In mod cert, culorile agresive precum portocaliul, rosul sau verde vor trezi admiratia si privirile barbatilor. Daca vrei sa creezi si tu senzatie si sa epatezi prin bun gust, designerii de moda iti recomanda sa folosesti in cadrul acelasi tinute nuante ale unei singure culori.

Ce trebuie sa mai stii despre moda 2008 este ca in acest an domina stilul anilor 80. Da, ai auzit bine. Ca si in anii 80, se poarta excesele....Accesorii mari, haine glossy, stralucitoare si elegante temperate pe alocuri de tinute feminine si delicate, in culori usoare si discrete. Tinutele electrizeaza privirile... mai ales atunci cand sunt si ele in nuante electrizante de gri: gri simplu, gri de culoarea perlei sau albastru electric. Si cand sunt purtate seara...

Transparenta, voalul si florile creeaza o moda a liberului arbitru, a libertatii de a alege ceea ce ti se potriveste. Pune-ti in valoare propriul stil, adoptand stilul acestei primaveri. Fii expresiva si frumoasa, nu ezita sa porti florile sub forma de imprimeuri daca simti ca acestea te repezinta. Daca iti plac imprimeurile in stil geometric, cu atat mai bine... Ai de unde alege in acest sezon, mai ales ca bulinele fac iarasi ravagii. Hainele in carouri sunt o excelenta combinatie intre sobru si amuzant, intre maturitate si impefectiune, intre conformism si libertate, intre a fi altcineva ramanand tu insati. Intre clasic si modern...

Farmecul feminitatii este pus in evidenta prin imprimeuri florale diverse. Este momentul potrivit pentru a-ti descatusa spiritul liber, infranat de raceala iernii. Daca natura reinvie la viata prin lumina, culoare si frumusetea florilor, de ce sa nu o facem si noi? De ce sa nu fim la fel de proaspate si gingase ca florile primaverii?

In functie de nuanta pe care vrei sa o dai stilului tau, poti alege din imprimeurile cu motive florale exotice, abstracte sau naturale. Poti opta pentru margarete, trandafiri, liliac sau mac... Mereu originali, creatorii de moda au creat un melanj intre variantele florale si croieli drepte. Ce a iesit din acesta combinatie este sinonim cu bucuria de a trai, de a te simti puternica si sigura pe sine.

  Pentru ca se poarta atata feminitate in acesta primavara, masculinul aduce o pata de culoare. La asta s-au gandit marii creatori cand au reintrodus dungile in noile colectii. Sunt la mare pret in aceasta primavara, fie ca sunt verticale sau orizontale... Dungile creeaza modele structurate si delicate, clasice si inovatoare in acelasi timp. Mitul androginul s-a reintors. Si este mai in voga ca niciodata... Costumele taiate in linii drepte, masculine, cu un focus expres directionat asupra umerilor, ne confirma acest lucru. Pantalonii cu talie inalta, taiati drept, readuc si ei ideea de masculinitate in noile colectii. Sa nu uitam de tunicile in carouri sau de vestele din casmir. Sunt mai mult decat simpatice si cool... Indiferent de dimensiunea pentru care optezi, trebuie sa stii ca la o tinuta de zi, se poarta rochiile gen camasa, cu o croiala dreapta sau cambrata. In functie de fiecare individualitate, aceasta mizeaza pe eternul elegant sau pe comodul casual.

Must-have-ul acestui sezon va fi reprezentat de rochiile de dimensiuni mediisau foarte lungi. Fara indoiala, VIP-ul acestui sezon va fi rochia vaporoasa si ultrafina, intr-o multitudine de croieli, culori si forme. Si daca este si transparenta, atunci putem spune ca este perfecta. In aceasta primavara, rochitele merg mana in mana cu principiul “show me some skin”. Atunci cand sunt insotite de broderii, pietre pretioase si semipretioase, volanase sau fundite, rochitele arata pur si simplu senzational. Stilul safari se reintoarce! In loc de materialele dure specifice acestui stil, rochiile safari sunt create din materiale precum matase, satin, tul sau sifon. Inedit, nu?

  Stilul hippie este si el la moda in acest sezon. Fustele sub forma de floare mizeaza pe aceeasi talie inalta a sezonului trecut. Si daca le adaugam curele late, imprimeuri sau buzunarase aplicate, cu atat mai bine... Fustele se axeaza pe ideea de volum, indiferent ca sunt plisate, incretite sau cutate. Asortati-le cu niste curele late, jachete scurte si pe talie si veti fi foarte la moda.

Rochiile de inspiratie hippie arata senzational si sunt extrem de populare in sezonul cald. Sunt lungi pana-n pamant, vaporoase si pline de gratie. Pielea este scoasa in evidenta intr-un mod subtil prin decoltee gratioase sau prin umeri goi. Cateodata fara niciun accesoriu la baza gatului... Materialele sunt glossy si croielile indraznete, dar cuminti. Daca vrei sa epatezi intr-o tinuta de seara, opteaza pentru rochiile inspirate din frumusetea zeitatilor grecesti. Crede-ma, vei arata divin!.... La fel vei arata si intr-o rochie gen camasa. Sunt mai mult decat sic!

Fenomenul de globalizare se reflecta si in capriciile modei din acest sezon mai ales ca tot mai multe creatii sunt puternic influentate de elemente etnice asiatice, indiene, africane, japoneze sau nord americane. Aceste influente se remarca in designul rochiilor kimono, in printurile animalice africane, in broderiile franjurate ale americanilor sau in supletea sari-ului indian.

  Daca te-ai hotarat asupra tinutei pe care o abordezi si vrei sa-ti alegi niste accesorii potrivite, afla ca stelele reprezinta principala tendinta a acestui sezon. Le regasim in majoritatea accesoriilor, indiferent ca ne referim la pantofi, genti, coliere, haine sau curele. Penele au si ele un cuvant de spus pentru ca se poarta. De retinut ca dau culoarea oricarui accesoriu si sunt foarte sexy daca le asortam la palarie.

Materialele ce dau senzatia de fluiditate sunt in trend anul acesta. Tineti insa cont de un sfat: de mare efect sunt materialele precum lacul si pielea, in special daca fac parte din materialele accesoriilor pe care le asortam tinutei. Daca materialele feminine ultrasic nu va prea atrag si vreti neaparat cu tot dinadinsul sa iesiti in evidenta, casmirul, scaiul sau latexul vor constitui alegerea perfecta.

In materie de pantofi, la moda sunt tocurile inalte si bretelutele. Se poarta in continuare pantofii rotunjiti in fata, in culori vii precum mov, albastru sau verde. Culorile glamurous si nuantele metalizate sunt perfecte pentru pantofii pe care ii purtam la o tinuta de seara. Adaugati-le si cateva mici detalii precum fundite sau catarame, si veti avea un look stralucitor. Se poarta totodata gentile foarte colorate sau in culori mono, in dimensiuni extralargi sau din contra, foarte mici. Posetele plic sunt foarte la moda si dau un plus de gratiei tinutei pe care ne-am ales-o. Acelasi look metalizat, sclipitor si accesorizat cu snurulete, funde sau catarame.

 

Un articol de Dana Negoita 

 

 

Colectiile din imagini au fost prezentatea la New York, in cadrul Mercedes Benz Fashion Week. Multumim Mercedes Benz pentru imagini.

Etichete:

bio por crema de zi nivea nivea crema de noapte emolient spf demachiant blond roscat trucuri colectie noua colectie printuri outlet shopping online discount rochii outlet haine de lux online haine online magazine online talie de viespe rochii tip tricou ph tonic Vivienne Westwood ghete toamna iarna garderoba trendy bluze forme geometrice bluze de toamna designeri avanpremiere Ludmila Corlateanu sectia moda Dorin Negrau safari tinaR placi de intins parul Miss Sixty machiaj de toamna tinute stil rock stil rock Lucian Rusu Dan Andrei rimmel london fond de ten concurs wellaton Fudge tipuri de silueta wilhelmina arz agnes toma moda romaneasca incaltaminte romaneasca 2007 manichiura unghii alb negru manichiura french sutien secret mei C&A sani magazine c a Marian Palie Adrian Oianu oianu promotii festival film Christian Louboutin Wella hairstyling gala wella magazine debenhams cluj springfield magazine debenhams in romania stil urban parfumuri rare apa termala hidratare ten normal ten uscat cadouri de craciun cadouri.cadouri de craciun weekend dans bluze din lana romania brazi de craciun targ craciun targ de craciun fotoimbatranire protectie solara sebum crema decolteu tratament cosmetic autobronzant produse de infrumusetare hanorace rihanna campanie reduceri copiii Salvati Copiii puncte negre rochii seara mini rochii de mireasa italia Alexandru Ciucu luna de miere Madonna ingrijire personala botox brand italian rochite de vara make up nick barna make-up artist cuticule tampon derma genese crema de zi produse de ingrijire a pielii gama derma lasting finish ruj lasting finish rimmel noua colectie de incaltaminte deichmann Nichi Cristina Nichita Bucuresti mall ziua indragostitilor valentine's day moda anilor 60 barbati cele mai in trend genti betty jackson shopping lux optiplaza baneasa jojoba matreata baby doll rochie londa professional balsam de par londa spray color pentru par spray de par spray par londa professional kimono MAC