5 branduri romanesti valoroase, pe care trebuie neaparat sa le cunosti!

  • 05.04.12
  • 1940

„Designerii romani sunt increzatori: in ciuda greutatilor, ei furnizeaza frumusete in cea mai pura forma, mentinand vie speranta constanta ca dupa linia orizontului urmeaza un taram promis”, scria site-ul British Fashion Council (consiliul profesionistilor din industria de moda britanica) cu ocazia prezentarii la Londra a expozitiei Fashion is (Not) a Mask curatoriata de stilistul Maurice Munteanu si unde au participat creatorii romani Dinu Bodiciu, Mihaela Glavan, Irina Marinescu, Carmen Secareanu si Dan Mihai Zarug.

In ultimii ani, designerii romani au inceput sa fie din ce in ce mai indrazneti si asertivi, isi fac loc in lumea modei de calitate. Publicul de moda veritabila de la noi din tara a devenit de asemenea mult mai receptiv si educat in acest sens. Dar, e adevarat, suntem abia la inceput. Piata autohtona de moda ne ofera surprize frumoase si ca de obicei, Envy.ro va incurajeaza sa va indreptati atentia si catre productia de moda din proximitate. Avem braduri interesante care merita sustinute.

Creatori ca Maria Lucia Hohan incep sa fie din ce in ce mai cunoscuti in afara, pastrand tendinta locala de a nu fi apreciati la adevarata valoare si in tara. Tot mai mult designeri romani talentati mizeaza pe autenticitate si pe ideea de a promova identitatea romaneasca.

Va prezentam cateva nume din industria autohtona care ar merita putin mai multa atentie, necunoscute publicului larg, dar in acelasi timp apreciate de catre cunoscatori.

  • Patzaikin

Una dintre cele mai frumoase surprize ale anului trecut a fost lansarea brandului Patzaikin.

PATZAIKIN este primul brand de fashion, design si ecotehnologie din Romania si reprezinta o colaborare dintre marele sportiv roman Ivan Patzaikin, designerul Olah Gyarfas si alti creatori din Romania. Ivan Patzaikin si-a dorit sa promoveze Romania prin intermediul unui amplu proiect denumit Rowmania. Brandul ne-a reprezentat cu succes la Berlin Fashion Week, la inceputul anului, in cadrul evenimentului Premium International Fashion Trade Show.





Urmariti pagina de Facebook Patzaikin: http://www.facebook.com/PATZAIKIN

Descoperiti si site-ul
www.patzaikin.co, de o eleganta aparte.


  • Adrian Oianu

Pe Oianu vi l-am prezentat in mai multe editii Envy. Oianu este un designer roman apreciat pentru profesionalism si sensibilitate. Noi il apreciem pe Oianu pentru incapatanare. Incapatanarea de a crede in frumusetea motivelor romanesti pe care le reinterpreteaza si care ii sunt sursa de inspiratie, transformandu-le in obiecte vestimentare deosebit de classy, demne de marile bulevarde pariziene.
Adrian Oianu este deja un brand foarte apreciat in plan local.

Cititi recenzia Envy, realizata cu ocazia lansarii colectiei "Suflecata pan' la Brau", articol din care veti afla mai multe si despre Adrian Oianu si al sau concept despre frumusetea hainelor pentru femei: Uitati de fashion, transformati-va in Cosanzene!

Vedeti toata colectia: (FOTO) Colectie despre spiritul romanesc by Adrian Oianu

Bucurie de Adrian Oianu


Adrian Oianu - Bucurie

Imagini reprezentative pentru ultima colectie semnata Adrian Oianu - Bucurie, colectie inspirata de ciobanul Bucur. Colectia a fost lansata luni, 2 aprilie 2012
.

Urmariti site-ul lui Adrian Oianu: www.adrianoianu.com

Facebook Adrian Oianu

Grup pe Facebook dedicat cursurilor de moda initiate de acest designer



  • Murmur

Tanara creatoare de moda Andreea Badala a lansat in primavara anului trecut MURMUR, brandul ei dedicat femeilor indraznete, adica haine purtabile de zi si de seara. „Estetica brandului isi are radacinile in formele si contururile lenjeriei retro, mergand pe un fitting care sa accentueze feminitatea corpului. Pe de alta parte, formelor de lenjerie li se adauga elemente puternic geometrice, care amintesc de sistemele de harnasament folosite in sporturile extreme si de elemente ale vestimentatiei clasice barbatesti, in prim plan fiind camasa”.

Murmur by Andreea Badala

Imagine din colectia Murmur "The Good Wife", Primavara / Vara 2012

Andreea Badala este o creatoare foarte ambitioasa care a invatat meserie la London College of Fashion din Londra si in atelierele lui Alexander Mc Queen, Richard Nicoll, Emilio de la Morena a Venera Arapu si pe care v-o recomandam ca o adevarata profesionista a modei de la noi.

Vizitati site-ul brandului Murmur: www.murmur.ro

Murmur pe Facebook


  • Twenty (2) Too by Dan Mihai Zarug

"Twenty(2)too este un brand nou. Ori, din acest motiv, mi s-a intamplat sa vad mai mult fete care s-au aratat entuziasmate de creatiile lui Mihai Dan Zarug. Poate si pentru ca ele, fetele, sunt mai interesate de moda. Poate si pentru ca barbatii romani sunt mai reticenti. Poate si pentru ca, de multe ori, Zara le este mai… aproape”, scrie Maurice Munteanu pe blogul lui.

Twenty(2)too

Creatia lui Mihai Dan Zarug, pe afisul proiectului "Fashion is (Not) a Mask" sprijinit de Institutul Cultural Roman de la Londra

Si noi suntem dintre acele fete care apreciem Twenty(2)too si speram ca tot mai multi barbati din Romania sa aprecieze si ei munca de creatie a lui Mihai Dan Zarug. Mihai a lansat deci, primul brand de moda autentic romanesc, dedicat vestimentatiei pentru barbati, iar cu acest brand a poposit direct in echipa romaneasca de la Berlin Fashion Week. Barbatii au deci, din ce in ce mai putine motive sa se simta discriminati in materie de moda si cum spuneam, e cazul sa ne indreptam atentia si catre creatorii romani.

Twenty(2)too Toamna/Iarna 2012-2013:



Site-ul Twenty(2)too

Facebook Twenty(2)too



  • Sepala by Mihaela Glavan

Mihaela Glavan este una dintre cele mai apreciate creatoare de incaltaminte din Romania. De asemenea, entuziasmul vostru, pe care il exprimati ori de cate ori va prezentam o colectie semnata de Sepala, ne face sa credem ca Mihaela Glavan  este si una dintre cele mai iubite de catre public. Oameni ca ea au reusit sa demonstreze ca pasiunea pentru munca si calitate poate sa nasca incredere in randul consumatorilor.

Mihaela Glvan, Primavara Vara 2012

Vedeti intreaga colectie Primavara/Vara 2012 de Mihaela Glvan

Mihaela Glavan si creatiile sale sunt o prezenta constanta in echipa de designeri a Romaniei prezenta la Berlin sau Londra si de asemenea creatoarea este implicata in foarte multe proiecte alaturi de alti designeri romani.

Vedeti si:
www.sepala.ro



Voi ce branduri romanesti apreciati? Impartasiti entuziasmul cu noi!





de Jullie S.