Claudia Castrase, singurul designer roman la Europe Future Fashion

  • 17.06.10
  • 1054

Claudia Castrase a participat, intre 4 si 6 iunie, la Europe Future Fashion. Festivalul, organizat la Split, in Croatia, a propus un concept original, in care traditia s-a imbinat cu modernitatea, in atmosfera din centrul vechi al orasului, locul unde au avut loc defilarile.

Scopul principal al EFF este sa devina unul dintre cele mai reprezentative evenimente de moda din sud-estul Europei, un cadru profesionist, in care anual designerii din intreaga Europa sa prezinte publicului tendintele din moda.

Claudia Castrase, singurul designer roman invitat sa participle la prestigiosul eveniment de fashion din Croatia, a prezentat publicului colectia de toamna iarna 2010 - 2011.

Festivalul din Croatia s-a desfasurat pe parcursul a trei zile, in care au fost prezentate 20 de colectii, printre care si cea a lui Marko Mitanovski, unul dintre designerii celebrei Lady Gaga. Colectia Claudiei Castrase, MMX – CC, a fost prezentata in ultima seara a festivalului, alaturi de alti designer reprezentativi ai generatiei actuale. Incaltamintea folosita de Claudia Castrase in prezentare a fost pusa la dispozitie de Christhelen B, linia premium a brandului Musette.“Experienta pe care ti-o ofera un festival international de o asemenea anvergura este extrem de importanta, iar mie personal mi-a oferit posibilitatea de a ma autoevalua, si de a cunoaste oameni care activeaza in acelasi domeniu, unii dintre ei avand o experienta mai ampla. Locul unde s-a desfasurat evenimentul si arhitectura din Split, au venit in sprijinul colectiei mele, inspirata din Grecia si Roma antice”, a declarat Claudia Castrase.

Noi am primit la redactie imagini din prezentarea Claudiei Castrase din Croatia si pot sa spun ca ele surprind foarte bine atmosfera de pe podiumul de prezentare, iar creatiile Claudiei sunt intr-adevar de inalta tinuta - o nota de originalitate, intr-un trend pe care il abordeaza dezigneri ca deja cunoscutul Olah Gyarfus de la labelul romanesc Rozalb de Mura, sau George Neagu.

Fluiditatea materialelor si liniile colectiei imbraca femeile Claudiei Castrase intr-un adevarat “gladiator”. Culorile folosite - kaki, bleumarin - se completeaza cu nunatele de rosu si bej, atribute cromatice ale pasiunii si sensibilitatii.


Inocenta chipului modelelor "razboinice", machiajul si coafura lor intra foarte bine in tonalitate cu ceea ce si-a propus Castrase prin conceptul ales: "Toate combinatiile de material si cromatica duc la ideea ca femeia se afla in plina lupta intre feminitate si masculinitate".

Am remarcat liniile simple ale croielilor si fluiditatea materialelor. De asemenea, cromatica aleasa este una, zic eu fericita si chiar indrazneata, tocmai prin subtilitatea sa: negru, kaki- care exprima forta, hotarire, combativitate, rosu - un simbol al curajului, dar poate si al romantismului si nuante de bej - sensibilitate.Ca sa intelegeti si sa analizati mai bine  maniera de compozitie a croielilor si stilului creat de Claudia Castrase, puteti sa consultati si site-ul ei: www.claudiacastrase.com, unde sunt prezentate colectii mai vechi.Jullie S.