Lady Gaga, idolul designerilor americani

  • 16.06.11
  • 961

“Bitch (eng. "catea”), am reusit!”, ii spune Lady Gaga Annei Wintour editorul-sef al Vogue America, la aflarea vestii ca a primit mult ravnitul premiu Fashion Designers' Icon. Numai ca... diva a comis o grava confuzie iar Anna careia i s-a adresat ea asa, nu era tocmai Anna la care se gandea. Wintour i-a raspuns totusi divei din lumea pop cu diplomatia si sarmul ce o caracterizeaza: “Minunat si cu totii vom astepta sa vedem ce vei purta” ('How lovely, and we will all be waiting to see what you will wear'").

Agenda telefonica a lui Lady Gaga i-a jucat o festa se pare, deoarce cantareata a confundat-o pe Anna Wintour, cea care a anuntat-o ca va fi premiata in cadrul galei CFDA (Council of Fashion Designers Awards), cu prietena ei, Anna Trevelyan, care este in acelasi timp una dintre stilistele sale. Gaga a povestit aceasta intamplare amuzanta, chiar in momentul in care a primit titulatura de Fashion Designer's Icon, pe o scena somptuoasa, decorata in cristale Swarovski.

Lady Gaga, cea mai excentrica aparitie in lumea pop a primit astfel, cel mai ravnit premiu din lumea modei - America’s Fashion Icon. Asadar, Gaga este in mod oficial denumita idol al modei si nu oricum, aceasta titulatura o primeste din partea Council of Fashion Designers (Consiliul designerilor de moda), acesta fiind cel mai prestigios premiu din industria de fashion.

Seara de decernare a premiilor Consiliului American al Designerilor este un eveniment extravagant ce are menirea de a celebra cele mai talentate nume din industrie. Anul acesta, gazda evenimentului care s-a desfasurat la Centrul Lincoln din New York, a fost Anderson Cooper, celebru realizator TV din SUA.

Cu fiecare an, evenimentul de decernare a premiilor CFDA a devenit din ce in ce mai fastuos si, dupa cum se astepta Anna Wintour, Lady Gaga a fost, fara sa ne mai surprinda, o aparitie spectaculoasa. Ea este in acest moment inspiratia desigenrilor de pretutindeni; poate ca in acelasi timp, prin nonconformismul ei, Gaga le ofera designerilor o mare libertate de creatie, fiindca ea este printre putinele ce au curajul sa isi asume cele mai iesite din comun aparitii.


Foto: Nancy Kaszerman/ Northfoto


Lady Gaga CFDA
Foto: Nancy Kaszerman/ Northfoto

Lady Gaga
Northfoto

Cu peruca verde-menta si intr-o rochie mulata cu transparenta in partea superioara, cu trena masiva si incaltata cu platforme gigantice si mai apoi ramasa intr-un body pentru a-si primi premiul, aceasta fiind o tinuta creata de catre Thierry Mugler, Gaga s-a bucurat de aplauze din partea intregii audiente din care au facut parte printre altii, surorile Olsen, Maricia Cross (din Neveste Disperate), Jessica Alba sau Lucy Liu.

Incantatoarea Diane Von Furstenberg, presedinta Consiliului designerilor americani de moda, s-a aratat de asemenea foarte amuzata de anecdota povestita de Gaga in momentul in care acesteia i-a fost inmanat premiul.


Northfoto

Au mai fost premiati in cadrul galei CFDA, Michael Bastian – designerul anului in moda masculina, Eddie Borgo  a primit Premiul Swarovski pentru un tanar designer in domeniul creatiei de accesorii, Jack McCollough si Lazaro Hernandez de la Proenza Schouler, ei  fiind designerii anului pentru creatia din domeniul vestimentatiei feminine. Marc Jacobs a fost premiat in cadrul aceleaisi gale pentru intreaga sa cariera.


Vedeti discursul lui Lady Gaga la CFDA Fashioon Awards 2011
- "Cu toti m-ati facut s ama simt un star inca dinainte de a deveni unul", a spus Lady Gaga.