Top 10 produse de ingrijire a tenului

  • 10.01.08
  • 3135

Niciun tratament cosmetic nu poate face minuni atata timp cat alimentatia noastra nu este echilibrata si nu ne hidratam indeajuns. De aceea, ingrijirea tenului ar trebui sa inceapa din interior. Abia apoi, trebuie sa ne gandim serios la regimul de ingrijire a pielii.
Principalele etape in ingrijirea tenului sunt:
Curatarea. Aceasta trebuie realizata atat dimineata cat si seara. Cele mai multe persoane evita sa se demachieze dimineata, considerand ca ingrijirea realizata seara este suficienta. Nimic mai gresit, intrucat in timpul noptii se acumuleaza celule moarte, uleiuri secretate de piele si se elimina toxine.
Ideal ar fi ca mai intai sa aplici demachiantul si apoi sa il stergi folosind o discheta demachianta umezita (eventual cu apa termala). Poti folosi de asemenea si geluri de curatare.
Regiunea din jurul ochilor este mai sensibila, motiv pentru care are nevoie de ingrijire speciala. Foloseste demachiant special pentru aceasta zona.
Nu uita nici de gat si decolteu!
Tonifierea. Aceasta etapa este adeseori pierduta din vedere, fiind considerata un simplu moft. Lotiunile tonice ajuta la eliminarea impuritatilor, a urmelor de demachiant si a excesului de sebum. Acestea au de asemenea rol de pregatire a tenului pentru aplicarea cremei hidratante. Incearca sa eviti lotiunile tonice pe baza de alcool in cazul in care ai tenul deshidratat.
Hidratarea. Cea mai frecventa greseala este alegerea unei creme ce nu se potriveste tenului nostru. Fie ne lasam influentate de experientele prietenilor, de reclame, de trenduri, fie pur si simplu alegem in necunostinta de cauza. Stabileste mai intai ce tip de ten ai, daca este sau nu sensibil, daca ai nevoie de protectie impotriva ridurilor, daca a tenul matur etc. Evita folosirea produselor anti ageing daca nu ai inca probleme cu ridurile si liniile fine. Chiar daca pe moment crema pare a avea efecte spectaculoase, pe termen mediu si scurt, tenul tau va deveni mai lenes si nu va mai produce anumite elemente cheie, din moment ce oricum le primeste de la crema ta de zi. Asa ca imbatranirea se va produce mai devreme.
Foloseste o crema speciala pentru ingrijirea regiunii ochilor. Daca simti ca aceasta zona este mai uscata, poti aplica seara o crema mai grasa in acea regiune. Pentru aplicarea cremei este recomandabil sa folosesti degetul inelar, pentru a exercita o presiune cat mai mica asupra pielii.
Pe tot parcursul anului este important sa folosesti creme cu factor de protectie solara, pentru a preveni fotoimbatranirea.
Inainte de aplicarea bazei de machiaj este important sa lasi crema sa intre in piele.
Saptamanal poti folosi si tratamente intensive pentru ten. Poti incerca masti exfoliante, care curata in profunzime tenul, pentru ca apoi sa aplici o masca tratament potrivita necesitatilor tenului tau.
Iata si cateva dintre cele mai eficiente produse de ingrijire a tenului: