Willow, fetita de 10 ani a lui Will Smith, fashionista pericol!

  • 14.04.11
  • 1472

“Willow, copilul pretios al familiei Smith, a devenit cea mai trendy fata de pe pamant, dupa succesul extraordinar pe care l-a avut primul ei single Whip My Hair”, scrie Daily Mail.

Pustoaica de 10 ani, Willow, fiica celebrului Will Smith pare sa fie marea revelatie a momentului si nu doar datorita talentului ei muzical si scenic – Jay Z a comparat-o cu tanarul Michael Jackson, ci si din punct de vedere vestimentar. Willow Smith a aparut pe coperta din luna martie a Teen Vogue, in stilu-i caracteristic ce topeste inimi.

Willow are profilul unui adevarat star: este sigura pe ea, este foarte simpatica, stie sa cante, stie sa danseze. Insa faptul ca este inca un copil s-ar putea sa ii aduca chiar mai multe beneficii. Recent, Willow a declarat ca Lady Gaga este fashion-iconul ei, insa deja putem spune ca este ea insasi un fashion-icon.

Astazi suntem mereu in cautare de nou. Iar in zona de moda, provocarea este cu atat mai mare! Copiii sunt mult mai libertini, imaginatia lor nu are limite si, daca sunt lasati sa se exprime, asa cum se intampla cu Willow, ei au aceasta posibilitate de a lansa trenduri chiar si in randurile adultilor.

Femeile mature sunt chinuite de constanta grija ca “vor da gres” indraznind sa se imbrace intr-un anume fel, insa un copil ca Willow, avand in spate un adevarat sprijin venit din partea frumosilor ei parinti, iata ca ne da clasa!

Are aparitii mereu surprinzatoare, colorate si pline de viata. In acelasi timp, impecabile din punct de vedere “fashionistic”. Aparitiile ei devin imagini de referinta pentr bloggerii de moda, ca sa nu mai spunem ca ii face serioasa concurenta Rihanei nu doar in plan muzical ci si in ceea ce priveste indrazneala de a purta cele mai zapacite coafuri. Nimic nu are limita la o anumita varsta!

“Willow, copilul pretios al familiei Smith, a devenit cea mai trendy fata de pe pamant, dupa succesul extraordinar pe care l-a avut primul ei single <<Whip My Hair>>”, scrie Daily Mail.




Whip My Hair - WILLOW Smith OFFICIAL VIDEO


“Ii lasam (n.r. lui Willow) libertatea de a se exprima prin imbracamintea ei – dar cu anumite limitari. Nu poate purta pantaloni stramti de piele sau corset”, spune Jada Smith, mama lui Willow pentru Daily Mail. Chiar si cu aceste “restrictii” care in fapt nu inseamna decat o conservare a copilariei fetei de 10 ani, imaginea lui Willow este absolut surprinzatoare. 

“Exista anumite zone prin care reusim sa le mai dam frau liber copiilor nostri”, explica Jada Smith. “Nu este vorba despre o anume pereche de pantaloni sau o anume jacheta sau daca un copil vrea sa isi rada paraul. Adica, intelegeti parul creste la loc”, spune mama lui Willow.

“Gasesc anumite zone de exprimare pentru Willow, care pentru mine sunt foarte sigure – ma refer la felul cum se imbraca. De exemplu, nu am sa o las sa iasa cu bluza care ii arata abdomenul si nici cu tocuri nu are voie”, completeaza Jada.



Intr-un articol trecut va spuneam ca in acest sezon, fustele sau rochiile cu trena reinterpretata vor fi "vedete"- iata cum a ales Willow sa poarte trena, in videoclipul ei, "21st Century Girl".

Extrem de inspirate vestimentatiile tinerei Smith! Ea are un stil care ii face concurenta chiar remarcabilei creatoare Vivienne Westwood. O fetita ca Willow ne arata “cat de bine da” o tinuta neo-punk, completata de increderea de sine. “Port tot ce imi doresc. Daca am chef sa port o percehe de Conversi cu un creion trecut prin ei, am sa o fac”, spune Willow despre stilul ei personal, intr-un interviu pentru Teen Vogue.

Willow Smith, in spatele scenei, pentru pictorialul Teen Vogue; multe dintre hainele pe care le poarta aici sunt ale ei:




Cum au acaparat copiii, lumea modei?


Fenomenul copiilor fashionisti nu este unul chiar atat de surprinzator si Willow nu este prima care "da startul". Ne-o amintim si pe adolescenta Madonnei, Loudres Leon , cea care tot de pe la varsta de 10 ani fura blitz-urile fotografilor datorita vestimentatiilor ei libertine si foarte inspirate. Impreuna cu mama sa, Lourdes Leon conduce acum o linie vestimentara denumita "Material Girl", ce este adresata adolescentelor.

Dar cand vorbim despre copii in lumea modei, nu vorbim doar despre odraslele vedetelor, crescute ce-i drept cu un anume stil de viata si cult pentru exprimarea personalitatii prin imbracaminte.

In lumea modei, erau cunoscute mai ales modelele-copii. De exemplu, Gerren Taylor avea doar 12 ani (in anul 2003) atunci cand a inceput sa defileze pentru marile case de moda, fapt ce a starnit o multime de controverse.

Ceea ce se intampla insa in ultima perioada este chiar mai frumos, un fapt lipsit de conotatii negative. Fetitele si adolescentele isi fac loc in lumea modei inca de la varste fragede. Unul dintre cele mai cunoscute “cazuri” este cel al lui Tavi Gevinson, o bloggerita acum in varsta de 14 ani.

La 11 ani, Tavi Gevinson a inceput un blog de moda, care a atras o audienta de neimaginat (50.000 de cititori). Style Rookie se numeste blogul ei. “Un copil de 11 ani nu poate scrie toate acele comentarii profesioniste despre moda”, spuneau multi sceptici. “Si mai mult decat atat, un copil de 11 ani nu poate sa vina cu atat de multe idei originale pentru stilistica vestimentara”, credeau ei. Dar s-au inselat. Parintii lui Tavi nu stiau cu ce isi ocupa fata lor timpul, pana in momentul in care Tavi le-a cerut voie sa apara intr-un material pentru The New York Times.

Acum, Tavi conduce revista ei si a participat la o multime de shootinguri si fashion-show-uri iar Rodarte a angajat-o pentru a-i promova colectia Target. Dar mai sunt si alte nume de fetite si adolescente ce au un serios cuvant de spus in lumea modei: Jane Aldridge in varsta de 17 ani scrie blogul Sea of Shoes si a fost angajata de catre Urban Outfitters sa creeze modele de incaltaminte, in timp ce Kira Plastinina, o designerita din Rusia avea doar 15 ani in momentul in care si-a lansat imperiul vestimentar din Statele Unite. Acum, la varsta de 18 ani, ea o imbraca pe Lindsay Lohan.

De altfel, subiectul copiilor si adolescentilor care revolutioneaza piata vestimentara este unul foarte incitant. Kit Yarrow, conducatorul catedrei de psihologie de la Golden Gate University si co-autor al cartii “Gen BuY: How Tweens, Teens and Twenty-Somethings are Revolutionizing Retail.” explica ce se intampla: “Stacheta este inaltata foarte sus in timpurile noastre, in materie de soc. Iar un adolescent de 18 ani care pune bazele unei companii, nu mai e o chestie chiar asa de surprinzatoare. Acum trebuie sa ai 8 sau 10 ani ca sa fii valoros si captivant pentru stiristi”.

De asemenea, exista si o explicatie psihologica: “in zilele noastre, copiii au o mult mai mare influenta si un statut in familiile lor, ei au mai multa putere”, explica Yarrow intr-un articol semnat de Los Angeles Times. “Inainte, daca un copil avea o idee, mama ii raspundea: <<Dragut, acum du-te afara sa te joci>>. Insa acum, daca unui copil ii vine o idee, parintii chiar il iau in serios si se intreaba daca ar trebui sa il ajute sa isi dezvolte acea idee”, spune psihologul.

Datorita incurajarilor primite din partea parintilor, la varsta de 10 ani, Cecilia Cassini este deja designer.

Asadar, sa nu o privim cu ochi sceptici pe nici pe Willow, ci mai degraba sa ne lasam sub influenta spiritului ei libertin si plin de viata caci moda, mai ales despre aceste aspecte ar trebui sa vorbeasca!


Foto main: print-screen YouTube


Jullie S.