Mascara tricks

  • 18.10.07
  • 1608

Sfaturi si trucuri de alegere si utilizare a mascarei.

Maro sau negru?

Mascara negru este potrivit pentru persoanele cu parul roscat, brunet sau saten inchis, in timp ce mascara maro este potrivit pentru parul blond, roscat si saten deschis.

Rezistent la apa?

Singura problema in ceea ce priveste mascara rezistent la apa este etapa demachierii. Vei avea nevoie de un demachiant delicat special pentru regiunea ochilor. Este de asemenea recomandat sa te speli pe ochi, pentru a te asigura ca nu a ramas nicio urma de machiaj.

Termen de valabilitate

Este recomandat sa renunti la mascara dupa 3-4 luni de la deschidere, chiar daca termenul de valabilitate nu a expirat. Dupa cateva luni, este posibil ca mascara sa se contamineze, datorita contactului cu aerul, motiv pentru care ai mari sanse sa faci o infectie. In plus, mascara se usuca in timp si genele vor fi mereu incarcate. Un truc este sa acoperi tubul atunci cand te rimelezi, pentru a evita contactul prelungit cu aerul.

Trucuri de aplicare

Aplica un singur strat si daca nu esti multumita de rezultat, asteapta sa se usuce genele inainte de a aplica un nou strat.

Pentru a evita lipirea genelor, incearca sa aplici mascara in zig-zag. Pentru o definire cat mai frumoasa, foloseste o periuta curata. Aplici un strat, apoi periezi cu aplicatorul curat. Astepti sa se usuce, aplici un nou strat, definesti cu periuta curata si tot asa.

Aplica mascara de la radacina. Genele vor parea mai lungi, iar ochii vor fi mai bine pusi in evidenta. Insista mai mult asupra genelor dinspre conturul exterior al ochiului, pentru o privire seducatoare.

Tipuri de aplicatoare

Periutele flexibile definesc mai bine genele.

Periutele curbate dau mai mult volum si arcuiesc genele.

Periutele multi level confera alungire.