Trucuri eficiente pentru o piele sanatoasa

  • 15.04.10
  • 709

 Se spune ca esti ceea ce mananci iar frumusetea unei pieli se datoreaza in egala masura ingrijirii externe dar si alimentatiei. Venirea primaverii inseamna renuntarea la hainele groase care acopereau o buna parte din corp. Este momentul sa te repui in forma, sa iti tonifici pielea si sa stralucesti prin toti porii feminitate si sanatate. De ce oportunitate mai buna ai nevoie pentru a elimina toxinele, celulele moarte si a-i reda pielii naturaletea decat o cura de detoxifiere in interiorul corpului dar si la suprafata acestuia?

Apa – picatura care umple paharul. Se spune ca apa este “singura bautura pentru un om intelept” si pe buna dreptate acest lucru deoarece orice dieta, produs de curatare a pielii sau masca de fata se bazeaza intr-o proportie considerabila pe apa si derivatele acesteia. De ce crezi ca se intampla asta? Tocmai pentru ca are toate proprietatile necesare pielii pentru a o hidrata si a-i reda elasticitatea. Asta ar trebui sa te motiveze sa iei in considerare cel mai la indemana produs alaturi de care sa incepi lupta pentru tenul perfect.

Produse de curatare. Renunta la sapunul obisnuit de curatare a fetei. De fapt, renunta la orice sapun, chiar daca ambalajul garanteaza faptul ca este special conceput pentru indepartarea impuritatilor de pe fata deoarece acesta nu face altceva decat sa usuce tenul si sa il faca tern sau saracacios. Mai mult ca sigur nu acesta este efectul pe care il doresti. Ca atare apeleaza la produse mai delicate cu pielea ta. Poti incepe cu un demachiant din plante, poti continua cu un tonic revitalizant si poti sfarsi cu o crema hidratanta. Nu uita de exfolierea saptamanala deoarece aceasta te va ajuta sa scapi de celulele moarte de la nivelul epidermei si vor accelera circulatia sangelui. Asta ne duce la urmatorul punct de bifat pe lista noastra, si anume:

Exfoliere ca la carte. Procedeul exfolierii este valabil pentru tot corpul, nu numai pentru zona fetei care este prima si cea mai vizibila. In cazul tenului sensibil se va folosi un abraziv usor care are rolul de a indeparta doar stratul inutil ce incarca pielea. Pentru restul corpului apeleaza la o perie speciala pentru distrugerea celulelor cheratinizate care impiedica oxigenarea coprespunzatoare a pielii. In ritualul dusului strecoara un scrub usor pe care il vei intinde cu miscari circulare timp de cateva minute incepand de la picioare pana spre partea superioara, evitand gatul si fata. Efectul este vizibil iar pielea este mult mai “receptiva” daca se aplica imediat o lotiune hidratanta pentru catifelare.

Cremele si lotiunile. Poti ascunde produsele grele pe care le foloseai pe timpul iernii pana in sezonul viitor. Cremele prea grase sau uleiurile de corp nu sunt asimilate la acelasi nivel in sezoane diferite. Primvara poti incerca o baza de creme usoare care nu vor incarca pielea si nici nu o vor sufoca ci dimpotriva, o vor ajuta sa isi ia strictul necesar. Nu trebuie sa iti suprasoliciti pielea cu prea multe produse de ingrijire deoarece pot avea efectul contrar asteptarilor tale.

Dar cand anume suficient inseamna prea mult? Pentru a raspunde la aceasta intrebare trebuie sa iti cunosti in primul rand tipul de piele sau altfel spus “harta tenului”. Produsele de baza sunt: tonicul de fata care revitalizeaza pielea si poate fi folosit dupa orice demachiere pentru indepartarea excesului de sebuum; crema hidratanta care trebuie adaptata tipului de ten dar si sezonului; scrub-ul si produsele de exfoliere; cremele cu factor de proctie sunt un must al acestui sezon. Chiar daca nu intentionezi sa mergi direct la plaja, faptul de a aplica o crema usoara de zi cu un factor de protectie 15-30 este o regula care ar trebui sa ti se implementeze in rutina zilnica.

Nu uita nici de mastile saptamanale naturiste. Cand a fost ultima oara cand ai facut o masca de castraveti? Efectele spectaculoase pe care plantele si fructele, in general, le au asupra pielii sunt dovedite si testate. Data viitoare cand te relaxezi in fata calculatorului dupa o zi obositoare sau urmaresti o emisiune profita de timp si aplica o masca preparata din ou, smantana si miere sau cateva felii de castraveti. Efectul revitalizant asupra pielii obosite va fi unul imediat si vizibil.

Dar cum influenteaza alimentatia gradul de sanatate al pielii? Iti doresti o piele desavarsita, stralucitoare si care sa nu isi arate varsta? Atunci este cazul sa incepi sa adaugi cateva verdeturi, fructe si legume in farfuria ta. Nutritionistii sunt de parere ca tot ceea ce mananci are efecte vizibile si imediate nu numai asupra starii de sanatate generala ci si asupra pielii si tenului. Astfel, principalul vinovat este macarea de tip junk food, nesanatoasa, plina de calorii si bogata in grasimi.

Alimente sanatoase pentru o piele sanatoasa

Vitamina A este una dintre cele mai importante componente pentru sanatatea pielii tale. De asemenea murele, afinele, capsunile si prunele sunt doar cateva exemple din lantul fructelor cu un continut important de antioxidanti. Un studiu recent le plaseaza in sfera celor mai puternice din acest punct de vedere iar efectele asupra pielii sunt extraordinare. Painea din secara, cerealele integrale si nucile formeaza un lant de interdependenta care le coreleaza si le recomanda pentru o piele radianta datorita continutului de selenium care poate sa repare chiar si o piele cu arsuri cauzate de expunerea la soare. Ceaiul verde ar avea nevoie de o sectiune separata deoarece efectele benefice pe care le are la nivelul organismului si al pielii sunt deosebite. Este un cocktail cu proprietati antiinflamatoare care protejeaza membrana celulara si merge pana intr-acolo incat poate chiar sa previna cancerul de piele.

De ce sa astepti sa vina primavara la tine cand iti poti incepe fiecare zi exprimandu-ti sanatatea si fericirea prin fiecare por al pielii tale? Ai grija de ea printr-o intretinere potrivita care te va ajuta sa te simti de milioane si sa arati la fel.

Emma Dobre