(P) „Black” by Gina Cas, fashion flashmob: inventia designerilor generatiei Z

(P) „Black” by Gina Cas, fashion flashmob: inventia designerilor generatiei Z

Noua generatie de designeri prezinta un spirit neconventional nu doar prin creatii, ci si prin modul de a le prezenta. Clasica defilare pe catwalk a fost inlocuita cu o defilare direct in mijlocul multimii, un flashmob in care modelele apar brusc din multime, pentru a prezenta tinutele si se aliniaza la final, nu la inaltimea scenei si in lumina reflectoarelor, ci chiar langa spectatori. Contactul celor care privesc, cu energia prezentarii, cu tinutele si linia creatiei este deci apropiat, direct.

O astfel de prezentare a adus, in fata privirilor curioase ale publicului aflat în Centrul Vechi un designer roman de numai 23 de ani, care a prezentat intr-un flashmob mai multe creatii, sub conceptul „Black by Gina Cas”.

Ce am urmarit prin conceptul „Black” a fost sa readuc in atentie caracteristicile clasicului negru - de la eleganta la mister si drama - intr-o interpretare diferita, printr-o creatie bazata pe forme geometrice, pe elemente inovative, excentrice, care reflecta un nou spirit urban, un nou fel de fi si de a aparea al oraselor. Nu putea ajuta mai mult aceasta idee decat negrul, ca nonculoare; de aici ideea de „Black”; de aici si ideea prezentarii direct printr-un flashmob, nu pe un podium; ca un fel firesc de a fi pe strada, care insa cauta sa energizeze, sa rearanjeze tinutele pe care le vedem sau le purtam zi de zi, pe strada.” explica Gina Cas conceptul prezentarii „Black”.

(P) ,,BlackVa inlocui fashion flashmobul prezentarile clasice ? Este o forma de exprimare in moda a generatiei Z de designeri, cei mai noi reprezentanti ai modei romanesti, nascuti dupa anii 90, in contextul exploziei tehnologiei si a informatiilor? Moda este un domeniu de avangarda, poate chiar mai mult decat alte domenii, iar noua generatia de creatori care se profileaza vine cu felul propriu de a vedea lucrurile si de a le prezenta, adaptat momentului si asteptarilor publicului. Deci, sa ne asteptam la schimbari si la trenduri noi.

Gina Cas este nascuta in 1991, este masterand al Facultatii de Arte Decorative si Design, Sectia Moda, cu specializarea: Strategii de moda si costum.

Puteti afla mai multe detalii si puteti admira creatiile Ginei Cas aici

Etichete pentru : designeri romanigina cas

Comentarii (P) „Black” by Gina Cas, fashion flashmob: inventia designerilor generatiei Z

Stiri recente pe Envy

O alegere inspirata

O alegere inspirata

Cum timpul reprezinta una din cele mai mari provocari ale vremii, cu totii cautam sa il folosim...

Tonifiere in pasi de dans, la studioul Arthur Murray

Tonifiere in pasi de dans, la studioul Arthur Murray

Comunicat de presa In vara 2015, cele mai populare dansuri de societate alese la studioul...

(P) Gina Cas si Daniel Dobre prezinta “X2”

(P) Gina Cas si Daniel Dobre prezinta “X2”

Cea mai noua colectie vestimentara a tanarului designer Gina Cas este o colaborare inedita cu...

Ce NU se mai poarta vara asta

Ce NU se mai poarta vara asta

9 piese la care sa renunti vara aceasta pentru ca ele nu se mai intorc niciodata Chiar...

Oracol 2.0: Ioana Ciurea

Oracol 2.0: Ioana Ciurea

Nume si prenume : Ioana Ciurea Ocupatie : arhitect, designer de produs Culoarea...

 
Inchide Setari
 
 
 
Off