Top 10 sfaturi in makeup

  • 22.01.08
  • 2191

10 trucuri pe care trebuie sa le stie fiecare dintre noi si 10 produse de make-up care ne garanteaza un look impecabil.

1. Machiajul nu se aplica decat pe fata perfect curatata. Altfel, risti sa te alegi cu pori incarcati (si de aici o serie de alte probleme: cosuri, puncte negre etc.) si cu un machiaj nu tocmai potrivit.
2. Ordinea in machiaj. Mai intai se aplica fondul de ten. Atunci cand te machiezi dimineata, aplica mai intai crema hidratanta, asteapta cateva minute sa se absoarba in piele si abia apoi aplica fondul de ten. Fondul de ten se aplica cel mai usor cu degetele. Chiar daca exista diversi buretei speciali in comert, in realitate, uleiurile secretate de pielea degetelor asigura o aplicare uniforma si mai buna a acestuia. Machiajul incepe intotdeauna de sus in jos, dintr-un motiv practic: nu risti sa il intinzi. Deci incepi cu sprancenele, continui cu ochii, obrajii si la sfarsit aplici ruj sau luciu pe buze.
3. Arunca produsele expirate. Mascara expira dupa 3 luni de la deschidere, iar fardul de pleoape poate rezista si cativa ani. Verifica intotdeauna termenul de valabilitate si daca produsele de machiaj isi schimba textura sau mirosul este mai bine sa scapi de ele. Nu este tocmai indicat sa folosesti produse contaminate.
4. Schimba-ti stilul de machiaj ocazional. Avem adeseori tendinta de a folosi acelasi tip de machiaj, asa ca din cand in cand incearca si o chimbare. S-ar putea sa gasesti alt stil si alte culori care sa te puna mai bine in evidenta.
5. Atunci cand testezi fondul de ten, nu il incerca pe incheietura mainii, ci incearca-l direct pe ten. Nuantele pielii difera de la zona la zona, asa ca iti poti da mai usor seama ce fond de ten ti se potriveste aplicandu-l direct pe o regiune a fetei.
6. Nuanta de ruj care ti se potriveste cel mai bine este nuanta cea mai apropiata de culoarea naturala a buzelor tale.
7. Atrage atentia asupra acelor zone ale fetei de care esti mandra, ca si in cazul hainelor. Daca iti plac ochii, accentueaza-i, daca iti plac buzele tale pune-le in evidenta. Acea parte a fetei tale care iti place cel mai mult trebuie sa le eclipseze prin machiaj pe celelalte. Bineinteles, trebuie pastrate niste limite...
8. Foloseste pudra. Daca vrei ca machiajul sa reziste mai mult si daca vrei ca look-ul sa fie desavarsit, atunci opteaza pentru o pudra catifelata. Cele mai indicate sunt pudrele cu tenta de galben si nu cele translucide sau rozalii.
9. Foloseste produse de calitate. Este vorba despre tenul tau, asa ca alege produse care sa nu il puna in pericol.
10. Iubeste-te! Increderea in sine nu poate fi cumparata... Iti poti schimba radical infatisarea, dar atitudinea ramane intotdeauna cea mai importanta. Invata sa te iubesti pe tine insati si aratati-o in fiecare zi!

Iata si un top al celor mai noi si mai perfomante produse de machiaj!